Dodaj do ulubionych

Naama Inn 3* - Sharm

28.07.06, 19:30
Czy ktoś był i może podzielić się wrażeniami? Lecę do tego hotelu 1go sierpnia
z Koperniktravel.pl, który od jakiegoś czasu ma go w swojej ofercie. Na pewno
po powrocie zdam relacje.

Interesuje mnie także porównanie Naama Inn 3* z Sharm Cliff 4*, konkretnie
chodzi mi o porównanie lokalizacji obu hoteli i dogodne dojście do promenady.
Różnica w cenie między nimi jest minimalna, natomiast czytałem o mało dogodnym
dojściu z hotelu Sharm Cliff do promenady.
Obserwuj wątek
    • egipt-hotele Re: Naama Inn 3* - Sharm 11.08.06, 10:52
      Wróciłem z tego hotelu, byłem z Kopernikiem.
      Niewielki, kameralny hotel idealnie położony w samym centrum Naama Bay,
      wychodząc z niego na przeciwko mamy KFC (to dla tych którzy byli w Sharmie
      punkt odniesienia). Szukałem odpowiedzi na pytanie czy jest lepiej położony niż
      Sharm Cliff i stwierdzam, że tak. Naama Inn położony jest tuż przy promenadzie,
      natomiast Sharm Cliff na wzniesieniu.

Pokoje duże, łazienka również jak na 3* hotel, chociaż widziałem inny pokój dla
      porównania i był już znacznie mniejszy - możliwe jednak że przeznaczony dla np
      rodzica z dzieckiem (bo ten był bez możliwości dostawki, a standardowe pokoje
      2osobowe mają możliwość dodatkowej dostawki).

Jeśli chodzi o wyżywienie, śniadanie bardzo słabe, monotonne, ja nie miałem
      zbytnio co jeść, co najwyżej chleb z dżemem. Nie było kucharza, który
      przygotowywałby jajecznice/omlety na bieżąco (co jest praktycznie wszędzie
      standardem w Egipcie smile Kolacje o niebo lepsze, zróżnicowane, dobre desery.

Hotel nie posiada żadnych animatorów, którzy zabawialiby ludzi, zresztą...
      ludzi nad basenem można policzyć na palcach jednej ręki. Nigdy nie było
      problemu z leżakiem nawet jak przyszło się o 15:00 smile Naama Inn korzysta z
      plaży hotelu New Tiran (znajdującego się 200m od hotelu), trzeba prosić w
      recepcji o towel cards i wejściówki na plaże. Plaża sama w sobie może nie jest
      najgorsza, jednak stan leżaków to obraz nędzy i rozpaczy.

Polecam ten hotel tym, dla których wypoczynek/plażowanie nie jest priorytetem,
      a którzy chcą zwiedzać i skorzystać z różnego rodzaju innych atrakcji jakie
      oferują lokalne biura podróży. Polecam także nurkom, którzy wybierają się do
      Sharmu wyłącznie ponurkować. Osobom, które chcą jednak spędzić cały wyjazd w
      hotelu i na jego terenie, sugeruję poszukać innego rozwiązania niż Naama Inn.

Stiwi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka