Dodaj do ulubionych

jazda na rowerze

18.05.04, 23:20
hmmm to pytanie pewnie się nadaje bardziej na forum Fitness, ale w końcu ma też związek z odchudzaniem.
zabrałam sie za siebie, ale mój główny dylemat umiejscawia się od pasa w dół. tłuszcz, masywne nogi, celluit - aż szkoda spódnicę założyć, z litości dla siebie ;)

od paru dni jeżdzę na rowerze. nie mam licznika, ale wiem ze zajmuje mi to np. 1-1,5 godz, i to nie tak super szybko, tylko spacerowo (czasami jadę np coś załatwić w mieście).

powiedzcie, jak wiecie, jak długo trzeba dziennie jeździć, żeby to przyniosło wymierne efekty? dodam, że oczywiście zaczęłam pilnować diety, choć nie mam zamiaru się głodzić. i prowadzę dosyć siedzący tryb życia (kiedyś byłam wysportowana, teraz przez pisanie mgr trochę "przysiadłam")

dzięki za wszelkie info :)
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • galla5 Re: jazda na rowerze 19.05.04, 07:03
      Witam!
      Codziennie jezdze na rowerku stacjonarnym, ktory jest wyposazony w licznik
      kalorii, wiec moge Ci udzielic informacji. Jezdze przez 40 min, 160 obrotow na
      minute, spalam przy tym ok 430 kcal.
      Pytasz jak dlugo nalezy cwiczyc aby byly efekty hmm, trudne pytanie, ja cwicze
      od 3 miesiecy (nie tylko jazde na rowerze)i efekty jak narazie sa male,
      stracilam na wadze zaledwie 2 kg, ale za to widocznie zmniejszyl sie cellulit.
      Nie znosze wszelkich diet ale mysle, ze to jest niestety nieodzownym elementem
      efektywnego odchudzania.
      pozdrawiam i zycze powodzenia
      • horlaa Re: jazda na rowerze 19.05.04, 12:27
        ha, szkoda że nie mam rowerka stacjonarnego: na zwykłym rowerze ciężko wyrobić 160 0brotów na minutę... przynajmniej ja nie mam mozliwości jeżdzenia po takich gładkich trasach, na które mi nagle nie wskoczy jakiś pieszy :) poza tym mam kolarzówkę więc słaba amortyzacja powoduje że muszę często hamować przed jakimś wysokim krawężnikiem itp. :)
        no, ale będę próbować.
        jutro czeka mnie wycieczka 30 km :)

dzieki i pozdrawiam
        • lll_tomek_lll Re: jazda na rowerze 01.08.04, 14:51
          ha, szkoda że nie mam rowerka stacjonarnego: na zwykłym rowerze ciężko wyrobić
          > 160 0brotów na minutę... przynajmniej ja nie mam mozliwości jeżdzenia po
          takich
          > gładkich trasach, na które mi nagle nie wskoczy jakiś pieszy :) poza tym mam k
          > olarzówkę więc słaba amortyzacja powoduje że muszę często hamować przed
          jakimś
          > wysokim krawężnikiem itp. :)
          > no, ale będę próbować.
          > jutro czeka mnie wycieczka 30 km :)

A musisz jedźić w mieście? Nie możesz sobie wyjechać poza miasto i "wiejskimi"
          uliczkami pocinać? Ja od kilku dni jeżdże sobie po 50 km dziennie uliczkami
          poza miastem i nic mi tam nie przeszkadza. Jeden samochód na pół godziny
          przejedża.
          • pia.ed Re: jazda na rowerze 19.03.05, 12:18
            Mieszkam zagranice, gdzie sa cudowne drozki rowerowe.
            Rowerem jezdze caly rok i uzywam go zamiast srodkow komunikacji.
            Niestety, przy moim jedzeniu rower niewiele pomaga.... choc moze bez roweru
            bylabym jeszcze grubsza???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka