Dodaj do ulubionych

"klub Dantego"

IP: 81.210.89.* 30.01.06, 22:12
kupilam juz dosc dawno, ale jakos wciaz nie moge zabrac sie do lektruy tej
ksiazki. ze mna jest tak- jesli nie moge sie zmobilizowac do zaczecia jakiejs
ksiazki to zwykle, gdy juz zaczne, okazuje sie ona strasznie nudna. czy i w
tym wypadku moj "szosty zmysl" ksiazkowy ma racje? kto przeczytal niech pisze
czy warto i dlaczego i jakie ma wrazenia po lekturze.
z gory dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Skajstop Re: "klub Dantego" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 22:19
      Mnie się podobał. Nie arcydzieło, ale dobra książka, a "Komedia" w nim - wcale
      nie pretekstowa. I realia ładnie odmalowane.
    • Gość: firmin Re: "klub Dantego" IP: *.eu.org 31.01.06, 00:38
      jesli znasz "boska komedie" czytaj!!
      jesli nie , czytaj tym bardziej!!
      Fantastyczny przyklad literatury " zerowej" w
      jak najlepszym tego slowa znaczeniu.
      Jesli ktos wczesniej nie mial kontaktu z ksiazkami
      i postanowi rozpoczac swoja z nimi przygode
      od " klubu..." ,wsiaknie w czytanie na zawsze!
      Co poniektorzy znawcy kreca nosami, ale pochlaniaja
      " klub " jednym tchem. To nie jest mount everest, ale
      jest to co najmniej dolina pieciu stawow. czytaj koniecznie !!!
    • Gość: Mat Re: "klub Dantego" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 01:40
      To się zabierz i to jak najszybciej! Świetna książka, odtrutka na wszystkie
      Dany Browny, Alexy Kawy i inne grafomańskie shity. Kawał dobrej literatury
      sensacyjnej z klimatem!
      • Gość: Ibelin Re: "klub Dantego" IP: 213.25.20.* 31.01.06, 10:29
        Daj sobie spokój, chała straszna
    • pozycja77 Re: "klub Dantego" 31.01.06, 14:17
      ja zaczełam i ...urwałam , zasypiałam nad tą książką, choć pewnie w chwili
      kryzysu do niej powrócę:)
      • nchyb Re: "klub Dantego" 31.01.06, 14:20
        zaczęłam wiele miesięcy temu. Na razie w okolicah pierwszych dziestu stron się
        zatrzymałam. Na razie nie czytam. Podobnie było z Regułą czterech, do której
        kilka dni temu powróciłam i z przyjemnością przeczytałam (po półrocznej
        przerwie i przeczytaniu wcześniej zaledwie kilkudziesięciu stron). Więc może i
        na Klub Dantego przyjdzie pora i po przerwie wzbudzi we mnie pozytywne
        emocje?...
        • Gość: kkkk Re: "klub Dantego" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 16:46
          ja przeczytałam w trzy dni, moze dlatego ze miała cały weekend wolny, ale mimo
          iż nie jest to jakaś rewelacja, ksiazka jest ciekawa i myśle ze warto :)
    • Gość: Biljana Re: "klub Dantego" IP: 192.168.1.* / *.cza.warszawa.supermedia.pl 31.01.06, 17:44
      ja mam z ta ksiazka tak samo. kupilam ja juz z pol roku temu, zaczynalam czytac
      kilkakrotnie i nic! po kilkudziesieciu stronach jakos ja porzucalam. nie wiem
      zupelnie dlaczego. "za trudna" nie jest na pewno, cos z nia jest nie tak...
      jakos mi nie lezy styl tego autora.
      • Gość: Rudestus0700 Re: "klub Dantego" IP: *.media4.pl 31.01.06, 18:30
        Jest zupełnie beznadziejna.Pisana niby to o studentach tak jakby autorem był
        nudny 80 letni profesor nieco już stetryczały.Dawno się tak nie wynudziłem przy
        książce.Sformatowana literatura nasenna.Jedynym ciekawym momentem jest
        rekonstrukcja historycznych wydarzeń, które legły u podstaw tej nudy.Widać, że
        się chłopaki na tym znają. Ale o życiu i konstruowaniu fabuły to pojęcie mają nikłe.
        • Gość: Mat Re: "klub Dantego" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 01:18
          O STUDENTACH? Czy my mówimy o tej samej książce? Średnia wieku bohaterów Klubu
          Dantego to koło 60-tki...
          • staua Re: "klub Dantego" 01.02.06, 02:29
            Rudestusowi chyba sie pomylilo z "Regula czterech", ktora jest o studentach Princeton i ma dwoch
            autorow.
            • Gość: m Re: "klub Dantego" IP: 81.210.89.* 01.02.06, 14:30
              ciezka to byla decyzja bo glosow za i przeciw tyle samo, ale zaczelam czytac.
              ksiazka przyznam sie wciagnela mnie od poczatku. juz przedmowa rodzi pewne
              niepokoje- bo co wspolnego maja muchy z Dantem? ale obraz niezywego sedziego
              przerazajacy (ja sie boje robakow i nawiasem mowiac pajakow tez brrr) - czuje
              ze bedzie mnie przesladowac w koszmarach
            • Gość: Rudestus0700 Re: "klub Dantego" IP: *.media4.pl 01.02.06, 21:03
              Rudestusowi chyba sie pomylilo z "Regula czterech", ktora jest o studentach Pri

Ha, ha, ha mea culpa! Już jak pisałem tego posta to przeczuwałem, że coś
              mieszam. Sorry.
              • staua Re: "klub Dantego" 01.02.06, 21:13
                Ale fakt, ze oprocz opisow Princeton w "Regule czterech" za wiele ciekawego nie
                ma.
    • Gość: kk Re: "klub Dantego" IP: 85.219.165.* 04.02.06, 22:48
      Przeczytałam juz ajkis czas temu. Dla mnie nudy!! Zasypiałam nad ta książką. Ale
      dociągnęłam do końca.
      Na okładce porównanie do Kodu LdV. BZDURA!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka