IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 10:09
Słyszałem że gra w tym filmie Weronika Rossati.Dlatego idę do kina na
Pitbulla. PS. A tak pozatym co wy ku.. wiecie o pitbullu i everlascie
Obserwuj wątek
    • Gość: reddragon Re: Pitbull IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 01:59
      widziałem przedpremierowy pokaz i film jest rewelacyjny! Nawet Foremniak, czy
      Grabowski stworzyli kreacje, o które nigdy wcześniej bym ich nie podejrzewał.
      Film jest świetnie opowiedziany i zmontowany - po prostu nie sposób wyjść do
      kibla w trakcie projekcji. To kompletnie inne kino, niż gó.., które wciskają
      nam rodzimi twórcy. Zobaczycie, to będzie kultowy film!
    • Gość: fan [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 12:40
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: joan.dm Re: Pitbull IP: *.pl 26.03.05, 16:46
      Przecież Rosati w ogóle nie umie grać
    • Gość: rob303 Re: Pitbull IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 30.03.05, 08:22
      slyszalem ze film jest nieprzecietny ale kiedy go mozna ogladac? POdobno
      weronika Rosati idzie na calego ale wszyscy ja za to chwala - podobno nawet
      Gajos pial z zachwytu., Czy ktos widzial ten seks i o co tam chodzi?Czy ona
      jest nago?
      • Gość: maciek, wrocław Rzeczywiście, znakomity film. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 19:38
        Co prawda, tylko dla miłośników takiego kina - brudnego, eksponującego
        brzydotę, smutnego. Ale całość mocna i robi wrażenie. Polecam.
        Kreacje aktorów - po prostu wyśmienite.
    • Gość: matdog Re: Pitbull IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 01:46
      Oglądałem Pitbulla na przedmierowym pokazie i ja pie..! Takiego polskiego
      filmu nie widziałem od lat. "Psy" to przy tym ch... Rosati jest tam
      rewelacyjna. Myślałem, że to debilka, ale w Pitbullu stworzyła mega kreację.
      Naprawdę polecam!!!
    • Gość: olaf Re: Pitbull IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 23:14
      Widziałem pokaz Pitbulla i to najlepszy film policyjny jaki chyba widziałem w
      życiu! Po prostu bomba! Mega zagrany, super fabuła! Nawet Rosati, czy
      Grabowski, bosko zagrali, wreszcie coś na poziomie! A Stenka stworzyła kreację
      dzieciobójczyni na miarę Theron w "Monster"!
      • Gość: Maciej Re: Pitbull IP: *.net.flashnet.pl 20.04.05, 21:56
        Ludzie ! co wy piszecie ??? Stenka stworzyła kreację ? Rosati stworzyła kreację
        ? przecież Stenka gra w epizodzie i jest w filmie kilka minut; Rosati też nie
        wiele tam przecież gra (fakt, że całkiem nieźle, ale nie mówmy o "kreacjach");
        Zgodzę się natomiast, że rewelacyjnie zagrał Grabowski, naprawdę Wielka rola
        !!! Szacunek dla Pana Andrzeja; no i generalnie jest to film o życiu
        policjantów, a nie jakiś kryminał
    • Gość: olga Re: Pitbull IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 04.04.05, 17:41
      kolejny polski film pelen przemocy i pewnie skorumpowanych policjantow.dlaczego
      to jedyny temat,ktory interesuje polskich filmowcow?mam tego dosc.czekam na cos
      prawdziwego!
      • Gość: krecik Re: Pitbull IP: *.film-tv.pl 06.04.05, 12:41
        widziałem przedpremierowy pokaz i zapewniam, że warto wydać pieniądze i
        zobaczyć Pitbulla, to bardzo prawdziwy film Olgo!
    • Gość: azbest Re: Pitbull IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 12:33
      Dlaczego wszedzie na koncu, lub wcale nie wymienia sie Rosatti? Przecierz ja i
      wiele innych osob idzie na ten film z jej powodu. W zachodnich filmach jak
      drugoplanowa role zagra ktos znany, to pojawia sie na poczatku. Dlaczego tak
      kiepski jest polski marketing?
      • Gość: Max Re: Pitbull IP: *.net.flashnet.pl 08.04.05, 23:50
        bo Rosatti nie jest przecież żadną gwiazdą; ciekawe, że pochwały na temat tego
        filmu pochodzą z tego samego IP ...
        • ignatz Re: Pitbull 11.04.05, 02:18
          Też zwróciłem na to uwagę. Co prawda tepsa to spory isp, ale taka zbieżnośc jest
          zastanawiająca...
    • Gość: AGA Re: Pitbull IP: *.chello.pl 09.04.05, 22:06
      Nie lubie tego slowa, ale powiem - zaje..sty film !!! Obsada po prostu
      genialna, wszyscy zagrali świetnie!
      • Gość: Mika Re: Pitbull IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 02:28
        Byłem dzisiaj w kinie i przyznam, że dawno nie widziałem takich kreacji w
        wykonaniu naszych aktorów, scenariusz zajebisty, obsada na 10, realizm!!
        bardzo polecam, poza tym fajna muza, tworzy klimacik, bardzo "niepolskie kino" w
        pozytywnym znaczeniu, dla tych którzy mają dość "M jak ......, kał itp"
    • oryginal Re: Pitbull 10.04.05, 13:20
      Świtny film. Jeden z lepszych, o ile nie najlepszy polski film, które w
      ostatnich latach mieliśmy okazję zobaczyc. Rewelacyjna obsada (właściwie nie ma
      w tym filmie żadnej aktorskiej wpadki - każdy z nich stworzył świetne kreacje),
      scenariusz, dialogi... Smutny film przepełniony olbrzymią dozą groteski, która
      mimo że czasem rzeczywiście wzbudza uśmiech, tak naprawdę podkreśla jedynie
      smutek pokazywanej rzeczywistości.
      Duże brawa dla Vegi, który poznał policyjne środowisko "od środka". Nie tworzy
      nam w tym filmie kolejnych policyjnych bajek, w których policjanci są albo
      dobrzy i mają świetne wyniki, albo źli bo współpracują z mafią. Smutne tylko
      gdy człowiek pomyśli, że scenariusz tego filmu tak naprawdę pisało życie. Że
      rzeczywistość bardzo często wygląda właśnie tak.

Zaskakują mnie tylko informacje o filmie umieszczone na różnych serwisach... Te
      krótkie notatki opisują chyba zupełnie inny film :)
    • Gość: Anna Pitbull IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 11.04.05, 15:46
      Matko! Skąd wzięli się ci bohaterowie? Coś mi się wydaje,że Pan Reżyser nie ma
      bladego pojęcia o pracy Policji w Polsce! Nie chcę wypisywać peanów pod adresem
      naszych stróżów prawa,ale jeżeli miałoby być tak jak w tym filmie,to prędko
      uciekajmy wszyscy gdzie pieprz rośnie! Nie usprawiedliwia filmu nawet to,że to
      tylko 1,5 godziny rozrywki(chociaż ja poczułam się po wyjściu z kina jakbym się
      pobawiła granatem).Ten film jest po prostu zły! To kolejny zamach na polskie
      kino.
      • Gość: s Re: Pitbull IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.04.05, 23:09
        Jeszcze nie jedno dziecko moje w zyciu zobaczysz.
    • Gość: Policjant Re: Pitbull IP: *.pl / 80.48.252.* 11.04.05, 20:17
      Udałem się do kina wraz z żoną właśnie na ten film, gdyż Wasze recencje
      spowodowały iż stwierdziłem że film jest wart obejrzenia. Początek był normalny
      a potem coraz gorzej. Pracuje w resorcie długo i to co zobaczyłem w tym filmie
      jest poprostu płytkie a reżyser najprawdopodobniej nie znajdował się wśród
      policjantów, chodzby przez jeden dzień. Film faktycznie zaskakuje ale tylko
      wyimaginowana brutalnością, choć z praktyki wiem że przetęcpy nie złamie się
      obietnicami lub grożemiem palcem do większości z tych osób można najszybciej
      dotrzeć przez ból, bo tego się boją, wszystko inne maja w dupie.
      Reasumując film nie podaobał mi się, nie ma w nim wogóle ralizmu tylko chora
      wyobraźnia reżysera, film można potraktować z przymróżeniem oka jedbnak nie
      jest to opowiadanie dla delkiatnych osób, odracam.
      • oryginal Re: Pitbull 20.04.05, 00:15
        Autor filmu dosyć dobrze poznał policyjne środowisko. Przez kilka miesięcy
        siedział w stołecznej, realizując serial dokumentalny "Prawdziwe psy". I tam
        pokazał wraz z innymi twórcami (mniej lub więcej) realia.
        A policyjny świat w "Pitbullu" z pewnością jest przerysowany. Ale ten film to
        FABUŁA, a nie dokument. W rzeczywistości zwierzęta nie mówią, a w filmach tak.
        I jakoś nikt się nie burzy, że to dalekie od prawdy.
    • Gość: katja Re: Pitbull IP: *.pronet.lublin.pl 11.04.05, 21:30
      Byłam na tym filmie w niedziele i muszę przyznać,że miło się
      rozczarowałam:))Film mocny,momentami drastyczny ale bardzo DOBRY i polecam
      wszystkim o mocnych nerwach..Bardzo dobra gra naszych aktorów i pozytywnie
      rozczarowuje Panna Wątpliwa Gwiazdka Weronika Rosati:)..Poradziła sobie z ta
      rolą!Pozdrowionka i zachęcam do obejrzenia Pitbulla!:)

P.S Zapraszam na mojego bloga www.lovetatu.blog.onet.pl
      • Gość: sol Re: Pitbull IP: *.aster.pl 12.04.05, 22:09
        pozytywnie to można być zaskoczonym, a rozczarowanym - tylko negatywnie. Zdałaś
        maturę z polskiego, czy jeszcze nie?
        • Gość: negro Re: Pitbull IP: *.hipokrates.org 15.04.05, 12:09
          ona raczej zdala, ty natomiast napewno nie skoro nie zrozumiales sensu jej
          wypowiedzi.
          • Gość: jangcy Re: Pitbull IP: *.rexam.com 18.04.05, 15:22
            Sorry ale mial racje. Mysl byla zreszta dosyc prosta nie sposob bylo nie
            zrozumiec.
    • Gość: weronika rosatti Re: Pitbull IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 22:42
      Film mi się bardzo podoba. Ma ciekawą akcję i w ogóle.
      • jelop75 Re: Pitbull 11.04.05, 23:12
        a ja pracowalem jako dziennikarz i znalem takich gkliniarzy ze stolecznej.
        Znalem, bo jeden chyba siedzi, drugi niedawno wyszedl, a trzeci sie zabil po
        pijaku samochodem. w kumple zamienili krew w laboratorium, zeby riodzina
        dostala odszkodowanie. I wczwesniej facet tak chlal, ze szok. Raz wypil chyba
        litr i szedl do sluzbowego poldka, na szczescie zasnal na placyku ptrzed
        palacem. Wiec nie mowcie, ze to zmyslone postacie. Moze troche przerysowane,
        ale film musi byc ptrzerysowany. NAprawde warto obejrzec!!!!!!!!!!!
        Ps. W. Rosati do grania ormianskiej ku.. nie musiala sie charakteryzowac.
        Hehehehehehehehehehehe
        • morgen_stern Re: Pitbull 12.04.05, 09:29
          >Udałem się do kina wraz z żoną właśnie na ten film, gdyż Wasze recencje
          spowodowały iż stwierdziłem że film jest wart obejrzenia.

Hahahaha! Rzeczywiście policjant, jaka wyrafinowana składnia! :-)))))))))))
          Do yelopa75 - dobry nick sobie wybrałeś, taki akuratny. Twoja uwaga o Rosati
          jeszcze lepiej to potwierdza.

A film polecam, mocne kino, warto zobaczyć choćby ze względu na rewelacyjną grę
          aktorów - wszystkich! Nie wiem, czemu się tak niektórzy czepiają tej biednej
          Rosati, śliczna dziewczyna i naprawdę świetnie zagrała.
          • Gość: co więcej... Re: Pitbull IP: 82.197.55.* 13.04.05, 11:04
            Nie znam Weroniki Rosati z żadnych ról poza "Pitbullem", nie wiem jakie ma zdolności aktorskie ale w tym filmie zgarała według mnie bardzo dobrze.
            • Gość: maniek Re: Pitbull IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 19:43
              Czy Rosati pokazała piersi?
            • Gość: linzy Re: Pitbull IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 08:44
              sluchajcie... wy powaznie mowicie?? ja bylam w kinie wczoraj i nie wierzylam,
              ze takie dno moze w ogole wejsc na polskie ekrany... otwieralam oczy coraz
              szerzej i coraz bardziej sie dziwilam. panna rosati - przykro mi, talentu nie
              posiada i chocby nie wiem jak sie krzywila, na aktorstwo to nie wyglada. tylko
              co tam robil gajos, co robil grabowski, dlaczego kazil nagral do tego
              piosenke?? wyszlam z kina zalamana... akcja beznadziejna, watki jak z
              przedszkolnych scenariuszy... dlugo jeszcze bedziemy czekac na prawdziwy polski
              film
              • Gość: ? Re: Pitbull IP: 204.52.187.* 14.04.05, 12:21
                A do tego atmosfera jak w teatrze telewizji... beznadzieja.
    • Gość: REDDRAGON Re: Pitbull IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 16:57
      Ludzie, Wam chyba odbiło! Jak możecie wypisywać takie idiotyzmy, że to źle
      zagrany film, nudny, albo jak teatr telewizji. Pitbull nie musi się wszystkim
      podobać, ale w swoim gatunku to naprwdę rewelacyjne kino z b. dobrymi
      dialogami, świetnie zagrane, a jeśli chodzi o konstrukcję scenariusza i akcję
      to po prostu petarda emocjonalna. Nie rozumiem, czemu wypisujecie nieprawdę?!
      Czy to kompleksy, czy też może np. nie lubicie prywatnie tego Vegi? Kto to
      wypisuje. Opowiedzcie coś więcej o sobie - kim jesteście, czym się zajmujecie,
      bo bardzo mnie to interesuje.
      • Gość: greg Re: Pitbull IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 01:15
        jeśli te bałochwalcze "recenzje" wypisuję seksowna Weronika Rosatti- to miła
        pani wybiorę się z panią na ten film i trzymając panią za kolano lub w innym
        miejscu będę prawił czułe słówka do uszka
      • Gość: ? Re: Pitbull IP: 204.52.187.* 15.04.05, 13:02
        Dziecko, nie mamy już 12 lat żeby się podniecać takim knotem.
        • Gość: robert Re: Pitbull IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 17:27
          Nie rozumiem wypowiedzi w stylu "Knot" lub "Beznadziejny". Tak prawdziwego i
          fascynującego filmu jeszcze w polskim kinie nie było.Do pozostałych krytyków:
          to szczęście , że w naszym kraju powstają filmy jak Pitbull, a nie tylko
          teatralna Sfora czy Nigdy w Życiu.
          • Gość: kolender Re: Pitbull IP: 193.0.117.* 15.04.05, 18:22

te "entuzjastyczne" recenzje kwalifikują ten wątek na forum humorum

pamiętam, że film Pazury według Witkacego też był spamowany w taki sam
            histeryczny sposób, i nic to nie dało, klapa.

To reżyser czy ktoś z firmy dystrybucyjnej?
          • marchefka9 Re: Pitbull 16.04.05, 00:16
            W tym filmie nie ma prawdy, jest tylko tanie, brutalne efekciarstwo.
            Po obejrzeniu filmu "Dług" wyszłam wstrząśnięta. Po "Pitbulu" mocno
            zniesmaczona.
            • Gość: coche Re: Pitbull IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.04.05, 11:07
              g... wiesz, film jest akurat oparty na faktach, film oglądałam z prawdziwym
              psem ze stołecznej.
    • Gość: reddragon Re: Pitbull jestr naprawdę super. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 22:46
      Rozumiem, że to jedna z tych nielicznych chwil, kiedy możesz wyeksplikować
      swoje kompleksy. Ale daj sobie spokój. Ten film jest rewelacyjny. I stanie się
      kultowym polskim filmem z twoimi gó..anymi recenzjami, lub bez.
      • morgen_stern Re: Pitbull jestr naprawdę super. 16.04.05, 14:26
        Dziwna jest dla mnie ta agresja osób atakujących film. Czy ja mam przepraszać
        za to, że film mi się bardzo podobał? Nie spamuję, nie jestem upośledzona
        psychicznie, lubie dobre kino, a ze współczesnych polskich filmów naprawdę
        niewiele zapadło mi w pamięć. Pitbull do takich filmów należy.
        Nie znam realiów "policyjnych", więc trudno mi się na ten temat wypowiadać,
        podziwiałam głównie grę aktorów, co było wielką przyjemnością po wielu
        żenujących występach polskich "artystów".
        Ludzie, dajcie sobie na luz.
        • morgen_stern Re: Pitbull jestr naprawdę super. 16.04.05, 14:27
          A swoją drogą, skoro film wywołuje tak skrajne emocje, to chyba spełnił swoje
          zadanie :-)))
          • Gość: jangcy o czym ty gadasz? IP: *.rexam.com 18.04.05, 15:30
            Jakie zadanie??
            Takie filmy sa wylacznie po to by dac jesc ich tworcom i dystrybutorom.
            Udawanie ze sluza niby czemus wiecej jest przesada.
            • morgen_stern Re: o czym ty gadasz? 19.04.05, 08:11
              Polecam naukę czytania ze zrozumieniem.
              Kiedy o filmie się mówi i wywołuje skrajne emocje, wzbudza zainteresowanie.
              Skutek: więcej ludzi w kinie. Skutek: więcej pieniędzy. Do tego chyba nietrudno
              dojść :-)
              • Gość: kolender Re: o czym ty gadasz? IP: 193.0.117.* 19.04.05, 12:04

"skrajne emocje, kontrowersje" - jak widzę już cała ekipa filmowa wzięła się za
                spamowanie. Pamiętajcie o filmie Pazury, tak się starali, tak spamowali, i NIC.
                Bankructwo.
                • morgen_stern Re: o czym ty gadasz? 19.04.05, 13:49
                  Powiedzmy, że zaliczenie mnie do ekipy filmowej uznam za komplement :-)
                  Wiem, że takie spamowanie się zdarza, ale dajcie sobie czasem na wstrzymanie -
                  nie za każda pochlebna recenzja czai się sfrustrowany twórca "dzieła"...
                  • Gość: _mimi_ Re: o czym ty gadasz? IP: 195.117.129.* 20.04.05, 17:41
                    Znakomite kino, brutalne i naturalistyczne, genialne kreacje aktorskie,
                    zwłaszcza Grabowskiego - rozdzierająca postac, swietna reżyseria, polskie AMORES
                    PERROS
                    • Gość: Maciej Re: o czym ty gadasz? IP: *.net.flashnet.pl 20.04.05, 22:05
                      Tak, Grabowski zagrał w filmie rewelacyjnie, ale cały film jest średniej klasy i
                      nie zgodzę się z jedną z wcześniejszych opinii, że to najlepszy film polski od
                      kilku lat, bo to średni film (myślałem, że będzie lepszy) i nie wiem czy do
                      końca prawdziwy; może po prostu przedstawiono kilka wybranych przypadków, które
                      nie muszą być regułą w środowisku policyjnym.
    • Gość: janusz Re: Pitbull IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 20:05
      dobry film polecam tylko z lekkim przymrożeniem oka
    • Gość: co więcej... Re: Pitbull IP: 82.197.55.* 25.04.05, 13:41
      Myślę tak już na chłodno, że bardzo ten film ciagnie do góry Weronika Rosati. Dziewczyna ma taki talent, że aż wbija w fotel. To tak jakby Audrey Hepburn miała klasę Sophii Loren, urodę Grace Kelly i talent Meryl Streep. Dla mnie szok! Nie oglądam tych wszystkich debilnych seriali i talk showów, tak ze zaskoczenie dla mnie było olbrzymie. Mam nadzieję, że wielka uroda Werioniki Rosati nie przeszkodzi jej w karierze filmowej i będzie dostawać naprawdę ważne role.
      • Gość: jangcy chala do kwadratu IP: *.rexam.com 29.04.05, 13:50
        Ja rozumiem ze kolko towarzyskie zgromadzone wokol pani Rosati jest dosyc
        liczne ale tak zenujacej akcji marketingowej dawno juz na forum nie widzialem.
        Film jest sredni, rola pani Rosati mikra (w sensie ekranowej obecnosci). Do
        powiedzenia miala chyba ze 3 pelne zdania wiec prosze bez pieprzenia glupot
        o "objawieniach polskiego kina".
        Na filmie sie bawilem ponizej przecietnej choc przyznam ze Gajos, Grabowski i
        Stroinski naprawde niezli, moze Gajos najmniej.
    • Gość: człowiek Re: Pitbull IP: *.pl / 193.24.200.* 30.04.05, 12:18
      Kurczę, chyba pójdę na ten film. Dawno nie widziałem, żeby o polskim filmie
      pisano tak dobrze, więc chyba coś w tym jest.
      • Gość: Wojtek Re: Pitbull IP: *.pojan.net 01.05.05, 13:37
        Witam, widzę, że film wzbudza skrajne emocje :) To chyba dobrze. Filmy, które
        wzbudzają skrajne emocje fajnie się ogląda, już choćby po to, żeby wyrobić
        sobie własne zdanie. Moim skromnym zdaniem film bardzo dobry, jeśli nie
        świetny. Do przemyśleń. Gra aktorska świetna (tu się 99% oglądających zgadza;).
        Weronika Rosati też naprawdę fajnie. Dla pana Andrzeja Grabowskiego to może
        nawet rola życia, świetne wyjście ze stereotypu Kiepskiego i sąsiada z Dnia
        Świra. Fantastyczne rzekłbym nawet. Brawurowa realizacja, ładunek emocjonalny
        na pewno spory, choć to, tak jak ktoś już napisał, bardziej film o
        policjantach, niż kryminał z mocno zarysowaną akcją. Na pewno nie nudny :) A
        jak to się ma do prawdziwego obrazu polskiego policjanta? Oto jest pytanie. Z
        jednej strony reżyser podobno długo siedział w temacie (dokumenty Prawdziwe
        Psy, Taśmy Grozy) z drugiej wierzyć się nie chce. Nawet napisy na końcu filmu
        świadczyłyby o przekonaniu reżysera, że to dosyć dokładne odzwierciedlenie
        rzeczywistości. Ale kurde, chyba nie jest tak źle z tymi policjantami?! Ja nie
        umiem odpowiedzieć na to pytanie.
    • vobi Re: Pitbull 03.05.05, 19:11
      Ubawilam sie czytajac te dyskusje, bo potwierdza ona jak roznie widzowie
      odbieraja ten sam film. U mnie Pitbull ma 4+, uwazam go za jeden z lepszych
      polskich filmow ostatnich lat - ale na pewno nie najlepszy. Moim zdaniem
      najwiekszym atutem filmu jest aktorstwo - przede wszystkim Dorocinski i
      Grabowski, pewnie dlugo nie zapomne tez roli Stroinskiego i Gajosa. Natomiast
      Rosatti rozczarowala mnie do bolu :( No i mam wrazenie, ze fabula troche
      sie "rozpadla" na pojedyncze epizody - epizody swietne, ale nie do konca
      laczace sie w jakas jednolita calosc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka