Gość: Leo Re: Książki do śmiechu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.04, 01:59 Pan Zbyszek i początki kapitalizmu czyli direct marketing po polsku AD 1982 www.szczurbiurowy.com www.szczurbiurowy.republika.pl znaslazlem to kiedys na dilbertozie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=279&w=310582 a teraz mozna kupic Leo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hell Mood Re: Książki do śmiechu IP: *.icpnet.pl 11.04.04, 05:52 "Generation 'P'" Wiktora Pielewina. Koniecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haik Re: Książki do śmiechu IP: 81.15.254.* 11.04.04, 16:25 dziennik Adriana mole'a lat 13 i pół- musiałam robić przerwy, aby mi sie coś nie stało z przepukliną. Jest to dzienniczek chłopca, który chce zachowywać sie jak dorosły człowiek. W wyniku otrzymujemy książkę ośmieszającą nasze zachowania, które uznajemy za dojrzałe i świadczące o odpowiedzialności. Polecam gorąco. Niestety, część dalsza - czas cappuccino, jest wymuszona i nie podobała mi się tak bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
melitka Re: Książki do śmiechu 11.04.04, 19:23 "Jim szczęściarz", "Dziewczyna taka jak ty" Kingsleya Amisa (uwielbiam go!) "Sekret hiszpańskiej pensjonarki" Mendozy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec... Książki do śmiechu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.04, 21:35 Jak kto lubi SF to: Harry Harrison "Bill bohater galaktyki" i "Filmowy wechikuł czasu". Adrian Mole po latach "Czas capuccino" Sue Townsend też niczego sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Książki do śmiechu... 11.04.04, 21:58 Generalnie nie lubię książek śmiesznych, może dlatego, ze napisanie książki naparwdę śmiesznej to wielka sztuka. Kiedyś bardzo smiałam się czytając "Spis cudzołożnic" Jerzego Pilcha. W głowie zostało mi jego : Szwedzie jak ci się wiedzie?. Z przeczytanych nie tak dawno pamiętam, że momentami bardzo bawiły mnie: Wojna polsko-ruska i Dziwny przypadek psa nocną porą. Choć generalnie wiadomo, że nie są to książki o "zabawnej" tematyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUDA Re: Książki do śmiechu... IP: *.proxy.aol.com 11.04.04, 22:11 a KTO NAPISAL TYCH "TRZECH PANOW..."? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: Książki do śmiechu... IP: *.bs.katowice.pl 13.04.04, 11:09 "Trzech panów..." napisał Jerome K. Jerome - przeczytaj koniecznie bo to najśmieszniejsza ksiażka świata Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter .... i nie tylko ... 11.04.04, 22:25 "Zaułek Łgarza" i "Ulica marzycieli" !!!!! Obie pod wezwaniem sir Roberta McLiama Wilsona. Ubaw setny, choć bywa i gorzko. Taki lajf, jak niektórzy mawiają .. Lov. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dirry Re: Książki do śmiechu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.04, 22:33 ode mnie taka piekna zaloba - hrabala - ksiazka ma jednak drugie dno, ktore juz smieszne nie jest i niesmiertelne "wio, leokadio" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Espitz. Re: Książki do śmiechu IP: *.netlandia.pl 12.04.04, 12:23 Zdecydowanie 'Szwejk', moi Państwo, oraz 'Historia partii umiarkowanego postępu w granicach prawa' Haszka. I do kompletu jeszcze 'Dwanascie krzesel', opowiadania Zoszczenki i moze 'Trzech panow w lodce'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuna Re: Książki do śmiechu IP: *.ppp.dion.ne.jp 12.04.04, 15:51 W tyl zwrot pani Lot - nie ma lepszej knizki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McGoo Re: Książki do śmiechu IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 12.04.04, 20:35 John Irving - Metoda Wodna (byly momenty ze smialem sie w glos) - Swiat wedlug Garpa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nulkah Re: Książki do śmiechu IP: *.wlan.pl 12.04.04, 22:47 Joanna Olech - Miziołki Ota Pavel - Śmierć pięknych saren Kofta, Friedman - Fachowcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikul Re: Książki do śmiechu IP: 195.82.165.* 13.04.04, 07:45 "Trzech panów w łódce nie licząc psa" doprowadziło mnie do łez ze śmiechu :D Polecam do przeczytania w oryginale! Czytałem też inne książki Jeroma K. Jeroma, np. "Three man on a bumel" (kolejna książka o trzech panach). Wszystkie super. A ostatnio do łez rozśmiesza mnie Pratchett :) Polecam również w oryginale! Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Książki do śmiechu 13.04.04, 08:01 Ostatnio: Felietony Grodzieńskiej Stefanii "Kawałki: męskie, żeńskie i nijakie" "Szalobne życe Rudolfa" Fabickiej Joanny "Teren prywatny" Kosmowska Barbara "Pampersy, kamera i on" Appleyard Diana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyzaty chlopiec Re: Książki do śmiechu IP: *.dsl.de.colt.net 13.04.04, 10:57 A ja polecam wydana przed kilku laty ksiazke Jerzego Pakosza "Na czarna godzine". Jest przerazliwie smieszna, wytrzymuje porownanie z ksiazkami Chmielewskiej z jej najlepszego okresu, wtedy gdy pisywala "Lesia" czy "Wszyscy jestesmy podejrzani". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duszan1@post.sk Re: Książki do śmiechu IP: *.opole.dialup.inetia.pl 13.04.04, 13:07 Bardzo dobrą książkę ostatnio przeczytałem "Bajki dla Cassiusa" Bohumila Hrabala, poza tą wszystkie inne tego autora są przepyszne!!:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kocibrzuch Re: Książki do śmiechu 14.04.04, 23:49 "Trzech panów" z całą pewnością, mój personal number one, i przewodzi we wszystkich rankingach. Było jeszcze "3 panów w Niemczech" i "3 panów w lesie", ale nie znam. Pratchett - całość Świata Dysku. "Kajko i Kokosz" oraz "Kajtek i Koko", tudzież "Tytusy". Wiech czyli Stefan Wiechecki "Cafe pod Minogą", "Maniuś Kitajec i jego ferajna" i felietony. P. G. Woodhouse seria wokół Blandings Castle zwłaszcza. Douglas Adams - "Autostopem przez Galaktykę" i pozostałe części SF na wesoło. Seria "Don Camillo" Guareschiego. "Humoreski i opowiadania", "Listy z Ziemi", "Pamiętniki Adama i Ewy" Twaina. "Agent Dołu" Marcina Wolskiego, tudzież "Neomatriarchat" i "Laboratoriu nr [...??? nie pamiętam jaki numer]". ========================= nie tylko gadanie: Słonie i Żyrafy Odpowiedz Link Zgłoś
kocibrzuch Re: Książki do śmiechu 16.04.04, 22:03 Jeszcze: Harry Harrison "Bill, bohater Galaktyki", "Wehikuł czasu", seria "Stalowego Szczura" ========================= nie tylko gadanie: Słonie i Żyrafy Odpowiedz Link Zgłoś
solfuga Z Topora... 16.04.04, 22:21 pierwszy śmiech to "Szkoła w przepaści". Zabawna jest "Mechaniczna Pomarańcza". Vian i Sullivan. "Epistolae obscurorum virorum". Niziurski i Dickens. Hašek. Odpowiedz Link Zgłoś
klecina Paragraf 22 21.04.04, 02:02 Witam Lubię czytać, mam poczucie humoru, ale "Paragraf 22" jest nudny. Przeczytałem 1/4 ksiązki i jeżeli dalej tak pójdzie, to chyba umrę nie ze śmiechu, ale z nudy! Co Was w tej książce bawi? Odpowiedz Link Zgłoś
klecina kto wie o którą książkę chodzi 21.04.04, 02:12 Kiedyś, za czasów technikum, przeczytałem niezwykle śmieszną książkę! Rechotałem na każdym kroku i stronie :). Niestey nie pamiętam ani autora, ani tytułu. Rzecz działa się chyba w Wietnamie. Jedyna scena, którą pamiętam, to coś o słoniu i granacie. Żołnierze ten granat umieścili w zadku słonia i było bum. Czy ktoś kojarzy tę książkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meyka Świat Dysku IP: *.padernet.silesianet.pl 03.05.04, 15:11 Najzabawniejsze książki jakie znam to książki z tej właśnie serii Terry'ego Pratcheta. Jeżeli chcecie zobaczyć jakiego rodzaju to chumor, wejdźcie na wątek "Pratchett - najlepsze teksty ze Swiata Dysku !!!" Gorąco polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaj Re: Książki do śmiechu IP: *.net 24.05.04, 19:38 "Ziele na kraterze" Wańkowicza. Odpowiedz Link Zgłoś