frutelka 21.03.04, 18:46 oczywiscie jak coponiedzialek rusze pelns zapalu!! mam nadzieje ze wytrwam:) trzymajcie kciuki!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
schaetzchen Re: noi znow poniedzialek...nowe podejscie.. 22.03.04, 10:03 Tak! Po weekendowych grzechach dziś zaczynam piąty tydzień diety. Pachnę truskawkami od Yves Rocher (czy w moim wieku wypada? ;), musi się udać! Trzymajcie się dzielnie! Odpowiedz Link
madge_w_k Re: noi znow poniedzialek...nowe podejscie.. 22.03.04, 11:53 A u mnie na razie OK:) Jestem po urlopie, podczas którego zdazyłam schudnąć 0,5 kg!!! Sprawiły to: praca w ogrodzie i weekendowy remont mieszkania(dzisiaj kończę), a także śladowe ilości jedzenie - wieczorami po prostu byłam już tak zmeczona, że nie miałam siły nawet na jedzenie. Rano było musli i kefir, a potem grillowana kiełbaska w ogrodzie, i to wszystko!!!! ŻAdnych słodyczy!!! Ale wróciłam do pracy i apetyt niestety równiez:(. Ale staram się trzymać, czego i Wam zycze z całego serca!!! Odpowiedz Link
schaetzchen Re: noi znow poniedzialek...nowe podejscie.. 22.03.04, 17:42 No dobra. KONKRETY :) Rano było jabłko, 2 suszone figi i 2 morele II śniadanie - sałatka z czarnej rzepy, pomidora, szczypiorku i jogurtu obiad - sałatka z pieczarek (surowych), ciąg dalszy rzepy, 3 płatki macy (180 kcal) potem upadek - daktyle i kilka moreli :(((( teraz piję wodę i zieloną herbatę, żeby już nic nie zjeść. Może się uda - póki co czuję balon w brzuchu. Ale po weekendzie powinnam przejść na dietę 0 kcal. :) Przestało padać, może wybiorę się jeszcze na spacer, chociaż nie powinnam, roboty dużo... Odpowiedz Link
schaetzchen Zapomniałam... 22.03.04, 17:43 ... na obiad były jeszcze 2 plasterki żółtego sera. Bagatela, pewnie z 60% tłuszczu... Odpowiedz Link
zuzinkas Re: noi znow poniedzialek...nowe podejscie.. 22.03.04, 17:56 co to jest ta maca???? Odpowiedz Link
zuzinkas Re: noi znow poniedzialek...nowe podejscie.. 22.03.04, 17:59 dzis zaczyna sie 3 tydzien mojej diety. zapytacie jaki efekt? 2,3 kg. wlasciwie to schudlam w 8 dni a caly zeszly tydzien nic, ani grama. dzis rano 3 sucharki z dzemem jagodowym, kiwi i kawa z mlekiem. o 11 juz tradycyjnie jogurcik. na obiad bulka (70g) z 60g szynki, ogòrkiem i papryka, pomarancza. a na kolacje bede jesc rybe na parze z salata, pomidorem i koprem, moze troche chlebka i jablko. mam tylko nadzieje ze nie zachce mi sie tych czekoladowych jajaek.... :( Odpowiedz Link
frutelka Re: noi znow poniedzialek...nowe podejscie.. 22.03.04, 18:23 no wiec zjadlam 3 daktylki:)zupke knorra teraz po pracy ( wyszlam dzissiaj wczesniej!:) ) 2 kromki chleba i 150 g salatki jarzynowej oczywsice powinnam na tym poprzestac ale jzu wlaczyla mi si echcica na slodkie:( zaraz wsiadam na rower:) pozdrawiaM:) Odpowiedz Link
schaetzchen maca 22.03.04, 18:28 Maca to jest tradycyjne pieczywo żydowskie, robione z mąki pszennej, bez zakwasu i tłuszczu. Jest to białe, troszkę przypieczone miejscami, sprzedawane w pudełkach po jakieś 10 płatków/kromek, nie wiem jak to nazwać. To co sprzedaja w sklepach napewno nie jest koszerne :))) Bardziej przypomina pieczywo chrupkie albo jakieś sucharki niż to, co my nazywamy chlebem. Np. w przepisie na karpia po żydowsku jest pokruszona maca - dodaje się ją do masy, żeby ją bardziej "scalić" - ale równie dobrze mogłaby to być przypuszczam mąka. W Polsce jest do dostania w każdym sklepie, ostatnio pojawiła się maca razowa, firmy Chaber - i to jest właśnie to, przez co podupada moja dieta :) Widziałam też macę (Matzen) w Niemczech, tam jest trochę grubsza. A Ty gdzie mieszkasz? Odpowiedz Link
zuzinkas Re: maca 22.03.04, 18:34 we wloszech , ale to bedzie chyba takie jak pieczywo z Sardenii, tylko nie pamietam nazwy (cracasau czy jakos tak). Odpowiedz Link
ruda-kotka Re: noi znow poniedzialek...nowe podejscie.. 22.03.04, 18:48 Ja od jutra tez zaczynam :) Caly weekend jadlam nalesniki na 50 roznych sposobow :) Ale od jutra studia i skonczy sie czas na gotowanie, smazenie i inne. Na szczescie... Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
ita_na_diecie Chińszczyzna 22.03.04, 21:50 Dziewczyny, jak jest z kaloriami w chińskich daniach? Takich z knajpek.. bo one są raczej z Woka, więc teoretycznie bez tłuszczu? Co chińskiego radzicie mi spróbować? :) Odpowiedz Link
blodymarry Re: noi znow poniedzialek...nowe podejscie.. 22.03.04, 22:39 Jejku u mnie dzisiaj tragedia :(((((, objadłam się jak nigdy i czuje się blleee... Od jutra startuje z aerobikiem wiec mam nadzieję, że znowu wrócę do siebie. Pozdrowionka Odpowiedz Link