Gość: groch Re: Co teraz czytasz? IP: *.adsl.wanadoo.nl 20.09.05, 23:49 "Czwarta reka" J. Irvinga - po raz drugi; tym razem w oryginale coby sie jeszcze bardziej zachwycic Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_sobczyk Re: Co teraz czytasz? 24.09.05, 15:16 ""Lot nad kukułczym gniazdem" - Kena Keseya. Polecam... Rewelacja! Odpowiedz Link Zgłoś
syrioosh Milan Kundera "Zart" 21.09.05, 12:55 Bardzo ciekawa ksiazka nie wiem dlaczego, ale klimatem troszke przypomina mi klimat jaki jest w powiesciach innego czeskiekgo pisarza Vladimira Párala. Moze ktos uzna, ze to profanacja porownywac Párala do Kundery, ale mam takie odczucia. To jest moja pierwsza ksiazka Kundery a wczesniej przeczytalem dwie ksiazki Párala. Lubie czeskich pisarzy. Wracam do lektury Pozdrav - Syrioosh Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Donna Leon- "Zgubne środki", i tą książką zaczynam 25.09.05, 10:34 przygodę z cyklem o komisarzu Brunettim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nohassle Co teraz czytasz? IP: 217.153.224.* 27.09.05, 17:11 Polecam powieść "Castorp" Pawła Huelle. Niesamowity klimat Trójmieścia z początku wieku. Bardzo sugestywne opisy i dogłębnie scharakteryzowane postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.wawa Re: Co teraz czytasz? 27.09.05, 18:51 "Tajemnice herbów polskich" Lecha Chmielewskego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: Co teraz czytasz? IP: 5.2.* / *.chello.pl 27.09.05, 21:01 Witkacy - Narkotyki. Niemyte dusze. Odpowiedz Link Zgłoś
lulu20 Re: Co teraz czytasz? 30.09.05, 10:01 Ksiazke, ktora dostalam na urodzinny. "Cień wiatru" Carlosa Ruiz Zafon Idealna na taka pogode. Podoba mi sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Violete Re: Co teraz czytasz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 14:00 Jak zwykle kilka tytułów na raz: "Białe zęby" Zadie Smith, "The DaVinci Code" Dan Brown oraz"Biegnąca z wilkami" Clarissa Pinkola Estes. W poczekalni "Platforma" Michel Houellebecq. Odpowiedz Link Zgłoś
anikraw Re: Co teraz czytasz? 30.09.05, 18:24 Świątynia -Matthew Reilly jak narazie fajnie się czyta:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 01:10 Autobiografie duchowa Brocha, Smierc Wergilego, tegoz kilka uwag o kiczu, Fausta - dla odmiany, i tu naprawde siedze po uszy, poza tym historie piekna - Eco. A, i do lozka Wyznania angielskiego opiumisty de Quinceya, ale tu zasypiam,wiec wlasciwie sie nie liczy. Teksty Janerki - tak chwycone na zabek, juz po nich. Nie mowie o tych ksiazkach, co leza dalej, smutne i ponetne - Junger, literatura na swiecie z wierszami Cendrarsa i Passoa, czekam na przesylke z Czlowiekiem w teatrze zycia codziennego Ervinga, gdzies w oddali Miasto Slonca Campanelli. Strasznie duzo tych ksiazek, ktos z tym musi zrobic porzadek, nie mozna wyjsc nawet do ksiegarni, bo czasu szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
miziou Re: Co teraz czytasz? 01.10.05, 08:12 'Kultura 5 i Czerwony Poranek' Kirsta... i ogolnie literatura antywojenna, Remarque, Vonnegut... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorzka_czekoladka Re: Co teraz czytasz? IP: 81.210.23.* 01.10.05, 11:43 Skończyłam "Zaułek łgarza" i "Autopsję" (Robert McLiam Wilson). Obie świetne więc teraz zabiorę się za "Ulicę Marzycieli" Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: Co teraz czytasz? 01.10.05, 19:59 Czułe słówka. Urocze, też potrzebne na jesień. Odpowiedz Link Zgłoś
soleada Re: Co teraz czytasz? 03.10.05, 11:38 świeżo po "Amerykańskich apetytach" Oates (gorąco polecam, a aktualnie czytam "Tsugumi" Yoshimoto Banany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aretha Re: Co teraz czytasz? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.10.05, 11:43 Kod Leonarda, i jestem zawiedziona. Spodziewałam sie rewelacji, a tu przecietnosc Odpowiedz Link Zgłoś
skakanka-1980 Re: Co teraz czytasz? 30.10.05, 22:39 ... ja osobiście wycielabym jakies 150 stron ze środka "Kodu..."i byloby OK;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yota Re: Co teraz czytasz? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 03.10.05, 17:43 Właśnie skończyłam "Julita i huśtawki" H.Kowalewskiej - naprawdę świetna, jak zwykle nie zawiodłam się na tej autorce. Specyficzny klimat książek jej autorstwa wciąga. Natomiast zaczynam czytać T. Piątka "Nionio", czytałam już jego "Bagno", "Kilka nocy poza domem" i "Przypadek justyny" - fajnie się je czytało, chociaż w fabule podobne do siebie, zobaczę jak to będzie z "Nionio", choć mam takie nieodparte wrażenia, że Piątek ciut ciut, ale jednak przypomina Jonathana Carrolla ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tj Re: Co teraz czytasz? IP: 82.139.26.* 05.10.05, 19:13 "bar mccarthy'ego" pete'a mccarthy'ego - bardzo przyjemna rzecz potem kolej na natalkę śniadanko i dziewięć stasiuka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocka Re: Co teraz czytasz? IP: 80.51.112.* 05.10.05, 19:38 też czytam ten sam Bar, urocza Irlandia,zabawni ludzie, urokliwe miejsca, i Czułe słówka, na dobranoc, tylko do poduszki, bo życzliwość z niej kapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linka Re: Co teraz czytasz? IP: *.chello.pl 07.10.05, 21:10 Kod Leonardo da Vinci-parę dni temu skończyłam ,dosyć dobrze się czyta. Teraz szukam czegoś interesującego-wynotowałam sobie z tego forum kilka ciekawych pozycji i chyba zacznę od Przygód fryzjera...Później coś ambitnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 00:38 "fajna robota" davida lodge'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black_espresso Re: Co teraz czytasz? IP: *.wpia.uw.edu.pl 10.10.05, 18:16 "Pachnidło" Suskinda Odpowiedz Link Zgłoś
kate22 W. Kuczok "Gnój"/ A.Seierstad Księgarz z Kabulu 16.10.05, 13:21 Gnój - smutna i prawdziwa, mi sie podoba, "Ksiegarza.." zaczynam za jakąś godzine. Odpowiedz Link Zgłoś
skakanka-1980 Re: W. Kuczok "Gnój"/ A.Seierstad Księgarz z Kabu 30.10.05, 22:38 " gnój " moim zdanie rewelacja.... Odpowiedz Link Zgłoś
soleada "Grona gniewu" Steinbeck'a 17.10.05, 10:51 i "Listy od zabójcy bez znaczenia" Somozy Odpowiedz Link Zgłoś
kate22 Anioły i demony Dan Brown 22.10.05, 10:49 "Anioły i demony" Dan Brown wiem niezbyt oryginalnie i ambitnie, ale mi sie podoba. Szkoda tylko że takie podobne do Kodu... za to Księgarz z Kabulu wstrzasacjąca, jak dobrze ze nie urodzilam sie kobieta w Afganistanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nighthrill Re: Joy Fielding "Granice uczuć", n/t IP: *.elsat.net.pl 22.10.05, 12:07 "Sto pociągnięć szczotką przed snem" Mellisy P. - strasznie przereklamowane "Śmietelne rytuały" Alici Gimenez-Bartlett - dobrze się czyta, ale bez zachwytów się obejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
molekula Z serii "Ludzkie historie" 22.10.05, 18:02 Maria Papathanasopulu - " Toksyczne związki rodzaju męskiego". Jest to dowcipna opowieść o trzech Grekach i jednej Greczynce pod wspólnym dachem. Odpowiedz Link Zgłoś
kate22 Babie lato Besson Philippe/Oblężenie Park Clara Cl 28.10.05, 13:20 Pierwsza pozycja bardzo szczególowa, z dużą dokładnością przedstawiona psychika bochaterów, dobra ale jak dla mnie za powolna. Oblężenie dopiero zaczynam czytac. Ciekawe bo niedawno mialam okazje poznac autystycznego chłopca. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: Babie lato Besson Philippe/Oblężenie Park Cla 28.10.05, 13:34 "Fechtmistrz" - Arturo Perez Reverte. Jak na razie nic się nie dzieje specjalnego a przeczytałam ponad 100 stron :((( Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Co teraz czytasz? 28.10.05, 22:59 Johnathan Carroll "Szklana Zupa" trochę surrealistyczna i niesamowita dobrze się czyta ma niepowtarzalny klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
fal_len Re: Zaczynam "Paragraf 22" Hellera n/t 11.11.05, 17:52 i jak tam Paragraf? bo ja ostatnio doczytałam do 150 str i rzuciłam w kąt :P teraz się znowu zabieram :) Odpowiedz Link Zgłoś
oratio Re: Zaczynam "Paragraf 22" Hellera n/t 13.11.05, 07:41 wstyd powiedziec, ale zanim wziąłem się na dobre do czytania, musiałem przerwać i kniga leży cierpliwie pod ręką. w środę wyjeżdżam, więc będzie okazja wniknąć :) Odpowiedz Link Zgłoś
fal_len Re: Zaczynam "Paragraf 22" Hellera n/t 13.11.05, 15:06 to czekam na recenzję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oratio Re: Zaczynam "Paragraf 22" Hellera n/t 26.11.05, 20:32 Recenzji nie będzie, bo mam dosyć już po 42 stronbach. Albo to nie jest kniga na wyjazdy albo za dużo w niej wariactwa ;) Porzucam z nadzieją, że wrócę do niej za jakiś czas. Zamiast Paragrafu zrobię podejście do kasiążki o Haśce: "Nierozważna i nieromantyczna" Grażyny Borkowskiej. Trzy lata czekała na przeczytanie ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kate22 "Dom duchów" Isabel Allende 06.11.05, 20:13 "Dom duchów" Isabel Allende bardzo ciekawe wciągające:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszczola Widma w mieście Breslau/Krajewski IP: *.tychy.msk.pl 11.11.05, 21:46 Czy kolejność czytania tych książek jaest ważna? Dopiero po dokładnym obejrzeniu książki w domu zauważyłam, że to trzecia książka z tej serii. Czy coś mi uciekło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Widma w mieście Breslau/Krajewski IP: *.zdv.uni / *.zdv.uni-tuebingen.de 20.11.05, 23:43 nie, sa wzmianki ale mozesz smialo czytac :) nowy umberto eco... Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Widma w mieście Breslau/Krajewski 20.11.05, 23:50 "Singapur czwarta rano , Marcina Bruczkowskiego. Zaczęłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enia Re: Widma w mieście Breslau/Krajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 18:55 Czytam książkę młodego pisarza powieści sensacyjnych Bartosza Łapińskiego "Beczka soli".Jeżeli ktoś lubi sensacyjne książki które mają zaskakującą akcję,trzymają w napięciu a na dodatek skłaniają do uśmiechu to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś