mamarcela Re: Danuta Wawiłow 09.05.07, 17:45 Pamiętamy, mamy i nigdy nie oddamy :) Czytujemy, cytujemy i nawet nie mamy serca oddać maskotki przedziwnej pomarańczowo-różowo-zielonej, co to była rupakiem mojej córki kilkanaście lat temu. no chyba, ze w jakieś bardzo kochające małe rączki :) Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Danuta Wawiłow 09.05.07, 22:16 Rupaki, ich autorkę, ale przede wszystkim Ciebie, Pieranko! Gdzie się podziewałaś??????? Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Danuta Wawiłow 09.05.07, 22:20 ooo dluga opwiesc, podrozowalam, z satysfakcja powiem, ze bylam w Bhutanie ale juz jestem, no i dostalam w prezencie od rodziny Twoja ksiazke! Czytalam na glos mojej Koterii :-) Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Danuta Wawiłow 09.05.07, 22:37 Bardzo się cieszę, bo moje podziękowania w przedmowie były między innymi do Ciebie! A wracając do tematu Twojego wątku: uwielbiam wiersze DW! Teraz jej śladem podąża córka, dla której je pisała - nie wiem czy wpadł Ci w ręce album "333 koty" z wierszykami Natalii Usenko? Miałyśmy wspólną promocję w Krakowie, to była dla mnie dodatkowa przyjemność, bo wiele DW zawdzięczam. Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Danuta Wawiłow 09.05.07, 22:57 Och! Widzialam podziekowania, pokazywalam rodzinie mowiac "Patrzcie, to my, forumowicze" Aaa, fantastycznie, ja te wiersze sylabizowalam sobie sama w wieku lat pieciu, wiele, wiele lat temu. Zachwycam sie nimi nadal, jakby tych wielu, wielu lat nie bylo, tyle, ze teraz doceniam tez ich forme i lapidarnosc. Album ie wpadl mi rece, ale poszukam Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Danuta Wawiłow 10.05.07, 09:37 Wydał Egmont, niestety okropnie drogi ten album (100!), ale piękny... Może na Targach będzie tańszy. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczykowka Re: Danuta Wawiłow 10.05.07, 12:12 Wiersze Wawiłow uwielbiamy i czytujemy namiętnie, zarówno w rodzince jak i w księgarni. "Zarażam" uwielbieniem jak mogę ;) A co do córki pani Wawiłow to wydała właśnie nowy zbiorek wierszyków pod tytułem "Niesmacznik", polecam... bardzo smaczny! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.bubelko Re: Danuta Wawiłow 10.05.07, 13:17 a ja właśnie wczoraj mojemu 3 latkowi zaczęłam czytać wiersze Danuty Wawiłow. Oczywiście Rupaki, Kopareczkę i Mama ma zamartwienie musiałam chyba po 10 razy czytać :) Ja uwielbiam Danutę W. i jej KLAN, haiku itd... całe moje nastoletnie życie Odpowiedz Link Zgłoś
irmeline Re: Danuta Wawiłow 10.05.07, 13:26 Też z sentymentem wspominam "Rupaki". Chętnie bym poczytała teraz o nich mojej córeczce, ale chyba nie ma tego zbiorku w sprzedaży? Chyba że w jakichś utworach zebranych? Wiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
smoczykowka Re: Danuta Wawiłow 10.05.07, 15:33 Rupaki są w zbiorku "Wierszykarnia" Naszej Księgarni oraz w zbiorku wyd. Siedmioróg. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek_mysiulek Re: Danuta Wawiłow 10.05.07, 16:23 Ja miałam tę przyjemnośc, że Danka Wawiłow przeczytała mój wiersz i jej się spodobał. W Jej imieniu odpisała mi dziewczyna, która pomagała Dance segregować listy dotyczące poezji napływające do "Filipinki":-) Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Danuta Wawiłow 10.05.07, 18:35 A mnie zmusiła do przetłumaczenia pierwszej książki. I w ten sposób po pięćdziesiątce zmieniłam zawód. Odpowiedz Link Zgłoś