Gość: Vika Re: Magiczne TYTUŁY IP: 195.94.199.* 27.05.02, 13:09 "Dwie ścieżki czasu" to tytuł powieści St. Fleszarowej-Muskat Polecam tę pozycję zarówno młodym jak i starszym. Książka ta zafascynowała mnie na tyle, że przeczytałam wszystkie pozostałe książki tej wspaniałej pisarki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gromik Re: Magiczne TYTUŁY IP: 212.244.93.* 27.05.02, 13:20 umierając żyjemy kraina chichów mag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bookiler TOLKIEN, BUŁHAKOW, MARQUEZ, CHANDLER... IP: 217.96.9.* 27.05.02, 15:50 Trudno mi w tej chwili wymienić wszystkie te najważniejsze... ale: 1. Władca pierścieni (niedoscigniony wzór fantasy i to najwyszej próby) 2. Mistrz i Małgorzata (atmosfera i mistyka, pyszności) 3. 100 lat samotności (super książka, jak to się czytało...) 4. Kryminały z Marlowem (A co ? Uwielbiam powiedzenia i przemyślenia detektywa, ciągle zresztą aktualne) 5. Czarnoksiężnik z Archipelagu (najlepsza rzecz Le Guin w fenomenalnym tłumaczeniu Barańczka, tak tak..) ...... ...... Tytuły chodzace po głowie i kojarzace się magicznie: Moje drzewko pomarańczowe, Czarodziej samotności, Wszyscy byli odwróceni. Ile tych książek byłom jeszcze.;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egree PODROZ DO ZRODEL CZASU Alejo Carpentier IP: 195.226.109.* 27.05.02, 17:32 PODROZ DO ZRODEL CZASU Alejo Carpentier Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LaliPuna Re: Magiczne TYTUŁY IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 18:42 Tytuł "Zabić drozda". Usłyszałam. Dopiero później przeczytałam. A jeszcze później obejrzałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Magiczne TYTUŁY IP: 213.25.28.* 29.05.02, 16:01 Śmierć pięknych saren Jeśli zimową nocą podróżny Plugawy ptak nocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemurJA Re: Magiczne TYTUŁY-TIMBUKTU! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.02, 19:49 "Timbuktu" to książka amerykańskiego(fuj!)pisarza - Paula Auster'a.Czym zatem owo magiczna miejsce jest?To poprostu(chyba raczej NIE poprostu)niebo.Książka trochę naiwna, wzruszająca i ... ładna. Czy książka określona jako ładna jest dobra?Ta chyba tak,chociaż autor próbuje zmącić jej "ładność"kilkoma niesmacznymi opisami,ale w gruncie rzeczy i tak nie udaje mu się tego gładkiego, infantylnego i może nieco prozaicznego tekstu "udrastycznić".Książka ładna i tyle, do czytania w tramwajach.Obowiązkowa dla posiadaczy psów,bo to właśnie pies jest głównym bohaterem,który...Miłej lektury.Le_mur22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vincenta Re: Magiczne TYTUŁY IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 20:16 " Sens tego wszystkiego" " Zegnaj dziadku, powiedzialem cicho" " Spotkamy sie kiedys w moim raju" Odpowiedz Link Zgłoś