foxie777 03.10.11, 22:44 Prosze doradzic mi jakies Waszym zdaniem dobre opowiadania.Chodzi mi o autorow polskich i czasy obecne.Jestem milosniczka tej formy literackiej. dzieki pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sz.a.m Re: opowiadania 04.10.11, 08:19 może 'bohaterowie do wynajęcia' Jacka Inglota --------------------- wszystko będzie w końcu dobrze. Jeśli nie jest dobrze to znaczy jedynie, że to jeszcze nie koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
beatanu Re: opowiadania 04.10.11, 08:49 Jeżeli jesteś miłośniczką, to może już znasz, ale tutaj kilka moich propozycji. Z różnych bajek, ale wszystkie warte przeczytania... Katarzyna Sowula "Zero osiemset" Andrzej Stasiuk "Opowieści galicyjskie" Daniel Odija "Szklana huta" Hanna Kowalewska "Kapelusz z zielonymi jaszczurkami" Odpowiedz Link Zgłoś
beatanu Re: opowiadania 04.10.11, 08:58 O, jeszcze mi się przypomniały opowiadania Zbigniewa Kruszyńskiego. Moje ulubione - w "Powrocie Aleksandra"... Odpowiedz Link Zgłoś
foxie777 Re: opowiadania 04.10.11, 17:22 Stasiuka i Odija mam,za reszte dzieki.Lubie opowiadania ,eseje. Np uwielbiam Marka Nowakowskiego. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: opowiadania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 17:46 może Tokarczuk Odpowiedz Link Zgłoś