kielczowianka
15.04.11, 01:44
Witam wszystkich, to mój pierwszy post tutaj.
Poczytałam trochę, dużo ciekawych postów.
Szukałam przez wyszukiwarkę, ale niczego konkretnego nie znalazłam.
Jak to jest, jeśli facet jest poważnie chory?
Ostatnie 2 lata to w naszym dobrym związku same horrory stresory, przede wszystkim poważna choroba męża. Plus jeszcze kilka mniej drastycznych wydarzeń, bardzo duże zmiany. Choroba jest okiełznana, mamy nadzieję przynajmniej. Ale już pozostanie. W każdym razie klasyczny powód problemów z seksem czyli duży stres - spełniony.
Ja mam wrażenie wchodzenia w najlepsze dla mnie lata pod względem emocji i seksualności. A tu klops.
Seks jest bardzo rzadko. Dodam jeszcze, że on jest jak na faceta bardzo wrażliwy na nastroje, sytuacje, nie wchodzi w grę oderwanie go od kompa gorsetem i szpilkami albo użycie fotela pasażera jako super miejsca na seks. Po prostu czynności muszą być oddzielone. I nie ma seksu przy smutkach, problemach, zmęczeniu.
Zupełnie jak kobieta. Facetem okazuje się natomiast zawsze przy okazaji powrotu z wyjazdów do stęsknionej żonki, a te zdarzają się stosunkowo często. Wtedy ma być jak najszybciej i już "bo facet to prosta maszyna, bo nie mogę tak długo żyć bez seksu, bo facet myśli wzwodem" itp. przemyślenia;-) Ciekawe, że przez te same np. 2 tyg, kiedy go nie ma, w domu prawie na pewno do seksu nie dojdzie, z jego inicjatywy przynajmniej.
Kilka rozwiązań znam, głównie seks rano (skąd ten mit o wspaniałym seksie wieczorem??!!). No ale nie jestem jeszcze na etapie rozpaczliwego szukania pomysłów, żeby w ogóle coś było.
Z drugiej strony ja sama mam epizod likwidacji libido przez ok.1-1,5r, ale to było dlatego, że chciałam faceta rzucić, a nie mogłam. Więc teoretycznie rozumiem, że seksu nie ma, bo jest choroba.
Ale jak z tym żyć? Czy jest tu ktoś w podobnej sytuacji?
Ech, trochę nieskładnie mi poszło.... Jak zaakceptować okresową mam nadzieję rezygnację z seksu? Tym bardziej, że jest w tej materii tyle jeszcze do dopracowania, nasz seks był dobry, ale jednak do małej poprawki.