Dodaj do ulubionych

Zdradzona chce zdradzić

30.06.11, 14:10
Po 15 latach małżeństwa dowiedziałam sie o zdradzie męża. Od czterech miesięcy myśle o tym, żeby też to zrobić. Tylko czy nie będzie to gwóźdź do trumny nadszarpniętego i tak już małżeństwa? Czy może dać satysfakcję taki wet za wet? Może ktoś był w podobnej sytuacji?
Obserwuj wątek
    • janznepomuka Re: Zdradzona chce zdradzić 30.06.11, 14:19
      Nie byłem, ale wiem, że nie da się odpowiedzieć nie znając PRAWDZIWEGO powodu owej zdrady.
      • zakletawmarmur Re: Zdradzona chce zdradzić 01.07.11, 18:30
        Już widzę jak doradzasz to facetowi...
        Zdradziła Cię żona? Zastanów się jaki był PRAWDZIWY powód zdrady:-)
        Sztucznie brzmi, co?
        :-)
        • janznepomuka Re: Zdradzona chce zdradzić 02.07.11, 13:21
          NIE, brzmi jak najnaturalniej.

Dwie główne kategorie odpowiedzi to:

1) MOJE ewentualne zaniechania są zaniedbywalne (nieistotne)

2) MOJE zaniedbania są najprawdopodobniej powodem tej zdrady.

Pośrodku jest oczywiście olbrzymi obszar rozmyty, ale jeśli odpowiedź bez większego naginania mieści się w jednej z tych dwóch kategorii, to i rady udzielić dużo łatwiej niż w ciemno, nieprawdaż "zakleta"?
    • ca.melia Re: Zdradzona chce zdradzić 30.06.11, 14:19
      I co Ci to da?

ale tak konkretnie? Ulży Ci?
      Będzie to na pewno kolejny gwóźdź, potrzebne Ci?

Puścisz się na złośc męzowi? No daj spokój
      • n.wataha Re: Zdradzona chce zdradzić 30.06.11, 14:41
        Zdrada jako zemsta?

Nie kochasz już go, potrzebujesz sprawdzenia się, jakichś emocji? OK, to można zrozumieć.

Ale zdrada z zemsty da Ci satysfakcję? Zapewne raczej obrzydzenie na samą siebie, że poszłaś do łóżka, gdy wcale nie czułaś chemii do tej osoby.

Przemyśl raczej powód tego dla czego chcesz to zrobić. Jeśli znajdziesz choć jeden poza tą zemstą, to ma to jakiś sens. Ale dla samej zemsty, nie widzę najmniejszego sensu.
        • isiak33 Re: Zdradzona chce zdradzić 30.06.11, 14:51
          Sprawdzic się, poczuć atrakcyjną dla kogoś, ale to też chyba ciekawość, jak to jest kłamac, oszukiwać, czuc adrenalinę. Pytanie tylko czy nie obróci sie to przeciwko mnie, czy nie poczuje odrazy zamiast satysfakcji? Wiem że każdy jest inny, ale może ktoś był w podobnej sytuacji?
          • ca.melia Re: Zdradzona chce zdradzić 30.06.11, 16:07
            Obróci się przeciwko Tobie. Na pewno chcesz kłamać, oszukiwać? Takim jesteś człowiekiem?

Atrakcyjność poczuj sama w sobie a nie w oczach potencjalnego kochanka.

Kac moralny bywa uciążliwy
          • lana-lang Re: Zdradzona chce zdradzić 30.06.11, 17:45
            isiak33 napisała:

> Sprawdzic się, poczuć atrakcyjną dla kogoś, ale to też chyba ciekawość, jak to
            > jest kłamac, oszukiwać, czuc adrenalinę. Pytanie tylko czy nie obróci sie to pr
            > zeciwko mnie, czy nie poczuje odrazy zamiast satysfakcji?

Skoro przez 15 lat małżeństwa nie czułaś wewnętrznej potrzeby, żeby z ciekawości sprawdzać, jak to jest zdradzać, to myślisz, że teraz dałoby Ci to satysfakcję?
            Jesteś zraniona, czujesz się oszukana, myślisz o zemście. To zrozumiałe. Ale zdrada tylko i wyłącznie z zemsty chyba nie jest dobrym pomysłem. Bo oprócz " ukarania męża" możesz nabawić się wstrętu do siebie. A negatywnych emocji i tak masz teraz sporo.
            Zasada " oko za oko" nie zawsze w życiu się sprawdza.
          • va75 Re: Zdradzona chce zdradzić 04.07.11, 00:27
            Zadziwiające jak podobne potrafią być myśli w sytuacji, gdy odkrywasz zdradę. Od dwóch miesięcy rozważam zrobienie tego samego. Coraz mniej przekonują mnie argumenty, że to nic mi nie da i tylko będę się z tym gorzej czuł. Chęć odegrania się jest ogromna, chociażby za to, że przez naście lat małżeństwa byłem ślepo oddany, tylko po co? Pociąga mnie ciekawość i jakaś chęć sprawdzenia i dowartościowania się, bo po tym wszystkim moja samoocena jest baaaaaardzo niska.
    • encanto1960 Re: Zdradzona chce zdradzić 30.06.11, 18:12
      Jeden raz na delegacji ...to nie zdrada. Ma /miał romans?
      • isiak33 Re: Zdradzona chce zdradzić 30.06.11, 22:28
        Miał romans, z singielką, "bez zobowiązań", ale kiedy zerwał babka szalała, stwierdziła że się zakochała, że serce nie sługa i zrobiła mi syf z życia. Zadzwoniła do mnie, do moich rodziców, szkoda gadac...
        • n.wataha Re: Zdradzona chce zdradzić 30.06.11, 23:22
          Chwileczkę.
          Mam bardzo konkretne pytanie - a w jaki sposób Twoja zdrada będzie zemstą na tej kochance, któa według Twoich własnych słów "babka szalała, stwierdziła że się zakochała, że serce nie sługa i zrobiła mi syf z życia. Zadzwoniła do mnie, do moich rodziców..."

Nie sądzisz, że taki sam syf zrobiła również Twojemu facetowi i miał całkiem niezłą nauczkę z tego powodu?

Wiesz, ja na Twoim miejscu (gdybym był kobietą) wziąłbym go do łóżka pod pretekstem obietnicy seksu na zgodę, przywiązałbym go do wyra, a potem zdrowo wygrzmocił jakimś twardym narzędziem, by siniaki mu pozostały na dłużej (pod okiem również, by kumple mieli z niego w pracy ubaw).

A po wszystkim powiedziałbym mu - "teraz dopiero słodziutki jesteśmy kwita. Chcesz to powtórzyć?"
          I po tym zrobił tzw reset. Czyli ustalenie czy dalej się tym stanem biczujemy, czy postaramy się o tym zapomnieć pod warunkiem, że NIGDY już się to nie powtórzy.
          • kag73 Re: Zdradzona chce zdradzić 30.06.11, 23:32
            Kochance to ona nie potrzebuje syfu robic ani sie mscic, bo kochanka(chociaz nie jest niewinna) mogla se sypiac z kim chciala, ON natomiast nie mial prawa.
            Jestem kobieta, ale Twoja propozycja "wygrzmocenia" nie dalaby mi zadnej satysfakcji.
            Juz bardziej moge zrozumiec przemyslenia autorki. Nie bylam w takiej sytuacji, nie wiem czy cos pomoze pojscie z kims innym do lozka, ale wiem, ze mialabym, podobne mysli.Bo wlasnie bym myslal, ze "teraz jestesmy kwita", chociaz moze wcale bysmy nie byli.
            Trudna sprawa. Tak czy siak, ten jego romans moze byc poczatkiem konca, bo ona teraz musi to wybaczyc i zapomniec a zapomniec sie nie da.
            • n.wataha Re: Zdradzona chce zdradzić 01.07.11, 08:06
              kag73 napisała:

> teraz musi to wybaczyc i zapomniec a zapomniec sie nie da.

Zapomnieć faktycznie. Ale wybaczyć, to już jej decyzja. Może go również w doopę kopnąć i zacząć nowe rozdanie bez niego.
              • encanto1960 Re: Zdradzona chce zdradzić 01.07.11, 10:35
                Faceta nie mozna zmienić. Mozna wprawdzie zmienic na innego, ale to ...niczego nie zmienia.:-)
                • isiak33 Re: Zdradzona chce zdradzić 01.07.11, 19:18
                  encanto1960 napisał:

> Faceta nie mozna zmienić. Mozna wprawdzie zmienic na innego, ale to ...niczego
                  > nie zmienia.:-)

No to bardzo ciekawa myśl, to Twoje przemyslenia?
          • encanto1960 Re: Zdradzona chce zdradzić 01.07.11, 01:25
            Ciekawe czy siebie tez byś tak wybatożył?
            • n.wataha Re: Zdradzona chce zdradzić 01.07.11, 08:09
              encanto1960 napisał:

> Ciekawe czy siebie tez byś tak wybatożył?

Uważasz, że złodziej nie jest zorientowany co mu za kradzież grozi? Jest, tylko myśli, że "to właśnie mnie nie złapią".

Każdy, ale to każdy zdradzający facet liczy się z konsekwencją rozpadu jego związku, gdyby prawda wyszła na jaw. Tylko wszyscy myślą, że to nie ich spotka lecz kolegę.
          • isiak33 Re: Zdradzona chce zdradzić 01.07.11, 19:18
            n.wataha napisał:

> Nie sądzisz, że taki sam syf zrobiła również Twojemu facetowi i miał całkiem ni
            > ezłą nauczkę z tego powodu?
            Tak twierdzi, że dostał nauczke i wyciagnął wnioski, tylko co to oznacza w praktyce dla mnie? Jakie ja powinnam wyciągnąć wnioski?
        • encanto1960 Re: Zdradzona chce zdradzić 01.07.11, 01:27
          Miał romans i zerwał? Czyzby wybrał jednak ciebie?
          • isiak33 Re: Zdradzona chce zdradzić 01.07.11, 19:15
            Widzisz, też wątpisz...
          • songo3000 Re: Zdradzona chce zdradzić 03.07.11, 11:03
            Dla ścisłości - facet za każdym razem wybrał tylko i wyłącznie siebie. Jak wybierał nową cipkę to dla swojej przyjemności (noo, chyba że stwierdzisz, że się dla bidulki singielki poświęcał, hehe). A jak już mu się odwidziało i 'wartości rodzinne' ze starą żoną okazały się bardziej atrakcyjne to znowu wybrał co mu bardziej pasowało.

W skrócie - nie pierdol.
            • encanto1960 Re: Zdradzona chce zdradzić 03.07.11, 13:49
              Mozna sobie i tak tłumaczyc .
              W skrocie - nie pierdol.
    • xciekawax Re: Zdradzona chce zdradzić 01.07.11, 17:49
      takie mysli (aby sie odegrac, pojsc z kims do lozka) byly jedne z pierwszych gdy sie dowiedzialam o wtedy-jeszcze-meza zdradzie. W rezultacie tego nie zrobilam, chociaz gdybym wtedy poznala albo juz znala kogos normalnego, kogo bym lubila - to pewnie taki seks by sie odbyl. ale zeby pojsc do baru, poderwac jakiegos dupka, i wziasc go do domu - nie w moim stylu. Bym sie zle czula wiedziac ze jakis dupek mial satysfakcjie.

Ale rozumiem jak to jest nie czuc sie atrakcyjnym gdy partner zdradza. Ja wyleczylam sie z tego gdy poszlam ze znajoma na imprezke, poznalam bardzo fajnego mezczyzne ktory byl w miescie tylko na 1 dzien - i calowalismy sie jak nastolatki przez pare godzin. to pomoglo bardzo :) Ale chlopak byl bardzo przystojny, przystojniejszy niz moj ex, i fajny :)

acha, i ja bylam w innej sytuacji troche, bo nie probowalam "uratowac" malzenstwa

• encanto1960 Re: Zdradzona chce zdradzić 02.07.11, 02:06
      Błądzić ludzka rzecz. Nie rób głupot jesli nie chcesz zostać sama. Wybaczysz , nie zapomisz , a jak tobie to sie przydarzy, to masz usprawiedliwienie in blanko.
    • taki_sobie_ludzik Re: Zdradzona chce zdradzić 02.07.11, 23:12
      pozwól sobie na zdradę, a chwilę po pozwól mężowi by Cię popieścił językiem. Gwarantuję Ci satysfakcję
      • isiak33 Re: Zdradzona chce zdradzić 03.07.11, 00:04
        O ratunku! Jak to chwile po? Mnie perwersja w ogole nie interesuje
        • va75 Re: Zdradzona chce zdradzić 03.07.11, 00:23
          Mnie bardziej niż sama zdrada zranił ten jej stek kłamstw, to wyrafinowanie w aranżowaniu spotkań, układanie alibi itd. :(
        • dziub_dziubasek Re: Zdradzona chce zdradzić 03.07.11, 20:31
          Moim zdaniem odwet to gwóźdź do trumny w takiej sytuacji. Chęć odegrania się jkest normlana, ale pogorszy sytuację jesli jej ulegniesz. Bo nie dość, że masz uraz do męża to bedziesz miala też uraz do samej siebie. Ja nie polecam takiego rozwiązania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka