skorpionek78 12.08.07, 10:00 Pierwszy raz stosuję te metodę, powiedzcie prosze czy po moim wykresie wynika że mam już dni płodne czy nie. Login justynab haslo gwiazda. Gorąco pozdrawiam www.nmpr.bfe.pl/glowna/index_glowna.php Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bystra_26 Re: Dziewczyny pomóżcie 12.08.07, 11:52 Czy rzeczywiście nie zaobserwowałaś żadnego śluzu? Jak go obserwujesz? Na papierze? Jeżeli temp. masz niezakłócone, to ta dzisiejsza wygląda na 3 wyższą i spełnia warunek 0,2 st C wyżej od lini podstawowej, czyli 36.5 C. Nie dam gwarancji, że dziś wieczorem zaczyna Ci się czas niepłodności bezwględnej, bo mam za mało informacji o śluzie. Odpowiedz Link
skorpionek78 Re: Dziewczyny pomóżcie 13.08.07, 08:27 Dzięki wielkie za odp. Co do śluzu to być może był ale w środku bo na zew zbytnio go nie odczuwałam. Dlatego nie zaznaczałam na wykresie. tak jak pisałam to jest mój pierwszy mies mierzenia temp i jestem jeszcze troszkę zielona z tego:)) A mam jeszcze jedno pytanko. Twoim zdaniem wg tego wykresu w którym dniu rozpoczeły się dni płodne?? Odpowiedz Link
skorpionek78 Dziewczyny pomóżcie 15.08.07, 18:25 Dziewczyny odpowiedzcie proszę kiedy Waszym zdaniem miałam dni płodne wg mojego wykresu. Login:justynab hasło:gwiazda www.nmpr.bfe.pl/glowna/index_glowna.php Odpowiedz Link
bystra_26 Re: Dziewczyny pomóżcie 15.08.07, 19:07 Po samej temperaturze - jesteś w fazie niepłodności bezwględnej. Owulacja prawdopodobnie była między 16 a 20 dc. Niestety 15 dc masz sucho, wcześniej wilgotno, a dni płodne zaczynają się jak jest jakis śluz przez owulacją, więc nie wiem, czy np. 14 dc można uznać juz za płodny, skoro nie było śluzu, dnia 15 też nie było... więc pleminiki nie miały jak przeżyć. Choć zawsze jest nadzieja, że coś było jednak w szyjce. Odpowiedz Link
nglka Re: Dziewczyny pomóżcie 15.08.07, 19:54 Od 22 dc wieczorem masz niepłodne. Wg ścisłej termicznej wyznacza się 4 następujące po sobie temperatury wyższe o min. 0,2 od najwyższej z szóstki przedwzrostowej. Uznajemy, że szóstka przedwzrostowa to dni od 13 do 18 dc (włącznie). Najwyższą z owej szóstki jest tempka z 17 dc - 36,5 - i na tej wysokości przebiega linia. Temp. od 19 do 22 dc (włącznie) powinny mieć wszystkie minimum 36,7. I mają, więc warunek został spełniony. Na przyszłość - radzę zacząć obserwować śluz i zapisywać nie tylko odczucia codziennie, wówczas analiza ma mniej restrykcyjne warunki. Odpowiedz Link