Gość: baba IP: *.xdsl.centertel.pl 08.07.09, 18:14 ... męskiego autorstwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bartłomiej Re: Polećcie jakiś wciągający kryminał, najlepiej IP: 195.205.45.* 09.07.09, 13:25 Spory wybór znajdziesz tutaj: www.nexto.pl/ksiazki_audio/kryminal_i_sensacja_c1045.xml. Polecam pozycje Krajewskiego i Mankella. Odpowiedz Link Zgłoś
anula_a Re: Polećcie jakiś wciągający kryminał, najlepiej 09.07.09, 21:20 Mankel Larsson nie zawiedziesz się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karaimka Re: Polećcie jakiś wciągający kryminał, najlepiej IP: *.metrolink.pl 11.07.09, 22:37 Widzę, że padają tu nazwiska skandynwskich autorów kryminałów. Jestem przekonana, że śmiało możemy dopisać do tej listy Arnaldura Indridasona. Debiutował on ostatnio na polskim rynku książką "W bagnie". Mamy tu morderswto, do którego rozwiązania prowadzą cofnięcie się w czasie o blisko 40 lat, ciekawe wyniki badań genetycznych prowadzonych na populacji Islandczyków oraz Erlendur, policjant dochodzeniowy, którego córka walczy z uzależnieniem od narkotyków. Odpowiedz Link Zgłoś
kamkap Re: Polećcie jakiś wciągający kryminał, najlepiej 09.07.09, 13:39 Polecam forum Kryminały i sensacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj.stawrogin Re: Polećcie jakiś wciągający kryminał, najlepiej 09.07.09, 15:47 A jesteś przed czy po Chandlerze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Polećcie jakiś wciągający kryminał, najlepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 21:48 Polecam z mocnej, męskiej - nie kryminalnej "Tuan" Cizia Zyke - pisarz niezwykły i książka niezwykła. Zajrzyj na stronę www.ciziazyke.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj.stawrogin Re: Polećcie jakiś wciągający kryminał, najlepiej 10.07.09, 15:44 Jeżeli chodzi o Zyke, to o wiele lepsza jest Sahara i Gorączka. Później, nieco słabsze, Parodia i Tuan. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit "Na ratunek" 10.07.09, 02:18 Sophie Hannah :P Bardzo przyzwoita rzecz napisana przez fachurę. W dodatku gruba i w paperbacku, wiec na wakacje idealna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szara Re: "Na ratunek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 09:44 Jerzy Edigey "Pomysł za siedem milionów" Karol Wilt "Przekładanka" (obie z serii z jamnikiem ) Scott McBain "Gra" Amber srebrna seria i wszystkie tytuły Sheldona polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Babsztyl Re: "Na ratunek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 21:00 A ja wolę w tej kolejności - Tuan, a potem trylogia. Tuan jest dojrzalszy niż cała reszta Zyke Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: "Na ratunek" 10.07.09, 22:15 Krajewskiego nikt nie poleca? To ja będę pierwsza! Odpowiedz Link Zgłoś
manfra Re: Polećcie jakiś wciągający kryminał, najlepiej 11.07.09, 20:21 Joe Alex czyli pan Slomczynski stare ale jare! Odpowiedz Link Zgłoś
art-tu Re: Polećcie jakiś wciągający kryminał, najlepiej 11.07.09, 21:00 Przyznam, ze, choć nie jestem znawcą kryminałów, ich koneserem, to u Mankella (choć lubię bardzo) znalazłam tyle niedoróbek że szok.. A Larsson, którego pierwszy tom właśnie męczę, wyjątkowo mnie zawiódł.. Odnoszę wrażenie, ze zawiniła tłumaczka; swoją drogą ciekawy zbieg okoliczność.. Beata jakaśtam-Larsson :/ m.in. kompletnie bezsensownie podawane maile, adresy portali itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Polećcie jakiś wciągający kryminał, najlepiej 12.07.09, 12:39 Nie "jakaś tam", tylko Beata Walczak-Larsson, która absolutnie nie zasługuje na tak pogardliwy ton, a za tę akurat książkę bardzo chwalona. Może jeśli czytasz biegle po szwedzku, podzielisz się z nami dowodami rzekomej niekompetencji tłumaczki, zamiast szargać jej opinię w ciemno? Nie rozumiem, dlaczego "bezsensownie podawane maile i adresy portali" miałyby dyskwalifikować tłumaczkę, a nie autora albo redaktora. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Hmm.... 13.07.09, 12:09 A niby dlaczego "jakaśtam" tłumaczka "zawiodła"? Proszę odnieść swoje wrażenie z powrotem na strych, i nie formułować więcej takich niemądrych opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
hajota Re: Polećcie jakiś wciągający kryminał, najlepiej 14.07.09, 00:10 >swoją drogą ciekawy zbieg okoliczność. > . > Beata jakaśtam-Larsson :/ Taak, te masowe nakłady Larssona w różnych krajach to zapewne spisek jego domniemanych żon - jakichśtam-Larsson. Odpowiedz Link Zgłoś
zurawina100 Re: Polećcie jakiś wciągający kryminał, najlepiej 15.07.09, 09:53 a nie wiesz że Larsson w Szwecji, to tak jak Kowalski w Polsce?:) Odpowiedz Link Zgłoś
mitaminer Re: Polećcie jakiś wciągający kryminał, najlepiej 20.07.09, 09:21 Ja polecam Audiobooka Głowa Minotaura . Akcja dzieje się przed II wojną światową w Breslau (Wrocław). Morderstwo, klimat nadchodzącej wojny(1937 rok). Wciągające. A jakby ktoś był zainteresowany to jak kupowałem w księgarni e-word.nextshop.pl to za 50 zł wydane w kategorii Audiobook sensacja-kryminał dostałem 1 audiobook gratis Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Polećcie jakiś wciągający kryminał, najlepiej 12.07.09, 00:58 wiem, że chiałaś autora faceta, ale... spróbuj Aleksandrę Marininę uważam, ze warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Polećcie jakiś wciągający kryminał, najlepiej IP: *.xdsl.centertel.pl 13.07.09, 17:24 Jakaś pozycja zasługuje na szczególną uwagę-czy brać "jak leci"? Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Polećcie jakiś wciągający kryminał, najlepiej 12.07.09, 12:42 A co ma do jakości książki płeć autora? Ale proszę bardzo: Linwood Barclay "Bez śladu", wyd. Świat Książki. Po raz pierwszy od bardzo dawna naprawdę nie mogłam się oderwać (a niestety musiałam). Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy-z-monitorem Re: Polećcie jakiś wciągający kryminał, najlepiej 12.07.09, 21:11 Cykl o inspektorze Frost - Wingfield Odpowiedz Link Zgłoś
desrenia Re: Polećcie jakiś wciągający kryminał, najlepiej 22.07.09, 14:01 Męskiego? Chyba chodzi o wyeliminowanie Agathy Christie? :) Z ksiazek, ktore do tej pory zostaly w tym watku napisane mnie sie podobał " W bagnie " Indridasona. Mozna nawet wygrac ksiażkę, jak zauwazylam - www.carpenoctem.pl/pages/konkurs151.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polećcie jakiś wciągający kryminał, najlepiej IP: 77.223.231.* 23.07.09, 11:38 Polecam książki wydane przed Wydawnictwo Red Horse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Witold Gombrowicz - "Opętani" IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.07.09, 14:36 Odpowiedz Link Zgłoś