fiona68 25.07.08, 07:18 dziewczyny, pomóżcie w interpretacji, czy tak późno może wystepowac owulacja? Ja mam cylke ok 28-29 dni. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bystra_26 po kolei 25.07.08, 08:10 1. Wyrwana z kontekstu temperatura nic nam nie powie. Poza tym - jak i gdzie ją zmierzyłaś? 2. To owulacja wyznacza długość cyklu, a nie odwrotnie, czyli owulacja może dowolnie się w cyklu przesunąć i wtedy okres przyjdzie około 14 dni po niej. Odpowiedz Link
fiona68 Re: po kolei 25.07.08, 08:42 temperature mierzyłam wieczorem i rano waginalnie. Czyli od przyszłego cyklu powinnam regularnie coidziennie mirerzyć. Odpowiedz Link
bystra_26 pomiar PTC 25.07.08, 09:16 iner.pl/?x=1&s=3 O owulacji świadczy faza wyższych temperatur - wyższych od minimum sześciu wcześniejszych w cyklu mierzonych w ten sam sposób. Wysokość bezwględna nie daje nam takiej informacji, bo każdy organizm jest inny i każdy ma swój zakres temperatur, a dodatkowo w zalezności od miejsca pomiaru temp. też jest inna. Odpowiedz Link