Dodaj do ulubionych

sluz i owulacja?????

30.05.07, 15:40
Pomozcie prosze!!! Sluz poldny (jak bialko kurze, rozciagliwy) wystepuje u
mnie zaraz po @ (2-3dni po)i trwa 2dni, natomiast potem jesli w ogole jakis
sie zdarza to jest to sluz wodnisty. Podobnie jest w tym cyklu (dzis 10 dc) i
juz nie widze super sluzu, skoku tempki jeszcze nie bylo . cykle mam 24-27, a
owulacja w ostatnich 3 cyklach (odkad mierze tempke) byla w okolicy 10-12dc.
Jak sadzicie czy jest w ogole szansa, ze wreszcie dojdzie do zaplodnienia:(?
Bede wdzieczna za odpowiedz::))
Obserwuj wątek
    • wiosenka1 Re: sluz i owulacja????? 30.05.07, 18:21
      skoro skok jest 10-12 dzien, to ten sluz zaraz po @ jest bardzo plodny, a kiedy
      dzialacie ze starankami?
      • micele113 Re: sluz i owulacja????? 30.05.07, 20:25
        witaj Wiosenko:) staranka byly 6,7,8 dc, mysle, ze pewnie dzis powtorzymy, ale
        poniewaz te starania trwaja od grudnia pomalu trace cierpliwosc i nadzieje...
        juz sama nie wiem czy to wina sluzu - moze mam go za malo, czy tylko kwestia
        czasu:), dziekuje, ze sie odezwalas!!!
        • tessie124 Re: sluz i owulacja????? 30.05.07, 21:27
          Witaj Micele113, ja myślę, że może nie przejmuj się za bardzo który to dzień
          cyklu tylko jak jest płodny śluz to starajcie się od razu. Nawet następny dzień
          po @. Cykle masz raczej krótkie, więc jak @ jest 2-3 dni to już 4 dzień może być
          płodny. Może to trochę dziwne, ale takie rzeczy się zdarzają... A miałaś
          monitoring cyklu? Mierzysz tempkę, robisz może testy owulacyjne? To może pomóc -
          myślę, że gdzieś jest jakiś błąd w obliczeniach... Co z plemniczkami - ok? I
          jajowody w porządku? A hormony jakieś robiłaś?

Pozdr

Tess.
          • wiosenka1 Re: sluz i owulacja????? 30.05.07, 22:58
            tak jak pisze Tessie starajcie sie wczesniej, zaraz po @, tempki zawsze warto
            mierzyc i warto juz ten cykl zmonitorowac, na usg widac ze pecherzyk dojrzal,
            pekl i kiedy byla owu, jesli to nie zadziala, trzeba ruszac w strone jakis
            badan, nie powiem jakich, bedziesz pytac na forum, rozmawiac z ginkiem,
            wszystko na biezaco, ale nie ma co czekac z monitoringiem cyklu, uwazam ze warto
          • skrzynka3 Re: sluz i owulacja????? 30.05.07, 23:12
            ..." Sluz dni szczegolnie plodnych moze byc tak plynny, ze po prostu sam
            wycieka.Nie mozna ustalic jego rozciagliwosci,poniewaz na papierze nie widac
            sluzu. Moze to wprowadzic w blad poniewaz oczekuje sie sluzu. Wtedy
            najwazniejsza obserwacja moze byc wrazenie jednoznacznej mokrosci z odczuciem
            miekkosci i gladkosci..." -Roetzer "Naturalna regulacja poczec"

Jak widzisz wszystko w najwiekszym porzadeczku:))

I wydaje mi sie ze 6 mc staran to stanowczo za malo zeby sugerowac dziewczynie
            badanie droznosci jajowodow,monitoring, badanie hormonow i plemnikow i inne
            cuda wianki. Tylko sie nakreci i zestresuje. Dziewczyny naprawde
            prawdopodobienstwo poczecia jest (nawet z wstrzeleniem sie idealnie w owu)
            mniejsze niz prawdopodobienstwo niepoczecia! Zdrowej w pelni plodnej parze
            poczecie dziecka ma prawo zajac rok!

Mierzy tempke, ma cykle dwufazowe,druga faza ok to czego sie czepiac?? Testy
            owu -juz nieraz wychodzilo na tym forum ze wprowadzaja mase zamieszania i
            stresu, drenuja z kasy i niewiele wiecej.

Przepraszam ze moze troche za ostro (to do Tessie :)

Pozdrowka Skrzynka
            • micele113 Re: sluz i owulacja????? 31.05.07, 07:54
              Dziewczyny jestescie kochane, ze tak szybko reagujecie i odpowiadacie!!! Coz
              jesli chodzi o mnie- tempke mierze 4 cykl (nie zawsze jestem na 100% pewna co do
              owu), testy owu w tym cyklu rowniez stosuje (jak dotad nie wykazaly owu), do
              gina ide dzis, a to z powodu skaczacej prolaktyny i przy okazji zalapie sie na
              usg. Dzis 11 dc, wiec chyba cos konkretnego powinien mi powiedziec. Ze sluzem
              mam problem o tyle, ze mam mimo wszystko wrazenie , ze nie jest go tyle ile bym
              chciala (mimo zazywania wiesiolka, ale moze moja wina bo tylko 2 kapsulki
              dziennie drugi cykl), w ogole mam wrazenie, ze bardzo szybko sluz sie konczy,
              jak bialko kurze trwa az 1 dzien, potem 1 dzien rozciagliwego i moze ze 2 dni
              wodnisty i koniec... Coz zobaczymy:), zycze wszystkim milego dnia!!!
              • wiosenka1 Re: sluz i owulacja????? 31.05.07, 13:09
                Skrzynko oczywiscie ze jajowody i te straszniejsze trzeba sobie odpuscic, ale
                jesli ktos pisze ze stara sie pol roku i nic

wiesz podzielone opinie, ja tez sobie daje czas, ale z drugiej strony mam
                czekac rok, a pozniej sie cos okaze? mam dziecko, mam kolejna 30tc ciaze za
                soba, wiem ogolnie ze hormonki mi zle szwankuja, ale do tej pory zachodzilam
                szybko, a tu 4 cykl staran, dumalam i dumalam, poszlam to zmonitorowac, i coz
                pewnie sie powtarzam, pecherzyk nie dojrzal, a tempka skoczyla

wychodze z zalozenia, ze trzeba z tych wiadomosci na forumie wybrac dla siebie,
                poczaszkowac troche i tyle

i nic ostro wcale nie napisalas, pozdrawiam
                • skrzynka3 Re: sluz i owulacja????? 02.06.07, 15:32
                  Wiosenko na pocieszenie dodam ze byla tu jakis czas temu na forum kobietka
                  ktorej gin na podstawie monitoringu zdiagnozowal na 100% cykl bezowulacyjny.No
                  i byloby git tylko ze dokladnie w tym cyklu... poczal sie jej synek :)
                  Tak wiec i z monitoringiem roznie bywa. Jedyna sytuacja ze pecherzyk rosnie nie
                  peka a tempka skacze to tak zwany LUF -czyli luteinizacja pecherzyka -pecherzyk
                  nie peka, nie uwalnia komorki jajowej a mimo to ulega luteinizacji i zaczyna
                  wydzielac progesteron i tempka rosnie. Zdarza sie bardzo rzadko.
                  Pozdrawiam i trzymam kciuki :))
                  • wiosenka1 Re: sluz i owulacja????? 02.06.07, 22:25
                    Srzynko mam taka nadzieje, ze bede drugim takim forumowym zjawiskiem, od 2 dni
                    nie moge sie dobudzic, a dzis rano wzrost tempki na maksa 37 stopni, drugi skok
                    jakby, moja lutealna az tak wysoka nie byla do tej pory

oj Skrzynko jakie Ty mi tu dobre wiesci piszesz, sie rozmazylam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka