Dodaj do ulubionych

Pomóżcie

28.09.06, 17:44
Witam was wzystkie. Jestem nowa na tym forum i mam do was pytanie. To jest mój
21 dc.Cykle 27 dniowe. Tydzień temu miałam owu (odpowiedni sluz, pozytywny
wynik testu owu) i z mężem działaliśmy. Dzisiaj pojawił się u mnie sluz. Od
mlecznego do przezroczystego tak jak na owu. Co to może być? jak myslicie
kiedy można robić test ciążowy?
P.S. Tempki nie mieże bo wstaję o różnych porach. jedynie sprawdzam śluz i
kożystam z testow owu.
Obserwuj wątek
    • jbasko Re: Pomóżcie 28.09.06, 19:01
      ja zrobiłam test w dniu planowanej miesiączki no i mam juz 8,5 miesieczna
      córkę:), co może oznaczać śluz? czasami jest taki jednodniowy przed miesiaczką a
      często jest jak się jest w ciazy, a kiedy wypada planowana miesiaczka?
      • moniqa7 Re: Pomóżcie 28.09.06, 19:23
        Miesiączka wypada 5-ego. Wdodatku łącznie ze sluzem poczułam ogromna ochote na
        figle z mężem. Więc juz wogóle głupieję.
        • jbasko Re: Pomóżcie 28.09.06, 20:05
          no nie sądzę, zebyś miała teraz owu, bo teoretycznie w cyklu jest tylko jeden
          raz, no cóz, duzo by tutaj pomogła tempka, na razie nie rób testu, a którego
          września miałaś owu?
          • moniqa7 Re: Pomóżcie 28.09.06, 20:36
            Robiłam w zeszłym tygodniu w poniedziałek test owu (wieczorem). Wynik byl
            dodatni. Tempki nie mierze z dwóch powodów.Po pierwsze. Wcześniej mierzyłam i
            dopiero w połowie @ mi spadał a po drugie jestem alergiczką i mam katar 364 dni
            w roku (rano) i przez to temka jest czesto podwyzszona przez to.
            • skrzynka3 Re: Pomóżcie 29.09.06, 08:39
              A ja bym wcale nie byla taka pewna czy owu nie jest wlasnie teraz-co nie
              oznacza ze uwazam ze Moniqa ma druga owulacje :))

Tamto tydzien temu to mogalbyc tzw. falszywka, wstawka sluzu.Moglo byc tak
              wszystko sie do owu przygotowalo ale z jakiegos powodu do niej nie doszlo i
              dopiero nastepny pecherzyk przejal role i zaczal rosnac. Z tego co wiem testy
              owu nie wskazuja ze owulacja jest-one pokazuja pik LH we krwi i informuja ze z
              duzym prawdopodobienstwem do owu dojdzie w ciagu najblizszych 24 godzin. Moglo
              byc tak ze szczyt stezenia hormonu we krwi byl ale do owu jednak nie doszlo.
              Wyjasnilby to pomiar tempki-czy po szczycie sluzu byl skok czy nie.

Teraz apropos alergii -tez ja mam :)) Sam alergiczny katar raczej nie powinien
              powodowac podwyzszenia temperatury. Dopiero kiedy na podlozu alergicznego stanu
              zapalenia sluzowki dojdzie do wtornego nadkazenia -moze byc stan podgoraczkowy
              z powodu infekcji a nie alergii. A takie czeste, przewlekle stany infekcyjne z
              dlugotrwalymi stanami podgoraczkowymi z cala penoscia nalezaloby leczyc -bo
              abstrachujac od NPR na zdrowie Ci nie wyjda -zwlaszcza w ciazy.

Tym,ze tempka ze spada dopiero wpolowie @ to bym sie w ogole nie przejmowala i
              to w zaden sposob nie uniemozliwia pomiarow i interpretacji. Jesli nie masz
              jakis drastycznie krotkich cykli mozesz zaczynac mierzyc dopiero po @ albo na
              koncowce(powiedzmy od 6 dnia -to spokojnie powinno pozwolic na wylapanie 6
              nizszych pomiarow przed skokiem).

Rada na rozne godziny wstawania (w sumie czy sa osoby ktore calutki miesiac
              wstaka codziennie o tej samej porze??)-nastawiasz budzik-mierzysz, notujesz i
              smacznie spisz dalej. Przez kilka miesiecy trzeba bedzie tak codziennie. Ja w
              tej chwili robie tak w dniach strategicznych ,kiedy "czuje" -sluz, szyjka- ze
              dany pomiar moze byc juz tym z przedwzrostowej szostki, kiedy jest po szczycie
              sluzu i zbieram pomiary wyzsze.

Pozdrawiam i zycze owocnych staran :))) Skrzynka
              • moniqa7 Re: Pomóżcie 29.09.06, 17:57
                Dzięki za wyczerpującą wypowiedz. Dały mi Twoje słowa dużo do myślenia.
                Zastanawiam sie nad jednym. Jezeli zeczywiscie wczoraj miałam owulacje, to
                jeżeli doszło do zapłodnienia, to dojdzie do zagnieżdzenia nim przyjdzie @? A po
                za tym sluz miałam od srody wieczora do czwartku popołudnia. Czy to nie za
                którtko jak na owulację?
                • horpyna4 Re: Pomóżcie 29.09.06, 18:09
                  Jeżeli wczoraj miałaś owulację, to miesiączka też nastąpi odpowiednio później.
                  Termin miesiączki jest uwarunkowany terminem poprzedzającej ją owulacji, a nie
                  poprzedniej miesiączki.
                  • moniqa7 Re: Pomóżcie 29.09.06, 19:19
                    Zeczywiście jest to logiczne. Zastanawiam sie jedynie czy warto jest robić test
                    ciązowy a jak tak to kiedy?
                    • horpyna4 Re: Pomóżcie 29.09.06, 20:02
                      Szkoda jednak, że nie mierzyłaś temperatury, nawet o różnych porach. Bo ta
                      podwyższona, po skoku, mniej zależy od pory mierzenia. A wtedy byś wiedziała,
                      kiedy już jesteś po owulacji i 20 dni podwyższonej temperatury oznaczałoby
                      ciążę. Teraz, jeżeli nie zależy Ci na ustaleniu, kiedy była owulacja, zrób test
                      za dwa tygodnie. O ile oczywiście nie pojawi się wcześniej miesiączka.
                      • moniqa7 Re: Pomóżcie 30.09.06, 18:07
                        Dzisiaj 6 rano pobudka i zmierzylam temke. Zaczelam sprawdzac czy czasem nie
                        spada no i 36,9 C. Sluz pojawia sie i dzisiaj jest biały, gęsty.. Najgorsze jest
                        to czekanie. Najchetniej juz bym zrobila test ale sie boje. Innych objawow nie
                        ma. Ani plecy nie bola, piersi tez nie sa tkliwe ( Zastanawiam sie czy rozmiar
                        biustu ma wpływ na tkliwosc. Nigdy nie miałam zbytnio wrazliwych piersi a mam je
                        dosc spore).
                        • horpyna4 Re: Pomóżcie 30.09.06, 19:46
                          Wygląda na to, że jesteś po owulacji, świadczy o tym i temperatura, i wygląd
                          śluzu. Jeżeli za dwa tygodnie nie będzie miesiączki, to zrób test.
    • moniqa7 Re: Pomóżcie 03.10.06, 14:47
      Jutro albo pojutrze dzień prawdy. Albo @ albo radocha. Jestem bardzo
      zdenerwowana bo od rana boli mnie brzuch jak przed @. Rano temka 37.3 wczoraj
      36.9. Najchętniej poleciałabym po test ale powstrzymuję się.
      • nglka Re: Pomóżcie 03.10.06, 14:50
        To ja zaciskam kciuki ;)
        • moniqa7 Re: Pomóżcie 03.10.06, 15:16
          Dzięki serdecznie. Tak bardzo o tym marzę. Zastanawiam się czy jutro test zrobiść?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka