Dodaj do ulubionych

najstraszniejsza SCENA z filmu

• Gość: trueNeko Adrenalin: Fear the Rush IP: *.sistbg.net / 80.51.159.* 20.06.06, 00:39
      Adrenalin: Fear the Rush - pewnie wiekszosc nie pamieta tego filmu, ja
      widzialem go tylko raz i nawet jesli nie potrafie juz przypomniec sobie zadnej
      konkretnej sceny to wiem ze balem sie jak malo kiedy:)

- dark water - scena w windzie
      - ring - sadako z wychodzaca z filmidla nie jest najgorsza choc bardzije
      wystraszyla mnie scena z koniem (btw - czy na okladce filmu jest oko sadako czy
      wlasnie oko konia:>?) ogolnie ring nie byl taki znowu najstraszniejszy
      • borsuk_dawid Re: Adrenalin: Fear the Rush 20.06.06, 01:53
        nikt nie wspomnial swietnego (przynajmniej w kinie) filmu The Descent. Grupa
        kobiet wybiera sie na 'wycieczke' po jaskiniach. Poszlismy z chlopakiem na
        polnocny seans. Po powrocie do domu nie pozwolilam mu zostawic mnie samej w
        pokoju nawet na czas umycia zebow. Caly film pelen fajnych scen, ale mnie
        najbardziej przerazila jedna z koncowych scen kiedy glowna bohaterka siedzi w
        tej ciemnej jaskinii na skale z dogasajaca pochodnia, kamera odjezdza a my
        wiemy co w tej ciemnosci sie kryje...
        • radko3 Re: Adrenalin: Fear the Rush 20.06.06, 14:13
          tak tak tak! DESCENT, czyli ZEJŚCIE to chyba najstraszniejszy film ostatnich
          lat. dziwie się, że pojawia się tu tak późno. jest tam kilka genialnie
          straszących scen - jedna to opisana wyżej scena z kamera, kiedy widać że COŚ
          stoi za ich plecami - mało z łóżka nie spadłem. Mnie przeraziła też jedna z
          pierwszych scen - bohaterka śpi w tym drewnianym domku, budzi się i wygląda
          przez okno i nagle... BUH!!!!!! i się budzi ;)
          a potem podobna konstrukcyjnie scena na końcu, nie powinienm nic zdardzać, ale
          idzie to tak: ona wychodzi, biegnie przez las, wsiada do samochodu, jedzie.
          staje na poboczu, płacze przerażona, a potem nagle jest ciężarówka, ktoś siedzi
          obok... teraz jak to pisze mam ciary! Ogólnie strasznie dołujący film, ze
          względu na zakończenie. małe arcydzieło gatunku.
          polecam gorąco wsyztskim fanom horrorów.
      • Gość: xavi "Królestwo" - von Triera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 10:46
        Wiele jest tam strasznych scen, ale najmocniejsze:

1. Dziewczynka z otwartymi ustami w słoju z formaliną
        2. Chora dziewczynka i jej rysunki w całej sali szpitalnej (czerwone)
        3. Hamowanie windy (bloki na szynie) - niby nic, a straszno
    • Gość: basiulka999 gwał w filmie "nie czas na łzy" IP: *.icpnet.pl 20.06.06, 12:26
      może nie najstraszniejsza ale odrażajaca i ....no sami wiecie
      • radko3 max payne 20.06.06, 14:17
        no i ktos wspominał o grach. ja bałem się strasznie podczas gry w maxa payne -
        jest tam motyw jego halucynacji, chodzenie pod domu, słychać płacz dziecka,
        wołanie żony, potem bieganie po ścieżkach na przepaścią, korytażach bez końca -
        KOSZMAR!!!
    • fan_ameryki Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 20.06.06, 16:59
      Dla mnie jednym ze straszniejszych horrorow jakie ogladalem w dziecinstwie (bo
      chyba wtedy czlowiek najbardziej sie boi) bylo "IT" wedlug Stephena Kinga,
      szczegolnie wszelkie sceny z Klownem, do ktorych pozniej mialem lekki uraz ;-)
    • Gość: serpico The Grudge - Klatwa IP: *.de.ibm.com 20.06.06, 17:11
      pamietacie scene jak kobieta w panice chowa sie pod koldre i widzi jak pod
      koldra juz cos jest? i wtedy pokazana jest twarz japonki, wg mnie potrafi
      zerwac. podobnie pierwsza scena filmu gdzie z zapalnicza Yoko staje twarza w
      twarz z "demonem" i jedna ze starszych po ktorej nie chcialem nocowac w lesie
      to jak w Blair Witch Project budza sie w srodku nocy slyszac dzieciecy krzyk i
      rece dotykaja ich namiotu.
    • dwietonykapusty Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 21.06.06, 11:19
      Nie wiem czy pamiacie taki film jak "Zemsta po latach" pilka spadajaca ze
      schodow i fotel inwalidzki ktory sam sie porusza, bylem na tym w kinie ze 20 lat
      temu ale te sceny wryly mi sie w pamiec ......brrrr.
    • dwietonykapusty Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 21.06.06, 11:24
      No i oczywiscie kultowy "Poltergeist" do tej pory jak telewizor pokazuje pusty
      ekran z szumami czuje sie dziwnie.
    • Gość: elzbieta.maria Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 12:02
      "Niedwracalne". Film bardzo mocny i dosadny. Obejrzalam obie "Piły". Po
      pierwszej przez jakis czas "nawiedzała" mnie ta okropna gadająca kukła ;-
      ) "Nieodwracalne" to film w ktorym jest kilka strasznych, drastycznych scen.
      Kto widział, ten wie.
      • jakalinka Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 21.06.06, 23:26
        Widze , że króluje "miasteczko Twin Peaks" , "Obcy",i scena z wychodzącą
        dziewczynką z telewizora w ringu.., też się tego najbardziej bałam!
        A miasteczko oglądałam jak miałam 16 lat,a obcego kiedy miałam może jeszcze
        trochę mniej...
        brrr... ah! jak miałam 13 lat oglądałam Koszmar z ulicy wiązów i chyba 2 noce
        nie spaŁAM!
    • Gość: casus1 Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.kghm.pl / *.lubin.dialog.net.pl 22.06.06, 09:26
      Brooklyn - scena zbiorowego gwałtu. W portowym doku leży na tylnim siedzeniu
      auta upojona alkoholem kobieta, a przy aucie sznur kilkunastu podpitych facetów
      czekających w kolejce do .... gwałtu. OBRZYDLIWOŚĆ!!
    • Gość: artur Oldboy IP: *.bydg.pl 22.06.06, 10:55
      Są tam w sumie trzy sceny, zasłaniałem oczy... (a nie jestem już od dawna
      dzieckiem). Kto oglądał ten wie, kto nie oglądał niech zobaczy - film
      rewelacyjny - oglądałem dwa razy. Oldboy, reżyseria Park Chan-wook.
    • Gość: figlarz 28 dni pozniej IP: 57.66.197.* 22.06.06, 12:04
      Scena z poczatku filmu.
      Facet wchodzi do kosciola, staje na jakims balkonie/antresoli i patrzy w dol na
      ludzi lezacych w lawkach, cisza jak makiem zasial, no i koles krzyczy "hello",
      a wtedy.... kto widzial ten wie...ten ksiadz mi sie potem snil.

A poza tym film (reportaz) z konferencji PiS'u. Scena jak JK wykonuje hymn
      naszej kochanej ojczyzny. Dreszczowiec roku.
    • Gość: 4 przepowiednia IP: *.dip.t-dialin.net 22.06.06, 13:22
      caly film robi piorunujace wrazenie...szczegolnie ze oparty na faktach...
      • Gość: 4 Mothman Prophecies IP: *.dip.t-dialin.net 22.06.06, 13:25
        ...czyli przepowiednia...maxymalnie wciskajacy w fotel...szczegolnie ze oparty
        na faktach
        • Gość: Michael Re: Mothman Prophecies IP: *.aster.pl 25.06.06, 02:11
          Rewelacja - obejrzałem go w swoim czasie z 10 razy...
    • Gość: Ghoel Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.aster.pl 22.06.06, 15:18
      The Cell z Jennifer Lopez.
      Scena, kiedy bohaterka zasypia i we śnie powraca na pustynię swego małego pacjenta. Nawołuje go, ale on się nie pojawia. W końcu podchodzi do wysuszonego konaru drzewa i ...

Niby oklepany motyw, ale tam genialnie zbudowano atmosferę, która potęguje efekt
    • Gość: Morannon Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 19:02
      "Requiem for a dream"... ten film powala, jest straszny i NIE CHCE nawet go
      wspominac a co dopiero ogladac drugi raz... podobnie "Nieodwracalne". a z
      horrorow czy horroropodobnych to rzeczywiscie Adwokat Diabła rules :))))
    • nadzieja_czarnych Lśnienie 23.06.06, 02:14
      Jak dla mnie to jest najbardziej przerażający film. Narastająca atmostfera
      szleństwa...scena z maszyną do pisania, albo gdy chłopczyk jeździ swoim pojazdem
      po hotelu i widzi... no i oczywiscie labirynt. no i genialny Nicholson
    • Gość: dziejba Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: 80.50.108.* 23.06.06, 10:16
      a ja do dziś widzę dziewczynkę z Egzorcysty - jak leży na łóżeczku, jeszcze
      dokońca nie wiadomo co jej jest i taaaaaak baaaaaarrrrdzo poooowli odwraca
      głowę i pokazuje zniekształconą twarz i cos bełkocze dziwacznym głosem.
      Oglądałam jako już "stara krowa" a i tak bała się ruszuć z fotela prawie do
      rana
    • Gość: agitka86 najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 16:06
      szczerze.. nie widzialam tej sceny.... ale uwielbiam sie bac... dla mnie
      najlepsza scena strachu jest scena z Constantine nie dlatego ze jest jakos
      specjalnie straszna i przerazajaca, ona po prostu zaskakuje widza tuz po kilku
      minutach siedzenia w fotelu... cisza spokoj niektorzy pogryzaja popkorn nikt
      sie jeszcze niczego nie spodziewa... facet jakis dziwny idzie sobie srodkiem
      ekranu... nagle wszyscy w kinie jekneli niektorzy upuscili popkorn... huk i
      facet zdeza sie z samochodem... inna scena w ktorej w kinie wszystkim zjezyly
      sie wlosy na glowie albo podskoczyli ze strachu jest scena z The Haunted gdy
      nagle spod kominka wyskakuje szkielet spalonej zywcem pani domu.... warto
      zobaczyc i polecam rowniez LĘK... eh te horrory i thrillery to cale moje
      zycie...
    • xanthia111 Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 23.06.06, 21:45
      z filmu NIEODWRACALNE. jeden facet zmienia wyglad twarzy drugiemu za pomoca
      gasnicy.
    • Gość: GREK Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 13:32
      Sceny z filmów was przerażają,"ryją wam berety",sprawiają,ze
      nie możecie się pewnych obrazów pozbyc przez wiele dni ? :)
      Jesteście amatorami,kochani...Wszystko o czym mówicie to
      kaszka z mlekiem oraz bułeczka z masełkiem
      Polecam wam jedną rzecz - video z egzekucji Nicka Berga...
      Obejrzyjcie,a potem opowiedzcie o swoich wrażeniach - wtedy
      chętnie posłucham...
      • morgen_stern Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 26.06.06, 14:26
        Mówimy tu o filmach, wytworach fantazji reżysera i scenarzysty, jęsli jeszcze
        nie zdążyłes zauważyć... Drobna różnica :-)
        Więc nie sądzę, żeby twoje twardzielstwo rozbiło na kimś wrażenie, dzieciaku :-)
        Nikt normalny nie będzie się podniecał zdjęciami z autentycznych egzekucji,
        więc to chyba miejsce nie dla Ciebie.
        • Gość: GREK Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 12:31
          Jeśli nie zauważyłeś to mój post jest nieco offtopowy i
          jeśli chcesz się doń odnieśc to należałoby ów offtopizm wziąć
          pod uwagę...
          Chodziło stricte o pisanie,że komuś jakaś scena filmowa
          "zryła beret" - jeśli "wytwory fantazji reżysera i scenarzysty"
          "ryja komuś beret" to świadczy to o nikłej świadomości,która z łatwością
          umie się pozbyć wiedzy o tym,że to TYLKO film.
          A do tego ci,którzy piszą sa bardzo podkręceni tym,że im
          "zryło beret" - więc ja im proponuję coś prawdziwego...

Więc nie sądzę,żeby twoja pedagogika mogła zrobić wrażenie na
          kimkolwiek prócz twoich kolegów,dziadu...

Gdzie napisałem,że się "podniecam" ??? POkaż mi swoim krogulczym,
          dziadowskim paluchem...
          GDzie pisałem o "zdjęciach" ??? Pisałem o filmie... Nie odrózniasz
          filmu od zdjęcia i bierzesz się za pouczanie kogokolwiek ? A może
          odrózniasz,tylko po prostu jesteś flejtuchem i nie umiesz
          odnieśc się do faktycznej treści postu...NIe wiem co gorsze...
    • Gość: gda poseł Wierzejski wypowiający się w Wiadomościach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 14:35
      koszmar, nie chcę już tego nigdy więcej oglądać.
    • bati Klan 26.06.06, 23:49
      scena w ktorej Macius zatrzasnal sie w lazience, 2 dni nie moglem spac
    • Gość: rebe Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 09:42
      Egzorcysta (wersja rozszerzona o dodatkowe sceny) i Regan jako "pająk" schodząca
      po schodach... Jak to pierwszy raz zobaczyłem to mnie zatkało... a film
      wcześniej oglądałem (oczywiście w pierwszej wersji) kilka razy...
    • rozumni_szalem Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 27.06.06, 10:20
      W filmie "Kafka" ok. 54 minuty chyba jest moment od którego boli mnie aż głowa.
      Chodzi o fragment, kiedy główny bohater, którego gra Irons, idzie do łazienki,
      by sprawdzić co było przyczyną hałasu, który usłyszał. Trafiłam kiedyś na ten
      film przypadniem, nocą i akurat na ten fragment. Kiedy ten koleś szalony
      wyskoczył z okna aż podskoczyłam i schowałam się pod kołdrę. Teraz ta scena (a
      zwłaszcza ten opętańczy śmiech), nawet oglądana za dnia, wywołuje u mnie ból
      głowy.
    • misscraft Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 29.06.06, 10:17
      scena z filmu Tytus Androniku, młoda dziwczyn, z obciętymi rękami, w których
      miesce powibijano gałązki, to najbardziej mi utkwiło z pamięci.
      • Gość: jjtno Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.glinik.pl 30.06.06, 22:29
        lubie tego typu filmy ale jak w niedlugim czasie obejrzalam "hostel" :fredy
        kontra jason" i "pile II" to mam szczerze dosc
    • Gość: adorationofthemagi Re: najstraszniejsza SCENA z filmu IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.06, 22:49
      może nie takie straszne, ale do tej pory nie mogę o nich myśleć spokojnie:
      - "misery" - kiedy ta wariatka łamie gościowi nogi takim wielkim młotem
      - "cast away" - kiedy hanks wybija sobie zęba łyżwą
      za każdym razem mam ciarki. a tak prawdę mówiąc to do tej pory boję się, że jak
      spuszczę nogi z łóżka to laleczka chuky, kryjąca się oczywiście pod łóżkiem, mi
      je obetnie jednym szybkim cięciem (nie widziałam filmu tylko zwiastuny, ale w
      bardzo młodym wieku). ale to może dlatego że mam kota i istotnie spuszczanie
      nóg z łóżka nie jest u mnie w domu bezpieczne.
      • shiva772 Re: najstraszniejsza SCENA z filmu 30.06.06, 22:48
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37453&w=42998983
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka