misio2007 17.03.07, 18:28 www.persona.info.pl/ dziwczyby mozecie sprobowac tego urzadzenia, nie jest tanie, ale na allegro czasem mozna kupic bardzo tanio... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nglka Re: persona 17.03.07, 18:45 Po co wydawać pieniądze na coś, co jest urądzeniem i może się mylić - szczególnie, jeśli znając metodę możemy analizować ZA DARMO? Odpowiedz Link
skrzynka3 Re: persona 17.03.07, 22:18 Wiesz ja wole termometr, zeszyt w kratke, olowek + wlasna glowe. Sporo tansze i od 13 lat mnie nie zawiodlo.:)) Odpowiedz Link
ell_anna Re: persona 18.03.07, 08:19 Ja byłam o krok od kupienia Lady Comp. Całe szczęście trafiłam na to forum :)))))) Zaoszczędziłam sporo kasy, inwestycja w NPR w moim przypadku nie przekroczyła 10 zł (termometr+długopis) Pozdrawiam Odpowiedz Link
s_biela Re: persona 19.03.07, 18:50 już chciałam kupić ale zailtrygowało mnie te 94% skuteczności... zapytałam czym to jest spowodowane (no bo wiecie, dobrze jest zmniejszyć ryzyko do minimum), i dostałam odpowiedź w stylu: żadna antykoncepcja nie jest skuteczna w 100%'ach i że nie polecają tej metody kobietom, które nie mogą sobie pozwolić na potencjalną ciążę... nie zacytuję dosłownie bo już wywaliłam tego maila. zdecydowałam się w takim razie na mierzenie temp, obserwację śluzu i testu owu bez jakiegoś "komputerka" -to ja oceniam ryzyko. a poza tym mam czasem dłuższe cykle niż 35 dni... Odpowiedz Link
ell_anna Re: persona 19.03.07, 21:17 To podobnie jak ja :) Wywaliłam maila od producenta LadyComp, w którym mi tłumaczono, że przez pierwsze kilka miesięcy urządzenie "uczy się" cykli. No a jaka alternatywa na te kilka miesięcy zanim urządzenie warte prawie 2 tys raczy się nauczyć??? A tu proszę trzeci obserwowany cykl i zdołałam pojąć o co w tym biega :) Odpowiedz Link
plisowanka Re: persona 12.03.08, 23:59 Nie mylcie LadyComp z aparatem Persona. LadyComp opiera się jedynie ma pomiarach temperatury (to można zastąpić zwykłym termometrem i długopisem), ale Persona mierzy poziom hormonów (a tego sobie sami nie jesteśmy w stanie zmierzyć). Dlatego osobiście się zastanawiam nad zakupem. Bo mierzenie temperatury i hormonów (Personem) daje większą pewność niż mierzenie samej temperatury. Odpowiedz Link