Dodaj do ulubionych

Mleko kokosowe

07.02.13, 22:03
Kupuje zawsze Biony. Ostatnio otworzylam pusze i jakies takie szare kawalki w srodku plywaly. Nie przypominam sobie, zebym wczesniej cos takiego widziala w mleku kokosowym, zapach, konsystencja i smak (sprobowalam troche) taki sam. Nie wiem czy to naturalne dla mleka kokosowego czy cos z tym bylo nie tak. Nigdy wczesniej takiego czegos jednak nie widzialam. Odrzucilo mnie to troche od tego mleka Biony a mam kilka puszek zapasu, tylko nie mam ochoty tego otwierac. Jakie mleko kupujecie i czy spotkalyscie sie z czyms takim?
Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • espionka Re: Mleko kokosowe 08.02.13, 11:23
      nie kupuje Biony ale nie spotkalam sie z czyms takim, nie pamietam jakiej firmy kupilam kokosowe.
    • miwah Re: Mleko kokosowe 08.02.13, 16:08
      wiwi, a nie bylo to przypadkiem mleko o nizszej zawartosci tluszczu?
      Bo np zwykle, krowie czy kozie, jesli odtluszczone czy np zamrozone wiec sie tluszcz oddzieli, tez bedzie mialo taki szarawy odcien.
      Wymieszalas je przed otworzeniem puszki?
      Jesli bylo 100%tluszczu, moze sie tluszcz oddzielil i stad ten kolor..?
      Jeszcze 2 takie dyskusje na szybko znalazlam
      www.cheftalk.com/t/6692/grey-ish-coconut-milk
      www.thailandqa.com/forum/showthread.php?8263-coconut-cream-or-coconut-milk
      i jeszcze o niebieskim ;-)
      ask.metafilter.com/47138/Why-is-my-coconut-milk-blue
      • wiwi1 Re: Mleko kokosowe 12.02.13, 23:13
        Miwah poczytalam te linki, dzieki:)
        Moje mleko nie odtluszcone przynajmniej nie pisze zeby takie bylo. Kupowalam takie samo zawsze i wlansie w tej jednej puszcze zauwazylam te szare kawalki plywajace, nawet nie szare zabarwienie mleka tylko takie kawaleczki szare. Jak lubie mleko kokosowe tak mnie calkiem odrzucilo. Musze sprobowac jakas inna marke;)
        Jest szansa, ze mleko w porzadku i to jakies naturalne rozwarstwienie czy cos, ale, ze sie z tym wczesniej nie spotkalam i wyglada to malo apetyczie to na razie dam sobie spokoj z tymi puszkami co mam, chyba jeszcze z cztery.
        Pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka