09.03.06, 14:24
mam pytanie dotyczące owulacji; zazwyczaj odczuwam ból w podbrzuszu- rózne nasilenie, zazwyczaj tego jednego dnia, czasem kilka-pierwsza faza dosyc dłuższa niz 14 dni- jestem w 11 dniu cyklu i nagle śluz stał sie wyraźnie płodny a w nim małe pasemko krwi- jest to z tego co wiem oznaka owulacji-wygladało by na wcześniejsza o prostu- jednak nie wiem czy to moze być coś innego- czy w dniu szczytu mozę wystąpić owulacja czy tylko po nim? czy krew moze być nie z owulacji tylko przed nią? dwa dni temu miałam cos co przypominało śladowy ból owulacyjny
Obserwuj wątek
    • niebieskaosmiornica Re: gusia 09.03.06, 14:32
      ani ból owulacyjny, ani płodny sluz (nawet z domieszką krwi) nie swiadczą, że
      akurat danego dnia jest owulacja. Owulacja jest w okolicach skoku temperatury,
      ale czy dzień przed czy 2 dni po - tego nie możesz stwierdzić bez monitoringu
      cyklu.
      • gusia_87 Re: gusia 09.03.06, 15:39
        wiem ze ból owulacyjny moze trwac pare dni- zdarzalo sie ale zazwyczaj jest to pare godzin- jest to juzpo szczycie wydzielania śluzu-tym razem był 1 dzień i nagle pojawiła sie krew- czy w dniu szczytu może sie pojawic owulacja? ponoc następnego dnia albo 2 potem- nie nadaję sie do mierzenie temperatury- nigdy nie jestem sama o stałej porze rano. z reszta nie jestem regularna w czymkolwiek- do tej pory sie sprqawdzało- ok 16 dnia miałam owulację- druga cześc cyklu przesunęła sie jakiś czas temu o 2 dni wiec widocznie wydłuzył mi sie cykl. kurcze i znowu pod górke:(
    • gusia_87 Re: gusia 15.03.06, 11:55
      to ja juz zwatpiłam calkiem- korzytsałam z ksiazki sprzed paru ładnych lat i jak widze sie troche zmieniło stanowisko nauki w niektórych sprawach .A może jeszcze sie dowiem ze w suchych dniach po miesiaczce też jest mozliwe zapłodnienie?
      • gusia_87 Re: gusia 15.03.06, 13:09
        naprawde nie da sie określić po objawach innych niż temperatura czy owulacja wystąpiła czy nie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka