Gość: PabloM Re: Jakie książki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 21:42 Joseph Heller "Paragraf 22" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metiche cos zakowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.06, 21:48 niestety 1. nie lubie zakowskiego 2. a jeszcze bardziej ksiazek-wywiadow. tym bardziej mi przykro ze moja siostra mnie zna w zeszlym roku kupila mi album o aztekach i majach i do dnia dzisiejszego jestem zachwycona, bo fascynuje mnie meksyk (a ona o tym wie bo bylam tam pol roku) Odpowiedz Link Zgłoś
loginn99 Re: cos zakowskiego 27.12.06, 21:52 " KAMASUTRA"- o matko , jakie łamańcę ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiolka Re: Jakie książki... IP: *.crowley.pl 27.12.06, 21:58 Przygody Stanisława z Łodzi ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cx Re: Jakie książki... IP: *.chello.pl 27.12.06, 22:08 "siódmy rozdział" a. pelanowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikesh A ja "Patton i Rommel - dowódcy XX wieku" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.06, 22:10 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jekas Re: Jakie książki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 22:10 Dostałem Eragona i Baudolino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Jakie książki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 22:12 a ja: "Serwantkę" Moniki Sawickiej (super) i "Ja wam pokażę!" Katarzyny Grocholi (jeszcze nie przezytałam, muszę przeczytać wczesniejsze części...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baphomet Re: Jakie książki... IP: *.net.autocom.pl 27.12.06, 23:13 "Wieszać każdy może"Pilipiuka Odpowiedz Link Zgłoś
aissa1 Re: Jakie książki... 27.12.06, 22:13 "Zanim CIę znajdę" Irving "Sprawiedliwość owiec" Swann "Królowa Margot" "Cień wiatru" Zafona "Szatańskie wersety" "cAFE SZAFE" "DWANAŚCIE" "mUGOLE I MAGIA" "Leonardo da vinci" Cepik "Talki z reszta" "Nasturcje i cwoki" "Upiorny jaś i biblia snów" "kochanek lady chatterley" "oko dnia" carrOLL "Moje filmowe fascynacje" IRVING "LOT NAD KUKUŁCZYM GANIZDEM" "moja oszałamiająca kariera" himilsbach "Źródło" Hillar "Rio Anaconda" Cejrowskiego "Heban" Kapusciński "Drzazga" Lipska alsana :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbig72 nigella gryzie 27.12.06, 22:16 bo uwielbiam gotować - a nawet jak czegoś nie ugotuję to lubię o tym poczytać :) a lista powyżej to chyba za ostatni rok :) Odpowiedz Link Zgłoś
aissa1 Re: nigella gryzie 27.12.06, 22:19 gdybyś kończył studia, miał urodziny i imieniny, dostał pracę, mikołajki i gwiazdkę - w tym samym miesiącu, też by się nazbierało ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Sci-Fi IP: *.cust.iol.ie 27.12.06, 22:17 Herr Schwanz :-D "Prawda Półostateczna" Dukaj "Extensa" oraz "Czarne oceany" A po angielsku dostałem: Herr Schwanz :-D "A Maze of Death" i Benford "The Martian Race" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: Jakie książki... IP: *.tvgawex.pl 27.12.06, 22:21 "Lux perpetua" Sapkowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boatman Uśmiech Świata - Elżbieta Dzikowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 22:32 Uśmiech Świata - Elżbieta Dzikowska Wstęp napisał Ryszard Kapuściński Jest to prawdziwie niespodziewana niespodzianka I to jaka uśmiechnięta! Dla Każdego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratatouille Re: Jakie książki... IP: *.aster.pl 27.12.06, 22:52 Zadie Smith "O pięknie" (bardzo chciałam po "Białych zębach" i słabym "Lowcy autografów") Carlos Ruiz Zafon "Cień wiatru" (we'll see) Ken Bugul "Widziane z drugiej strony" (kolejna pozycja do feministycznej biblioteczki) Barbara Ehrenreich "Za grosze pracować i (nie) przeżyć" (i z tego cieszę się chyba najbardziej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Jesteśmy niewierzący IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.06, 22:53 Mimo tego teściowa jak co roku obdarowywuje nas literaturą katolicką. W tym roku dostalismy modlitewniki i dzienniczek siostry Faustyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kitty Pryde Dostalismy w sumie... IP: *.acn.waw.pl 27.12.06, 23:10 "Michnikowszczyzna" Ziemkiewicza... smaczna! trzy pierwsze tomy autobiografii Chmielewskiej (jutro lece po reszte:D) "Najglupszy aniol" Ch. Moore "X-Men Essential" "Lux Perpetua" - bedziemy mieli calosc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jesteśmy niewierzący IP: *.chello.pl 28.12.06, 21:05 będzie was nawracala co roku miedzy innymi poprzez lekture Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jesteśmy niewierzący IP: *.chello.pl 28.12.06, 21:08 musicie sie nawrocic nie macie innego wyjscia Odpowiedz Link Zgłoś
freerock Re: Jakie książki... 27.12.06, 23:09 "Znikająca Europa" "Kieslowski- Ważne żeby iść" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aggusia69 OALD i CEPD :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 23:47 ... czyli Oxford Advanced Learners' Dictionary i Cambridge English Pronuncing Dictionary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: OALD i CEPD :) IP: *.chello.pl 28.12.06, 21:11 ja wypożyczam z biblioteki.przeczytalem ostatnio-Wymazywanie-T Bernhard Odpowiedz Link Zgłoś
koczot Re: Jakie książki... 28.12.06, 00:04 "Pachnidlo", "Chemia smierci" Simon Beckett, i cos o PSII Odpowiedz Link Zgłoś
higa Re: Jakie książki... 28.12.06, 00:11 a ja: kuchnia klasztorna (bo sama chcialam) trylogię (w tym nową lux perpetua) Sapkowskiego donosy na Karola Wojtyłę Chłopcy Murrowa. Na frontach wojny dziennikarstwa. i - hhehehe - diabeł ubiera się u Prady .... to tesciowa a sama kupilam Kofty monografie gryechow Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: Jakie książki... 28.12.06, 00:36 Ja dostałam Czarną Polewkę;) A tacie kupiłam ksiązkę "Polska Głupcze" Tomasza Lisa Odpowiedz Link Zgłoś
damn_cute_gurl Re: Jakie książki... 28.12.06, 00:42 Trylogie o Ojcu Chrzestnym - Mario Puzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szlachcianka Re: Jakie książki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 01:01 "Ziemianstwo wielkopolskie w cieniu arystokracji". Od kochanego braciszka Nupy na specjalne zamowienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojt. Re: Jakie książki... IP: *.aster.pl 28.12.06, 02:14 MICHNIKOWSZCZYZNA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stfu! Re: Jakie książki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 03:07 Lawrence Sutin "Boże Inwazje: Życie Phillipa K Dicka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pjp Re: Jakie książki... IP: *.elomza.pl 28.12.06, 04:20 Komiksy: Craig Thompson - Blankets Daniel Clowes - Ghost World polecam obie pozycje ;] Dziewczynie kupilem natomiast "Smak Wegier" Maklowicza i podarowalem zatopione w galaretce. Pol godziny sie dobierala, ubaw po pachy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptyś z kremem Re: Jakie książki... IP: *.c247.petrotel.pl 28.12.06, 07:37 Mojego ukochanego "Lesia" Chmielewskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfik Re: Jakie książki... IP: *.gala.net.pl 28.12.06, 07:39 Polecam szczególnie Cień wiatru, na pocątku ciężko się "wgryźć" ale potem czyta się z zapartym tchem. Nie wiem jak ty ale ja uwielbiam dostawać książki na każdą okazję, a teraz pod choinką znalazłam Eragon - Paolini Christopher'a. Pozdrawiam ciepło i życzę przyjemnej lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
makalaya Re: Jakie książki... 28.12.06, 09:13 To tak jak ja. tez uwielbiam dostawac ksiazki i cala moja rodzina wie, ze najabdziej lubie te w twardej oprawie i szyte :-) A pod choinke dostalam tym razem tylko jedna ksiazke, ale bardzo chcialam ją dostac - Murakami "Wszystkie boże dzieci tańczą". Fajna jest. A Cień wiatru też polecam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Jakie książki... IP: *.20.energis.pl 28.12.06, 07:49 "Stankiewicz.Powrót" Eustachego Rylskiego, "Powolny człowiek" Coetzee. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jakie książki... IP: *.chello.pl 28.12.06, 22:29 radek jak bys mogl odpowiedziec o tym Stankiewiczu i o Coetztee.Czy warto przeczytac. Odpowiedz Link Zgłoś