barbie-torun 24.04.06, 10:13 odrzucenie przez męża pracoholika jak długo u Was trwało? mała ma już 5 m-cy i nadal nic okres tylko raz w 3 m-cu, teraz nie mam śluzu nie wiele, prawie wcale mała przesypia od 22 do 5-6.00 rano Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
okoniowka Re: brak seksu po porodzie 24.04.06, 22:08 Chyba nie do końca zrozumialam, o co pytasz... u mnie tam seks po porodzie pojawił sie szybko :) Czy prowadzisz jakies dokładniejsze obserwacje? Karmisz? Mnie płodnośc po porodzie wróciła późno, ponad rok po, ale może wrócić i po kilku tygodniach. Czy to krwawienie w 3 mcu to na pewno była @ (czy była zwyżka temp)? Bo po porodzie czesto sie zdarza takie krwawienie śródcykliczne - związane z okresem najwiekszej płodności. Odpowiedz Link
zuzanna56 Re: brak seksu po porodzie 26.04.06, 09:32 Jeśli chodzi o powrót płodności to warto byłoby mierzyć temperaturę i dalej obserwowac śluz. Na pewno też dobrze byłoby dokładnie poczytać jakąś książkę na temat npr i powrotu płodnosci po porodzie. Róznie to bywa, kobiety czasami zachodzą w kolejna ciązę już 5 miesięcy po urodzeniu poprzedniego dziecka. No tak ale do tego potrzebny jest seks, którego u was nie ma. Zastanawiałam się co może być powodem tego ze mąż jest wciąż zmęczony i to jest jego wymówka. Może ma jakieś stresy w pracy, może autentycznie jest zmęczony, dawno nie miał urlopu. A moze teraz postrzega cię tylko jako matkę twoich dzieci a nie żonę? Nie wiem czy planujecie mieć więcej dzieci. Może mąż nie chce i boi się kolejnej ciąży? Czy tylko on zarabia na rodzinę? Może martwi się o finanse? Pozdrawiam cię i zyczę aby się wszystko dobrze ułożyło. Odpowiedz Link
barbie-torun Re: brak seksu po porodzie 27.04.06, 13:24 dzieki zuzanna to już 3 czy 4 forum gdzie sie spotykamy :) powrót płodności czyba jeszcze nie nastapił karmię tylko piersia, mała przesypia 8-10 godz. w nocy a czasami budzi się co 2-3 godziny śluzu prawie wcale, strach przed kolejną ciażą być może nie zacheca męża ale zanim wrócą wszystkie objawy i mozna bedzie stosować w pełni NPR wspomóc może prezerwatywa ale mąż nie jest zainteresowany czy kobieta karmiaca malca jest nieatrakcyjna? chyba zestarzeliśmy się to już 11 lat razem Odpowiedz Link
zuzanna56 Re: brak seksu po porodzie 27.04.06, 14:24 Cześć Barbie-torun, Nie, nie wydaje mi się żeby kobieta karmiąca była nieatrakcyjna. Raczej myślę że może twój mąż ma teraz trochę gorszy okres. U nas to raczej ja mam średnią ochotę. A zawsze mówiłam mężowi że kobieta ma największe potrzeby po trzydziestce. A ja nie bardzo. Nie wiem, może kilkanaście lat po ślubie już tak ma być. Ale trochę żal... Fajnie byłoby gdzieś wyjechać bez dzieci na weekend. Ale nam się to jeszcze nie zdarzyło choć nasze starsze dziecko ma już 9 lat. Nie mamy chętnych do opieki babć i dzieci też niezbyt chętne do zostania z kimś innym. Trzymaj się ciepło. Odpowiedz Link
barbie-torun wyjazdy 27.04.06, 18:39 my byliśmy tylko 2 razy na wyjeździe sami w ciągu całego małżeństwa kwestia opieki nad dziećmi rodzice coraz starsi i schorowani :( ale czasami wychodzimy wieczorem na spacer, zakupy, do kina, kawiarni wtedy opiekunka zostaje z dziećmi ostatnio to już ponad pół roku temu planujem,y wyjazd wakacyjny rodzinny za granicę jednak koszt całkowity rzędu 4-5 tys. zł + dojazd przeraża i zniechęca (nastepna dziura w budżecie) może wyskoczymy gdzieś w okolice na kemping byle pogoda dopisała pozdrawiam Basia ps. gdzie spędzicie wakacje? jeśli przejazdem (np. nad Bałtyk )koło Torunia to zaprazszam :) Odpowiedz Link
zuzanna56 Re: wyjazdy 28.04.06, 14:10 Serdeczne dzięki za zaproszenie! Sami się zastanawiamy czy jechać za granicę czy jednak trochę zacząć oszczędzać. I chyba tylko wyjedziemy na tydzień w góry. Dzieci chodzą bardzo chętnie. A sami wyjeżdżamy w lecie aż na 4 dni! To będzie nasza 15 rocznica ślubu. Już się boję o dzieci, ale bardzo się cieszę z tego wyjazdu, bo jedziemy tam gdzie byliśmy w podróży poślubnej. Pozdrawiam cię serdecznie! Odpowiedz Link
barbie-torun Re: wyjazdy 28.04.06, 15:05 nasza 10 rocznica w lipcu :) i planujemy na 2 dni wyskoczyc z najmłodszą pociechą a na 7 dni cała rodzinką cały czas rozważamy gdzie i za ile jeszcze nie sprecyzowana data i miejsce bo chłopcy (5 i 7- latki) będą mieli operacje okulistyczne na poczatku lipca i kwestia zagojenia wchodzi w grę Odpowiedz Link
burczykowa Re: brak seksu po porodzie 06.05.06, 16:09 barbie-torun napisała: > > powrót płodności czyba jeszcze nie nastapił Nastapił. Pisałaś w pierwszym poście, ze krwawienie juz miałaś. Jest to niewatpliwa oznaka powrotu płodności. Teraz okres niepłodności można wyznaczyć tylko po skoku temperatury (nie ma niepłodności przedowulacujnej przez pierwsze trzy owulacyjne cykle poporodowe- przynajmniej w metodzie podwójnego sprawdzenia, czyli angielksiej) > karmię tylko piersia, Czyli moga być jeszcze rózne nieregularnosci w długości cykli oraz LUFy i krótkie fazy poowulacyjne. > mała przesypia 8-10 godz. w nocy a czasami budzi się co 2-3 godziny Zazdroszczę. Mój starszy przez prawie rok nie odróżniał dnia od nocy i ssał prawie na okragło, a zwłaszca noca :( > śluzu prawie wcale, > strach przed kolejną ciażą być może nie zacheca męża Może trzeba powaznie porozmaiwiać o problemach? Może to nie tylko strach z jego strony, ale np. obawa, czy dla Ciebie nie jest to za wczesnie, czy jesteś już gotowa? > ale zanim wrócą wszystkie objawy i mozna bedzie stosować w pełni NPR > wspomóc może prezerwatywa Może być to pomysł, jesli faktycznie powodem ze strony męża jest obawa przed nastepną ciążą? > ale mąż nie jest zainteresowany > czy kobieta karmiaca malca jest nieatrakcyjna? Różnie to bywa. Niestety, czesto jest tak, ze kobieta zapomina, iż jest TAKŻE zoną, zajmując się (niejako zasłaniająć się ) dzieckiem. > chyba zestarzeliśmy się > to już 11 lat razem To chyba raczej zależy od jakości relacji, a nie od okresu wspólnego życia. Na pewno warto o tym porozmawiać z mężem. Może faktycznie przeszkoda jest pracoholizm? A może niejako obecnie nadrabia te pracę na przyszłość, aby wtedy, kiedy będzie mieć większy udział w wychowaniu dziecka, mógł sobie pozwolic na pewne luzy w pracy? Odpowiedz Link