ekstremalne_tematy
13.05.09, 14:08
Witam
Kalendarzyk…wedlug zdecydowanej wiekszosci najbardziej zawodna metoda antykoncepcji…ale czy na pewno należy jej sie tak bardzo obawiac? Kocham swoja dziewczyne i chce dla niej jak najlepiej, dlatego miedzy innymi nie chce, aby zazywala tabletki antykoncepcyjne ze względu na zdrowie ( to jest moja opinia i proszę nie odnosic się do niej, bo nie po to założyłem ten temat)…prezerwatywy? Seks w prezerwatywie jest mniej atrakcyjny...taki ich urok. Ale chciałbym się skupic na samym kalendarzyku…otoz podsumowaujac wszystkie artykuly jakie przeczytałem mogę napisac, ze przedzial czasowy, w którym kobieta może zajsc w ciaze ( przy cyklu 28 dniowym ) wynosi od 10 do 18 dnia okresu. To taki maly wniosek, który zapewne większość ludzi najbardziej interesuje. Czy można stu procentowo założyć, ze któreś dni z okresu kobiety sa prawie zupełnie „bezpieczne”? Moja kobieta ma okres trwający okolo 28 dni…od dwoch miesięcy czekamy na dzien 23 i wtedy już do miesiaczki kochamy się właściwie caly czas :-) Na prawde warto poczekac te ponad 20 dni na te cudowne chwile :). Troche odbieglem od tematu :) …trzeba powrocic…czy owulacja u kobiety może nastąpić np. 23 dnia przy cyklu 28 dniowym!? (Nie wydaje mi się, aby to było możliwe) Zastanawiam się również np. nad prawdopodobieństwem tego, ze jednak Komorka jajowa w pelni dojrzeje np. dopiero w 25 dniu? Jest to w ogole możliwe? Wedlug mnie orgaznizm ludzki fukcjonuje dosyc schematycznie ( nie biorac pod uwage zadnych ciezszych chorob oraz jakichs dramatycznych wydarzen jakie mialy miejsce w zyciu czlowieka) i np. nie jest mozliwe, aby czlowiek w wieku 25 lat jeszzce rosnal. Albo nie wiem...zeby kosci czlowieka w pelni stwardnialy dopiero w wieku 30 lat...ten etap nastepuje duzo wczesniej.
Chciałbym również, aby wypowiedzialy się tutaj osoby, które maja jakies doświadczenia z kalendarzykiem…czyli np. :
- kiedy się kochałam i czy zaszlam w ciaze
- planuje z mezem/zona dziecko, kochaliśmy się wtedy i niestety się nie udalo
- kochałam się wtedy i zaszlam w ciaze
Bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi, pozdrawiam