lidols Re: sposób na córeczkę? 28.07.05, 09:34 chciałabym z mężem bardzo mieć córeczkę.czy znacie jakieś metody,sposoby,aby zwiększyć prawdopodobieństwo poczęcia dziewczynki?proszę o rady! Odpowiedz Link
viinga Re: sposób na córeczkę? 28.07.05, 11:25 Nam pani na kursie mówiła, ze jest duze prawdopodobieństwo poczęcia dziewczynki współzyjąc w pierwszych dniach wyznaczonej przez nas płodności, a chłopczyka w późniejszych dniach na przykład w dniu skoku tempki. Ponoć plemniki "żeńskie dłużej żyją, a są powolniejsze, a "męskie" szybsze, a żyja krócej. Odpowiedz Link
viinga Re: sposób na córeczkę? 28.07.05, 11:19 moze tutaj się czegos dowiesz forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14906&w=25925694&v=2&s=0 Odpowiedz Link
0golone_jajka Re: sposób na córeczkę? 30.07.05, 11:14 Należy spróbować na 3 dni przed owulacją. Jak nic nie wyjdzie, to na 2,5 dnia. Potem na 2 itd. Tym sposobam można nieco zwiększyć prawdopodobieństwo poczęcia dziewczynki, ale metody 100% nie ma. No chyba, że in vitro, ale to Cie chyba nie interesuje. Odpowiedz Link
poprzezknieje tylko najpierw odwiedz wrozke 31.07.05, 21:25 aby dowiedziec sie kiedy bedzie owulacja Odpowiedz Link
0golone_jajka Re: tylko najpierw odwiedz wrozke 02.08.05, 00:34 A od czego całe NPR??? Najpierw trzeba nauczyć sie obserwować swoje ciało, przez kilka-kilkanaście okresów (wiem, że długo) obserwować cykle, notowac objawy itd itp i na podstawie tak długiej obserwacji, o ile cykle są regularne (ale to można podregulować farmakologicznie wedle zaleceń lekarza oczywiście) można przewidzieć mniej więcej moment owulacji. Odpowiedz Link
genepis Re: tylko najpierw odwiedz wrozke 02.08.05, 10:34 Poprzezknieje i ogolonejajka wyraznie się nudza. Pewnie szef nie dal urlopu. A ja jutro wyjeżdżam ot co! A co do owulacji, to nigdy nie byłam u wrózki a zawsze wiem kiedy ją mam. Troche myslenia panowie i nieco spostrzegawczosci. Ale u mężczyzn ze spostrzegawczościa przeważnie kiepsko, oj kiepsko... Aha... ogolone - nie wciskaj ciemnoty, ze "o ile cykle są regularne" W zyciu nie mialam regularnych cykli, a NPR stosuję od lat z dobrym skutkiem. Odpowiedz Link
poprzezknieje Re: tylko najpierw odwiedz wrozke 02.08.05, 20:37 > A co do owulacji, to nigdy nie byłam u wrózki a zawsze wiem kiedy ją mam. widzisz a ja nigdy nie bylem u wrozki a wiem jakie numery wypadly w totolotka super co ! temat dotyczy wspolzycia na 3 dni przed owulacja ! a wiec pytanie brzmi czy potrafisz przewidziec z dokladnoscia co do dnia kiedy w PRZYSZLOŚCI nastąpi owulacja ? Sadzilem ze przeiwdywanie przyszlosci to domena wrozek a nie NPR. Odpowiedz Link
0golone_jajka Re: tylko najpierw odwiedz wrozke 03.08.05, 00:29 Chyba aż na 3 dni naprzód się nie da, ale fachowcem nie jestem. I dlatego właśnie do płodzenia dziewczynek przydają się regularne cykle. Odpowiedz Link
direta Re: tylko najpierw odwiedz wrozke 03.08.05, 09:45 poprzezknieje napisała: > > A co do owulacji, to nigdy nie byłam u wrózki a zawsze wiem kiedy ją mam. > > > widzisz a ja nigdy nie bylem u wrozki a wiem jakie numery wypadly w totolotka > super co ! To pewnie jesteś bardzo bogaty :) > > temat dotyczy wspolzycia na 3 dni przed owulacja ! a wiec pytanie brzmi czy > potrafisz przewidziec z dokladnoscia co do dnia kiedy w PRZYSZLOŚCI nastąpi > owulacja ? Sadzilem ze przeiwdywanie przyszlosci to domena wrozek a nie NPR. Temat dotyczy współżycia przed owulacją. Nie wiem skąd Ci się wzięły te akurat 3 dni. Cały dowcip polega na tym (w celowaniu) ze ponoć plemniki z chromosomem X są wolniejsze, ale za to bardziej wytrzymałe, czy długowieczne. Natomiast te z Y jak typowi faceci pędzą przed siebie nie pytając nikogo o drogę i pierwsi dopadają celu... a tu... kicha. Owulacji jeszcze nei było. Więc "kwitną" w jajowodzie, a że warunki tam nie za bardzo to i padają jak muchy. A panie X spokojnie sie odżywiły w kryptach szyjki macicy a potem przygotowały sobie efektowne "wejście" Jak każda kobieta przychodzą nieco później zeby zrobić efekt. No i jeśli owulacja jest kilka dni po współżyciu, to zjawiają się na "balu plemników" na czas i mają dość siły by się przebic do wnętrza komórki jajowej, podczas gdy męskie już dawno "spuchły" i nie nadają się do niczego. Jesli jednak owulacja była w czasie współżycia, lub ciut wcześniej, to szybkie męskie plemniki dopadły pierwsze komórki, i nasze panie się spóżniły na bal. Ewentualnie panie sobie spokojnie idą, a tu drugie współżycie i doganiają je nowi świeży panowie i.. też będzie chłopiec. Ale nie jest to 100% pewność. Zdarzają się przecież McGwyery i Lary Croft, nie? Tak więc wystarczy wiedzieć, ze zbliża się owulacja, innymi słowy współżyc w okresie niepłodności przedowulacyjnej. Są też wczesne symptomy, ze organizm przygotowuje się do owulacji - np zmiana rodzaju śluzu i inne objawy Pozdrawiam z walizką w ręku. genepis Odpowiedz Link
0golone_jajka Re: tylko najpierw odwiedz wrozke 03.08.05, 13:26 No i właśnie o to mi chodzi, żeby plemniki wstrzyknąć do pochwy na kilka dni przed owulacją. Nikt jednak nie wie ile jego plemniki wytrzymają. Dlatego pierwszą próbę należy podjąć dosyć wcześnie - wtedy mamy niemal pewność, że wszystkie zdechną, a jak już jakiś miałby się ostać to będzie to żeński. Jeśli za pierwszym razem nic nie wyjdzie, to potem celujemy ciut bliżej spodziewanej owulacji, żeby dać większe szanse "siłaczkom". Dlatego trzeba dobrze znać swoje ciało, żeby precyzyjnie móc zdefiniować moment strzału. Aha, ja strzeliłem swoje 3 dni przed i urodził się chłopak. Może tydzień wcześniej trzeba zaczynać? Odpowiedz Link
poprzezknieje Re: tylko najpierw odwiedz wrozke 03.08.05, 19:13 > > To pewnie jesteś bardzo bogaty :) a ty nie wiesz jakie WYPADLY numery w totolotku ? widze ze dla ciebie tak samo jak dla genepis przeszlosc i przyszlosc to zupelnie to samo ... Odpowiedz Link
aga_loczek Re: tylko najpierw odwiedz wrozke 18.08.05, 09:58 ja probowalam i sie udalo.Trzeba zaczac po miesiaczce i probowac przed owulacja, ale trzeba znac swoje cialo i wiedziec kiedy ona jest.W moim przypadku owulacja wystepuje 16 dnia po miesiaczce,probowalismy wiec 13dnia i nic po miesiacu 14 i nic ale 15 sie udało i mam zaplanowana coreczke,teraz ma 5 m-cy. Odpowiedz Link