Gość: gościu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 19:54 cholera! kupie obie trzy jego ksiązki :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: też gościu Re: Kim jest Dukaj IP: *.singnet.com.sg 10.11.04, 12:37 ksiażki książkami, ale zaczynał od krótkiej formy. poza wspomnianą "Złotą Galerą" kolejne szlachetne szlify jego pisarskiemu warsztatowi nadawały "Irrehaare"- (tu muszę się przyznać, że nie jestem pewien pisowni tego tytułu, wszak bylo to ładne parę lat temu a ja jestem daleko od mojego archiwum), "Szkoła", "Jądro ciemności". te rzeczy ukazały się w "Nowej fantastyce" i zdobywały 1-wsze miejsca w rocznych plebiscytach albo plasowały sie tuż za. było też parę opowiadań w antologiach- sławetna "Katedra" ale i "Ziemia Chrystusa". "ale i" nie jest równoznaczne ze znakiem "=" lecz "warte przeczytania". podzr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też gości Re: jakis rozkojarzony IP: *.singnet.com.sg 10.11.04, 12:56 jestem. jaja jak berety. oczywiście "Serce Mroku" a oparte to jest na Conradowskim "Jądrze ciemności". sorry za ten "kiks". rehabilitując się podaję zainteresowanym link www.dukaj.fantastyka.art.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRvUngern-Sternber No wlasnie kim jest??????????????????????????????? IP: *.bg.am.lodz.pl 10.11.04, 15:39 Jest znany tylko milosnikom fantastyki.Juz sami opis jego tworczosci daje do myslenia i wskazuje na poziom.Porownajmy to z tak rozpropagowanym i majacym nieporownanie wieksza reklame Pilchem nie mowiac juz o Maslowskiej i Kurczuku...Szkoda mowic.A Dukaj nie jest bynajmniej wyjatkiem ani nie jest jedyny w fantastyce w Polsce.Po prostu fantastyka w polsce miala znakomity mechanizm selekcji w postaci pisma <fantastyka> ktore znakomicie wylapywalo talenty.Mowie miala bo o ile wiem obecna <nowa fantastyka> to juz zupelnie inna bajka i obawiam sie ze fantastyka niedlugo ,,dorowna'' poziomowi literatury ,,pieknej''... Odpowiedz Link Zgłoś
nie_ma_takiego_numeru Re: hmmm 17.11.04, 12:06 Gość portalu: byszbysz napisał(a): > Kurczuku??? Kuczoku co nie zmienia faktu, że fantastyka żyje sobie w getcie. a szkoda.. Odpowiedz Link Zgłoś