Gość: trueNeko Adrenalin: Fear the Rush IP: *.sistbg.net / 80.51.159.* 20.06.06, 00:39 Adrenalin: Fear the Rush - pewnie wiekszosc nie pamieta tego filmu, ja widzialem go tylko raz i nawet jesli nie potrafie juz przypomniec sobie zadnej konkretnej sceny to wiem ze balem sie jak malo kiedy:) - dark water - scena w windzie - ring - sadako z wychodzaca z filmidla nie jest najgorsza choc bardzije wystraszyla mnie scena z koniem (btw - czy na okladce filmu jest oko sadako czy wlasnie oko konia:>?) ogolnie ring nie byl taki znowu najstraszniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk_dawid Re: Adrenalin: Fear the Rush 20.06.06, 01:53 nikt nie wspomnial swietnego (przynajmniej w kinie) filmu The Descent. Grupa kobiet wybiera sie na 'wycieczke' po jaskiniach. Poszlismy z chlopakiem na polnocny seans. Po powrocie do domu nie pozwolilam mu zostawic mnie samej w pokoju nawet na czas umycia zebow. Caly film pelen fajnych scen, ale mnie najbardziej przerazila jedna z koncowych scen kiedy glowna bohaterka siedzi w tej ciemnej jaskinii na skale z dogasajaca pochodnia, kamera odjezdza a my wiemy co w tej ciemnosci sie kryje... Odpowiedz Link Zgłoś
radko3 Re: Adrenalin: Fear the Rush 20.06.06, 14:13 tak tak tak! DESCENT, czyli ZEJŚCIE to chyba najstraszniejszy film ostatnich lat. dziwie się, że pojawia się tu tak późno. jest tam kilka genialnie straszących scen - jedna to opisana wyżej scena z kamera, kiedy widać że COŚ stoi za ich plecami - mało z łóżka nie spadłem. Mnie przeraziła też jedna z pierwszych scen - bohaterka śpi w tym drewnianym domku, budzi się i wygląda przez okno i nagle... BUH!!!!!! i się budzi ;) a potem podobna konstrukcyjnie scena na końcu, nie powinienm nic zdardzać, ale idzie to tak: ona wychodzi, biegnie przez las, wsiada do samochodu, jedzie. staje na poboczu, płacze przerażona, a potem nagle jest ciężarówka, ktoś siedzi obok... teraz jak to pisze mam ciary! Ogólnie strasznie dołujący film, ze względu na zakończenie. małe arcydzieło gatunku. polecam gorąco wsyztskim fanom horrorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xavi "Królestwo" - von Triera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 10:46 Wiele jest tam strasznych scen, ale najmocniejsze: 1. Dziewczynka z otwartymi ustami w słoju z formaliną 2. Chora dziewczynka i jej rysunki w całej sali szpitalnej (czerwone) 3. Hamowanie windy (bloki na szynie) - niby nic, a straszno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiulka999 gwał w filmie "nie czas na łzy" IP: *.icpnet.pl 20.06.06, 12:26 może nie najstraszniejsza ale odrażajaca i ....no sami wiecie Odpowiedz Link Zgłoś
radko3 max payne 20.06.06, 14:17 no i ktos wspominał o grach. ja bałem się strasznie podczas gry w maxa payne - jest tam motyw jego halucynacji, chodzenie pod domu, słychać płacz dziecka, wołanie żony, potem bieganie po ścieżkach na przepaścią, korytażach bez końca - KOSZMAR!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fan_ameryki Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 20.06.06, 16:59 Dla mnie jednym ze straszniejszych horrorow jakie ogladalem w dziecinstwie (bo chyba wtedy czlowiek najbardziej sie boi) bylo "IT" wedlug Stephena Kinga, szczegolnie wszelkie sceny z Klownem, do ktorych pozniej mialem lekki uraz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serpico The Grudge - Klatwa IP: *.de.ibm.com 20.06.06, 17:11 pamietacie scene jak kobieta w panice chowa sie pod koldre i widzi jak pod koldra juz cos jest? i wtedy pokazana jest twarz japonki, wg mnie potrafi zerwac. podobnie pierwsza scena filmu gdzie z zapalnicza Yoko staje twarza w twarz z "demonem" i jedna ze starszych po ktorej nie chcialem nocowac w lesie to jak w Blair Witch Project budza sie w srodku nocy slyszac dzieciecy krzyk i rece dotykaja ich namiotu. Odpowiedz Link Zgłoś
dwietonykapusty Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 21.06.06, 11:19 Nie wiem czy pamiacie taki film jak "Zemsta po latach" pilka spadajaca ze schodow i fotel inwalidzki ktory sam sie porusza, bylem na tym w kinie ze 20 lat temu ale te sceny wryly mi sie w pamiec ......brrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
dwietonykapusty Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 21.06.06, 11:24 No i oczywiscie kultowy "Poltergeist" do tej pory jak telewizor pokazuje pusty ekran z szumami czuje sie dziwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elzbieta.maria Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 12:02 "Niedwracalne". Film bardzo mocny i dosadny. Obejrzalam obie "Piły". Po pierwszej przez jakis czas "nawiedzała" mnie ta okropna gadająca kukła ;- ) "Nieodwracalne" to film w ktorym jest kilka strasznych, drastycznych scen. Kto widział, ten wie. Odpowiedz Link Zgłoś
jakalinka Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 21.06.06, 23:26 Widze , że króluje "miasteczko Twin Peaks" , "Obcy",i scena z wychodzącą dziewczynką z telewizora w ringu.., też się tego najbardziej bałam! A miasteczko oglądałam jak miałam 16 lat,a obcego kiedy miałam może jeszcze trochę mniej... brrr... ah! jak miałam 13 lat oglądałam Koszmar z ulicy wiązów i chyba 2 noce nie spaŁAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: casus1 Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.kghm.pl / *.lubin.dialog.net.pl 22.06.06, 09:26 Brooklyn - scena zbiorowego gwałtu. W portowym doku leży na tylnim siedzeniu auta upojona alkoholem kobieta, a przy aucie sznur kilkunastu podpitych facetów czekających w kolejce do .... gwałtu. OBRZYDLIWOŚĆ!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Oldboy IP: *.bydg.pl 22.06.06, 10:55 Są tam w sumie trzy sceny, zasłaniałem oczy... (a nie jestem już od dawna dzieckiem). Kto oglądał ten wie, kto nie oglądał niech zobaczy - film rewelacyjny - oglądałem dwa razy. Oldboy, reżyseria Park Chan-wook. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figlarz 28 dni pozniej IP: 57.66.197.* 22.06.06, 12:04 Scena z poczatku filmu. Facet wchodzi do kosciola, staje na jakims balkonie/antresoli i patrzy w dol na ludzi lezacych w lawkach, cisza jak makiem zasial, no i koles krzyczy "hello", a wtedy.... kto widzial ten wie...ten ksiadz mi sie potem snil. A poza tym film (reportaz) z konferencji PiS'u. Scena jak JK wykonuje hymn naszej kochanej ojczyzny. Dreszczowiec roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4 przepowiednia IP: *.dip.t-dialin.net 22.06.06, 13:22 caly film robi piorunujace wrazenie...szczegolnie ze oparty na faktach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4 Mothman Prophecies IP: *.dip.t-dialin.net 22.06.06, 13:25 ...czyli przepowiednia...maxymalnie wciskajacy w fotel...szczegolnie ze oparty na faktach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michael Re: Mothman Prophecies IP: *.aster.pl 25.06.06, 02:11 Rewelacja - obejrzałem go w swoim czasie z 10 razy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ghoel Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.aster.pl 22.06.06, 15:18 The Cell z Jennifer Lopez. Scena, kiedy bohaterka zasypia i we śnie powraca na pustynię swego małego pacjenta. Nawołuje go, ale on się nie pojawia. W końcu podchodzi do wysuszonego konaru drzewa i ... Niby oklepany motyw, ale tam genialnie zbudowano atmosferę, która potęguje efekt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morannon Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 19:02 "Requiem for a dream"... ten film powala, jest straszny i NIE CHCE nawet go wspominac a co dopiero ogladac drugi raz... podobnie "Nieodwracalne". a z horrorow czy horroropodobnych to rzeczywiscie Adwokat Diabła rules :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja_czarnych Lśnienie 23.06.06, 02:14 Jak dla mnie to jest najbardziej przerażający film. Narastająca atmostfera szleństwa...scena z maszyną do pisania, albo gdy chłopczyk jeździ swoim pojazdem po hotelu i widzi... no i oczywiscie labirynt. no i genialny Nicholson Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziejba Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: 80.50.108.* 23.06.06, 10:16 a ja do dziś widzę dziewczynkę z Egzorcysty - jak leży na łóżeczku, jeszcze dokońca nie wiadomo co jej jest i taaaaaak baaaaaarrrrdzo poooowli odwraca głowę i pokazuje zniekształconą twarz i cos bełkocze dziwacznym głosem. Oglądałam jako już "stara krowa" a i tak bała się ruszuć z fotela prawie do rana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agitka86 najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 16:06 szczerze.. nie widzialam tej sceny.... ale uwielbiam sie bac... dla mnie najlepsza scena strachu jest scena z Constantine nie dlatego ze jest jakos specjalnie straszna i przerazajaca, ona po prostu zaskakuje widza tuz po kilku minutach siedzenia w fotelu... cisza spokoj niektorzy pogryzaja popkorn nikt sie jeszcze niczego nie spodziewa... facet jakis dziwny idzie sobie srodkiem ekranu... nagle wszyscy w kinie jekneli niektorzy upuscili popkorn... huk i facet zdeza sie z samochodem... inna scena w ktorej w kinie wszystkim zjezyly sie wlosy na glowie albo podskoczyli ze strachu jest scena z The Haunted gdy nagle spod kominka wyskakuje szkielet spalonej zywcem pani domu.... warto zobaczyc i polecam rowniez LĘK... eh te horrory i thrillery to cale moje zycie... Odpowiedz Link Zgłoś
xanthia111 Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 23.06.06, 21:45 z filmu NIEODWRACALNE. jeden facet zmienia wyglad twarzy drugiemu za pomoca gasnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GREK Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 13:32 Sceny z filmów was przerażają,"ryją wam berety",sprawiają,ze nie możecie się pewnych obrazów pozbyc przez wiele dni ? :) Jesteście amatorami,kochani...Wszystko o czym mówicie to kaszka z mlekiem oraz bułeczka z masełkiem Polecam wam jedną rzecz - video z egzekucji Nicka Berga... Obejrzyjcie,a potem opowiedzcie o swoich wrażeniach - wtedy chętnie posłucham... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 26.06.06, 14:26 Mówimy tu o filmach, wytworach fantazji reżysera i scenarzysty, jęsli jeszcze nie zdążyłes zauważyć... Drobna różnica :-) Więc nie sądzę, żeby twoje twardzielstwo rozbiło na kimś wrażenie, dzieciaku :-) Nikt normalny nie będzie się podniecał zdjęciami z autentycznych egzekucji, więc to chyba miejsce nie dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GREK Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 12:31 Jeśli nie zauważyłeś to mój post jest nieco offtopowy i jeśli chcesz się doń odnieśc to należałoby ów offtopizm wziąć pod uwagę... Chodziło stricte o pisanie,że komuś jakaś scena filmowa "zryła beret" - jeśli "wytwory fantazji reżysera i scenarzysty" "ryja komuś beret" to świadczy to o nikłej świadomości,która z łatwością umie się pozbyć wiedzy o tym,że to TYLKO film. A do tego ci,którzy piszą sa bardzo podkręceni tym,że im "zryło beret" - więc ja im proponuję coś prawdziwego... Więc nie sądzę,żeby twoja pedagogika mogła zrobić wrażenie na kimkolwiek prócz twoich kolegów,dziadu... Gdzie napisałem,że się "podniecam" ??? POkaż mi swoim krogulczym, dziadowskim paluchem... GDzie pisałem o "zdjęciach" ??? Pisałem o filmie... Nie odrózniasz filmu od zdjęcia i bierzesz się za pouczanie kogokolwiek ? A może odrózniasz,tylko po prostu jesteś flejtuchem i nie umiesz odnieśc się do faktycznej treści postu...NIe wiem co gorsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gda poseł Wierzejski wypowiający się w Wiadomościach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 14:35 koszmar, nie chcę już tego nigdy więcej oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
bati Klan 26.06.06, 23:49 scena w ktorej Macius zatrzasnal sie w lazience, 2 dni nie moglem spac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebe Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 09:42 Egzorcysta (wersja rozszerzona o dodatkowe sceny) i Regan jako "pająk" schodząca po schodach... Jak to pierwszy raz zobaczyłem to mnie zatkało... a film wcześniej oglądałem (oczywiście w pierwszej wersji) kilka razy... Odpowiedz Link Zgłoś
rozumni_szalem Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 27.06.06, 10:20 W filmie "Kafka" ok. 54 minuty chyba jest moment od którego boli mnie aż głowa. Chodzi o fragment, kiedy główny bohater, którego gra Irons, idzie do łazienki, by sprawdzić co było przyczyną hałasu, który usłyszał. Trafiłam kiedyś na ten film przypadniem, nocą i akurat na ten fragment. Kiedy ten koleś szalony wyskoczył z okna aż podskoczyłam i schowałam się pod kołdrę. Teraz ta scena (a zwłaszcza ten opętańczy śmiech), nawet oglądana za dnia, wywołuje u mnie ból głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
misscraft Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 29.06.06, 10:17 scena z filmu Tytus Androniku, młoda dziwczyn, z obciętymi rękami, w których miesce powibijano gałązki, to najbardziej mi utkwiło z pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjtno Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.glinik.pl 30.06.06, 22:29 lubie tego typu filmy ale jak w niedlugim czasie obejrzalam "hostel" :fredy kontra jason" i "pile II" to mam szczerze dosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adorationofthemagi Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.06, 22:49 może nie takie straszne, ale do tej pory nie mogę o nich myśleć spokojnie: - "misery" - kiedy ta wariatka łamie gościowi nogi takim wielkim młotem - "cast away" - kiedy hanks wybija sobie zęba łyżwą za każdym razem mam ciarki. a tak prawdę mówiąc to do tej pory boję się, że jak spuszczę nogi z łóżka to laleczka chuky, kryjąca się oczywiście pod łóżkiem, mi je obetnie jednym szybkim cięciem (nie widziałam filmu tylko zwiastuny, ale w bardzo młodym wieku). ale to może dlatego że mam kota i istotnie spuszczanie nóg z łóżka nie jest u mnie w domu bezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 30.06.06, 22:48 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37453&w=42998983 Odpowiedz Link Zgłoś