Dodaj do ulubionych

Co teraz czytasz?

• chiara76 "Kolory Miłości" Preethi Nair. n/t 20.09.05, 12:20

• Gość: groch Re: Co teraz czytasz? IP: *.adsl.wanadoo.nl 20.09.05, 23:49
      "Czwarta reka" J. Irvinga - po raz drugi; tym razem w oryginale coby sie
      jeszcze bardziej zachwycic
      • Gość: Joanna Rozmowa w Katedrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 12:16
      • wojtek_sobczyk Re: Co teraz czytasz? 24.09.05, 15:16
        ""Lot nad kukułczym gniazdem" - Kena Keseya. Polecam... Rewelacja!
    • syrioosh Milan Kundera "Zart" 21.09.05, 12:55
      Bardzo ciekawa ksiazka nie wiem dlaczego, ale klimatem troszke przypomina mi
      klimat jaki jest w powiesciach innego czeskiekgo pisarza Vladimira Párala.
      Moze ktos uzna, ze to profanacja porownywac Párala do Kundery, ale mam takie
      odczucia. To jest moja pierwsza ksiazka Kundery a wczesniej przeczytalem dwie
      ksiazki Párala. Lubie czeskich pisarzy.
      Wracam do lektury
      Pozdrav - Syrioosh
    • chiara76 Donna Leon- "Zgubne środki", i tą książką zaczynam 25.09.05, 10:34
      przygodę z cyklem o komisarzu Brunettim.
    • Gość: nohassle Co teraz czytasz? IP: 217.153.224.* 27.09.05, 17:11
      Polecam powieść "Castorp" Pawła Huelle. Niesamowity klimat Trójmieścia z
      początku wieku. Bardzo sugestywne opisy i dogłębnie scharakteryzowane postaci.
    • kabe.wawa Re: Co teraz czytasz? 27.09.05, 18:51
      "Tajemnice herbów polskich" Lecha Chmielewskego.
    • Gość: aw Re: Co teraz czytasz? IP: 5.2.* / *.chello.pl 27.09.05, 21:01
      Witkacy - Narkotyki. Niemyte dusze.
    • leidarosa Re: "Pamiec i tozsamosc" Jana Pawla || 30.09.05, 02:21
    • lulu20 Re: Co teraz czytasz? 30.09.05, 10:01
      Ksiazke, ktora dostalam na urodzinny.
      "Cień wiatru" Carlosa Ruiz Zafon
      Idealna na taka pogode. Podoba mi sie :)
      • skakanka-1980 Re: Co teraz czytasz? 30.10.05, 22:40
        Dla mnie bomba...
    • chiara76 Acqua Alta -Donny Leon, ...n/t 30.09.05, 10:31

• Gość: Violete Re: Co teraz czytasz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 14:00
      Jak zwykle kilka tytułów na raz: "Białe zęby" Zadie Smith, "The DaVinci Code" Dan Brown oraz"Biegnąca z wilkami" Clarissa Pinkola Estes. W poczekalni "Platforma" Michel Houellebecq.
      • anikraw Re: Co teraz czytasz? 30.09.05, 18:24
        Świątynia -Matthew Reilly
        jak narazie fajnie się czyta:)
        • Gość: Kasia Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 01:10
          Autobiografie duchowa Brocha, Smierc Wergilego, tegoz kilka uwag o kiczu, Fausta - dla odmiany, i tu
          naprawde siedze po uszy, poza tym historie piekna - Eco. A, i do lozka Wyznania angielskiego
          opiumisty de Quinceya, ale tu zasypiam,wiec wlasciwie sie nie liczy. Teksty Janerki - tak chwycone na
          zabek, juz po nich. Nie mowie o tych ksiazkach, co leza dalej, smutne i ponetne - Junger, literatura na
          swiecie z wierszami Cendrarsa i Passoa, czekam na przesylke z Czlowiekiem w teatrze zycia
          codziennego Ervinga, gdzies w oddali Miasto Slonca Campanelli. Strasznie duzo tych ksiazek, ktos z
          tym musi zrobic porzadek, nie mozna wyjsc nawet do ksiegarni, bo czasu szkoda!
          • miziou Re: Co teraz czytasz? 01.10.05, 08:12
            'Kultura 5 i Czerwony Poranek' Kirsta... i ogolnie literatura antywojenna,
            Remarque, Vonnegut...
            • Gość: gorzka_czekoladka Re: Co teraz czytasz? IP: 81.210.23.* 01.10.05, 11:43
              Skończyłam "Zaułek łgarza" i "Autopsję" (Robert McLiam Wilson). Obie świetne
              więc teraz zabiorę się za "Ulicę Marzycieli"
    • sto100 Re: Co teraz czytasz? 01.10.05, 19:59
      Czułe słówka. Urocze, też potrzebne na jesień.
      • soleada Re: Co teraz czytasz? 03.10.05, 11:38
        świeżo po "Amerykańskich apetytach" Oates (gorąco polecam, a aktualnie
        czytam "Tsugumi" Yoshimoto Banany
    • Gość: Aretha Re: Co teraz czytasz? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.10.05, 11:43
      Kod Leonarda, i jestem zawiedziona. Spodziewałam sie rewelacji, a tu
      przecietnosc
      • skakanka-1980 Re: Co teraz czytasz? 30.10.05, 22:39
        ... ja osobiście wycielabym jakies 150 stron ze środka "Kodu..."i byloby OK;-)
    • Gość: Yota Re: Co teraz czytasz? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 03.10.05, 17:43
      Właśnie skończyłam "Julita i huśtawki" H.Kowalewskiej - naprawdę świetna, jak
      zwykle nie zawiodłam się na tej autorce. Specyficzny klimat książek jej
      autorstwa wciąga. Natomiast zaczynam czytać T. Piątka "Nionio", czytałam już
      jego "Bagno", "Kilka nocy poza domem" i "Przypadek justyny" - fajnie się je
      czytało, chociaż w fabule podobne do siebie, zobaczę jak to będzie z "Nionio",
      choć mam takie nieodparte wrażenia, że Piątek ciut ciut, ale jednak przypomina
      Jonathana Carrolla ;)
    • Gość: tj Re: Co teraz czytasz? IP: 82.139.26.* 05.10.05, 19:13
      "bar mccarthy'ego" pete'a mccarthy'ego - bardzo przyjemna rzecz
      potem kolej na natalkę śniadanko i dziewięć stasiuka
      • Gość: nocka Re: Co teraz czytasz? IP: 80.51.112.* 05.10.05, 19:38
        też czytam ten sam Bar, urocza Irlandia,zabawni ludzie, urokliwe miejsca,
        i Czułe słówka, na dobranoc, tylko do poduszki, bo życzliwość z niej kapie.
    • Gość: Linka Re: Co teraz czytasz? IP: *.chello.pl 07.10.05, 21:10

Kod Leonardo da Vinci-parę dni temu skończyłam ,dosyć dobrze się czyta.
      Teraz szukam czegoś interesującego-wynotowałam sobie z tego forum kilka
      ciekawych pozycji i chyba zacznę od Przygód fryzjera...Później coś ambitnego :)
    • Gość: k. Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 00:38
      "fajna robota" davida lodge'a
    • Gość: black_espresso Re: Co teraz czytasz? IP: *.wpia.uw.edu.pl 10.10.05, 18:16
      "Pachnidło" Suskinda
    • chiara76 Donna Leon "Cicho , we śnie", n/t 11.10.05, 19:52

• kate22 W. Kuczok "Gnój"/ A.Seierstad Księgarz z Kabulu 16.10.05, 13:21
        Gnój - smutna i prawdziwa, mi sie podoba, "Ksiegarza.." zaczynam za jakąś godzine.
        • skakanka-1980 Re: W. Kuczok "Gnój"/ A.Seierstad Księgarz z Kabu 30.10.05, 22:38
          " gnój " moim zdanie rewelacja....
      • soleada "Grona gniewu" Steinbeck'a 17.10.05, 10:51
        i "Listy od zabójcy bez znaczenia" Somozy
    • kate22 Anioły i demony Dan Brown 22.10.05, 10:49
      "Anioły i demony" Dan Brown wiem niezbyt oryginalnie i ambitnie, ale mi sie podoba. Szkoda tylko że takie podobne do Kodu... za to Księgarz z Kabulu wstrzasacjąca, jak dobrze ze nie urodzilam sie kobieta w Afganistanie...
    • chiara76 Joy Fielding "Granice uczuć", n/t 22.10.05, 11:11

• Gość: nighthrill Re: Joy Fielding "Granice uczuć", n/t IP: *.elsat.net.pl 22.10.05, 12:07
        "Sto pociągnięć szczotką przed snem" Mellisy P. - strasznie przereklamowane
        "Śmietelne rytuały" Alici Gimenez-Bartlett - dobrze się czyta, ale bez
        zachwytów się obejdzie
    • molekula Z serii "Ludzkie historie" 22.10.05, 18:02
      Maria Papathanasopulu - " Toksyczne związki rodzaju męskiego".
      Jest to dowcipna opowieść o trzech Grekach i jednej Greczynce
      pod wspólnym dachem.
      • kate22 Babie lato Besson Philippe/Oblężenie Park Clara Cl 28.10.05, 13:20
        Pierwsza pozycja bardzo szczególowa, z dużą dokładnością przedstawiona psychika bochaterów, dobra ale jak dla mnie za powolna. Oblężenie dopiero zaczynam czytac. Ciekawe bo niedawno mialam okazje poznac autystycznego chłopca. Polecam
        • ania19821 Re: Babie lato Besson Philippe/Oblężenie Park Cla 28.10.05, 13:34
          "Fechtmistrz" - Arturo Perez Reverte. Jak na razie nic się nie dzieje
          specjalnego a przeczytałam ponad 100 stron :(((
    • ariadna-enta Re: Co teraz czytasz? 28.10.05, 22:59
      Johnathan Carroll "Szklana Zupa" trochę surrealistyczna i niesamowita dobrze
      się czyta ma niepowtarzalny klimat.
    • oratio Zaczynam "Paragraf 22" Hellera n/t 06.11.05, 12:17

• fal_len Re: Zaczynam "Paragraf 22" Hellera n/t 11.11.05, 17:52
        i jak tam Paragraf? bo ja ostatnio doczytałam do 150 str i rzuciłam w kąt :P
        teraz się znowu zabieram :)
        • oratio Re: Zaczynam "Paragraf 22" Hellera n/t 13.11.05, 07:41
          wstyd powiedziec, ale zanim wziąłem się na dobre do czytania, musiałem przerwać
          i kniga leży cierpliwie pod ręką. w środę wyjeżdżam, więc będzie okazja wniknąć :)
          • fal_len Re: Zaczynam "Paragraf 22" Hellera n/t 13.11.05, 15:06
            to czekam na recenzję ;)
            • oratio Re: Zaczynam "Paragraf 22" Hellera n/t 26.11.05, 20:32
              Recenzji nie będzie, bo mam dosyć już po 42 stronbach. Albo to nie jest kniga na
              wyjazdy albo za dużo w niej wariactwa ;)
              Porzucam z nadzieją, że wrócę do niej za jakiś czas.
              Zamiast Paragrafu zrobię podejście do kasiążki o Haśce: "Nierozważna i
              nieromantyczna" Grażyny Borkowskiej. Trzy lata czekała na przeczytanie ;)
              Pozdrawiam
    • kate22 "Dom duchów" Isabel Allende 06.11.05, 20:13
      "Dom duchów" Isabel Allende bardzo ciekawe wciągające:)
      • Gość: pszczola Widma w mieście Breslau/Krajewski IP: *.tychy.msk.pl 11.11.05, 21:46
        Czy kolejność czytania tych książek jaest ważna? Dopiero po dokładnym obejrzeniu
        książki w domu zauważyłam, że to trzecia książka z tej serii. Czy coś mi uciekło?
        • Gość: kasia Re: Widma w mieście Breslau/Krajewski IP: *.zdv.uni / *.zdv.uni-tuebingen.de 20.11.05, 23:43
          nie, sa wzmianki ale mozesz smialo czytac :)

nowy umberto eco...
          • chiara76 Re: Widma w mieście Breslau/Krajewski 20.11.05, 23:50
            "Singapur czwarta rano , Marcina Bruczkowskiego. Zaczęłam.
          • Gość: Enia Re: Widma w mieście Breslau/Krajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 18:55
            Czytam książkę młodego pisarza powieści sensacyjnych Bartosza
            Łapińskiego "Beczka soli".Jeżeli ktoś lubi sensacyjne książki które mają
            zaskakującą akcję,trzymają w napięciu a na dodatek skłaniają do uśmiechu to
            polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka