Dodaj do ulubionych

Pytanie do Mężczyzn...

13.11.05, 23:04
Jak uważacie: czy wg. Was kobieta ciężarna jest aseksualna?

Tak pytam z ciekawości. Bo ja jestem akurat już w 6 m-cu ciąży i takie
odnoszę wrażenie, że dla mojego Męża przestałam być seksowna.
Wiem... powiecie pewnie, że urodzę, wrócę do swojej sylwetki sprzed ciąży i
będzie jak dawniej. Ale mnie TO jest potrzebne najbardziej właśnie teraz!
Kocham bardzo Męża i to właśnie jemu chcę się podobać - również z takim
brzuszkiem.
A po porodzie sytuacja się zmieni: będą papki, pieluszki i pieluszki z
kupeczkami, rozdarta buzinka maluszka - przepraszam za obrazowość, ale chyba
sami rozumiecie, wtedy po prostu nie będę miała na to siły.
Będę wdzięczna za każdą sensowną odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • rg83 Re: Pytanie do Mężczyzn... 14.11.05, 00:08
      ok jeszcze nie miałem osobiście takiej sytuacji jak twój facet ale wtrące swoje
      trzy grosze :-)

powody (najbardziej prawdopodobne) moga być
      1.widok ciężarnej kobiety działa na niego nieco ... odstręczająco
      przypomnij sobie jak było we wcześniejszych miesiącach ciąży kiedy on już
      wiedział a kieda tak naprawdę zmieniłaś sie niewiele, jeśli tak samo jak teraz
      to....
      2.sądzę że niektórzy faceci reagują na ciężarną kobietę (swoją) jak na chodzące
      cudo/świętość ( i tach chyba być powinno :-) którego się przez ten okres nie
      tyka bo to grzech, musisz mu wytłumaczyć co i jak, że tego potrzebujesz, staraj
      sie go namówić na delitakty seks ( akcentuj że delikatny) a potem możesz
      rozwijać wątek.....

• marcin1973 Re: Pytanie do Mężczyzn... 14.11.05, 00:10
      Mnie się brzuszek żony podobał - ładnie wyglądała w ciąży. W pierwszej
      kochaliśmy się bardzo często, w drugiej rzadziej (nie z powodu niechęci, inne
      były przyczyny); do sylewtki sprzed ciąży można wrócić bądź nie (mojej żonie
      piersi "urosły", ale to akurat fajnie bardzo).
      Jeśli Ty masz ochotę, to nie kapuję, co może facetowi nie odpowiadać - może
      strach przed nieuchronnym już ojcostwem; to czasami bardzo stresuje. Ja
      zostawałem ojcem na przełomie 23/24 po raz pierwszy - wiec byłem za młody by
      się tym przejmować; po raz drugi to już wiedzialem w czym rzecz - ale akurat
      zmienilismy mieszkanie, i miałem inne sprawy na głowie. Ale obserwowałem mojego
      brata który został własnie ojcem w okolicy 31 - spękany nieco, przerażony, o
      ustalonych już nieco nawykach i przejmnosciach zyciowych drobnych. Perspektywa
      przewrócenia tego swiata do góry, przenicowania go może przerażać.

A co do papek to nie tak szybko!!!
      Najpierw są zastoje pokarmu w piersi, kolka (starszy dostał po miesiacu,
      mlodszy po tygodniu), ulewanie (do mniej wiecej 8 miesiaca), nie-spanie
      (starszy spał ładnie, młodszy potwór jak mial miesiac juz budził sie z rana i
      mędził do północy, przysypiajac po 5 minut, po ktorych byl rześki) itd itd
      MArcin
      gonia28b napisała:

> Jak uważacie: czy wg. Was kobieta ciężarna jest aseksualna?
      >
      > Tak pytam z ciekawości. Bo ja jestem akurat już w 6 m-cu ciąży i takie
      > odnoszę wrażenie, że dla mojego Męża przestałam być seksowna.
      > Wiem... powiecie pewnie, że urodzę, wrócę do swojej sylwetki sprzed ciąży i
      > będzie jak dawniej. Ale mnie TO jest potrzebne najbardziej właśnie teraz!
      > Kocham bardzo Męża i to właśnie jemu chcę się podobać - również z takim
      > brzuszkiem.
      > A po porodzie sytuacja się zmieni: będą papki, pieluszki i pieluszki z
      > kupeczkami, rozdarta buzinka maluszka - przepraszam za obrazowość, ale chyba
      > sami rozumiecie, wtedy po prostu nie będę miała na to siły.
    • dixia Re: Pytanie do Mężczyzn... 14.11.05, 08:26
      Niestety nie każdemu się podobają kobiety w ciąży. Ja się np boję że mogę zrobić
      krzywdę kobiecie, dziecku. A aseksualność? Jak najbardziej istnieje..,.
      • woman-in-love Re: Pytanie do Mężczyzn... 14.11.05, 09:24
        ależ przecież mozna brykać"na bosaka", do woli, antykoncepcja zbędna - co na
        ogół jest kłopotem nie lada. Zyć nie umierać - o co chodzi tym facetom??? A i
        kobiecie łatwiej rodzic,jesli jest "rozgimnastykowana". No nie pojmuje tych
        leniuchów!
        • gonia28b Re: Pytanie do Mężczyzn... 14.11.05, 09:35
          No właśnie, ja też tego pojąć nie mogę - stąd ten wątek. Może się czegoś
          mądrego dowiem. Dokładnie tak jak piszesz, seks w czasie ciąży ma bardzo wiele
          zalet - nic tylko brykać od rana do nocy ;-). A i mój Mąż deklaruje chęć
          udziału w przyjściu na świat naszego dziecka, to i dla Niego byłoby lepiej, bo
          nie musiałby oglądać tak długo cierpiącej żony - tylko wiadomo, szybko i
          bezproblemowo.
        • dixia Re: Pytanie do Mężczyzn... 14.11.05, 14:07
          Pewnie! A potem mieć wyrzuty sumienia do końca życia że chuć wzięła górę nad
          odpowiedzialnością...
          A po za tym dlaczego ktoś komu nie pasuje kobieta w ciąży ma się zmuszać?
          • gonia28b Re: Pytanie do Mężczyzn... 14.11.05, 20:39
            dixia napisał:

> Pewnie! A potem mieć wyrzuty sumienia do końca życia że chuć wzięła górę nad
            > odpowiedzialnością...
            > A po za tym dlaczego ktoś komu nie pasuje kobieta w ciąży ma się zmuszać?

A jak byś się czuł gdyby Tobie kobieta tak regularnie odmawiała?
            Możesz sobie wyobrazić odczucia z punktu widzenia mężczyzny. A ponieważ jesteś
            mężczyzną, to na pewno nie jesteś w stanie wyobrazić sobie co czuje w takiej
            sytuacji kobieta - w szczególności ciężarna.
            • dixia Re: Pytanie do Mężczyzn... 14.11.05, 23:17
              Nie wiem jakbym się czuł gdyby mi kobieta regularnie odmawiała. Jednak w umyśle
              mężczyzny kobieta ciężarna jest sacrum, terra incognita - dlatego odmawiaja
              współżycia. I nie chodzi tu o wygląd! To zupełnie irracjonalne powody, które
              jest ciężko określić. Z moejgo doświadczenia (3 dzieci) i obserwacji znajomych -
              zdarza sie dość często....
              • gonia28b Re: Pytanie do Mężczyzn... 15.11.05, 09:41
                Zatem sprawdza się teoria o aseksualności kobiet ciężarnych. A są to całkowicie
                irracjonalne powody nie dające się wytłumaczyć. Jak również - nie bardzo
                rozumiem dlaczego - nie można w żaden sposób przetłumaczyć, że jest wprost
                przeciwnie. Kobieta ciężarna jest tą samą osobą, krórą była przedtem, jak
                najbardziej czującą (zarówno fizycznie jak i psychicznie), a wszystkie możliwe
                zmysły wyostrzone są nawet bardziej niż przedtem.
                No a co do "czucia się" w sytuacji, kiedy jedno z partnerów regularnie odmawia,
                to pozostaje się tylko cieszyć, że Ciebie to nie dotyczy. Sytuacja naprawdę nie
                do pozazdroszczenia.
                Pozdrawiam serdecznie.
                • dixia Re: Pytanie do Mężczyzn... 15.11.05, 09:45
                  Było mi bardzo przykro z tego powodu, co nie zmienia faktu że nie mogłem się
                  zmusić....
                • petar2 Re: Pytanie do Mężczyzn... 15.11.05, 09:52
                  >Zatem sprawdza się teoria o aseksualności kobiet ciężarnych. A są to całkowicie
                  > irracjonalne powody nie dające się wytłumaczyć. Jak również - nie bardzo
                  > rozumiem dlaczego - nie można w żaden sposób przetłumaczyć, że jest wprost
                  > przeciwnie.

Podstawową, biologiczną funkcją seksu jest prokreacja. Więc nie jest to
                  irracjonalne, raczej odwrotnie.

A patrząc ogólnie, seks to coś dużo bardziej złożonego i zależnego od naszej
                  psychiki niż wspólny deser albo wypad do kina. Nie da się w prosty, racjonalny
                  sposób wytłumaczyć dlaczego druga strona akurat nie ma ochoty.
                  Dlatego nie ma ma forum (Brak) Deser(u) w małżeństwie :-)
                  • dixia Re: Pytanie do Mężczyzn... 15.11.05, 10:00
                    A tak przy okazji poruszonego wątku - ja w kinie nie byłem z żoną od ponad
                    roku... Jednakowoż faktycznie nie jest to ciekawy temat na dyskusję tudzież
                    oddzielne forum...
                  • gonia28b Re: Pytanie do Mężczyzn... 15.11.05, 11:06
                    Ależ mądry wywód. Nasuwa mi się więc pytanie: to po co istnieje, i jest tak
                    powszechnie stosowana, antykoncepcja? Niezależnie od tego, czy naturalna
                    (prokościelna), czy nienaturalna.
                    • dixia Re: Pytanie do Mężczyzn... 15.11.05, 11:28
                      Po to min by potem nie narzekać na sytuację że facet przestał mieć pociąg do
                      ciężarnej kobiety...
                      Swoją drogą zastanawiam się czy czasem w grę nie wchodzą jakieś hormony które
                      zniechęcają do seksu z kobietą w ciąży...
                    • petar2 Re: Pytanie do Mężczyzn... 15.11.05, 11:30
                      Wywód taki sobie, raczej banalny. Kłopot w tym jak ktoś wyciąga z niego
                      niemądre wnioski.
                      • dixia Re: Pytanie do Mężczyzn... 15.11.05, 11:32
                        :))
                        Jak w tym dowcipie - bo mnie się wszystko z seksem kojarzy ;-)))
                      • gonia28b Re: Pytanie do Mężczyzn... 15.11.05, 12:00
                        Dla mnie bardzo to było ciekawe. W świetle tej wypowiedzi seks z zastosowaniem
                        antykoncepcji można porównać do przystawki, skoro seks po "zrobieniu" dziecka
                        jest deserem. Moim zdaniem przystawka jest tak samo potrzebna w całym posiłku
                        jak i deser - tak samo jak i danie główne. A jeśli to niemądry wniosek to już
                        trudno.
                        Generalnie chodzi mi o to, że kobiety ciężarnej, tak jak i każdego innego
                        człowieka nie można tak po prostu "wyłączyć z kontaktu" i wstawić do kąta jak
                        niepotrzebną rzecz. A tak niestety właśnie czuję się w łózku - jak wysłużony
                        odkurzacz.
                        • dixia Re: Pytanie do Mężczyzn... 15.11.05, 12:12
                          No chyba Petarowi troche nie o to chodziło... Tu nikt nie próbuje sugerować że
                          kobieta w ciąży jest niepotrzebna do momentu jak będzie juz po i gotowa do
                          seksu!!! Problem w tym że facetów nie zawsze pociągają ciężarne i nikt właściwie
                          nie wie dlaczego...
                          A kwestie deseru i przystawek... Po co to rozważać?
                          • tester3000 Re: Pytanie do Mężczyzn... 15.11.05, 12:21
                            Moja żona będąc w ciąży była niesamowita kochanką, czułą i delikatną. Brzuszek w
                            niczym nie przeszkadzał, miał swój urok, zmuszał do wymyślenia nowych pozycji.
                            • dixia Re: Pytanie do Mężczyzn... 15.11.05, 12:23
                              Ale nie chodzi o kobietę ale o faceta i o jego zblokowanie w kwetii seksu z żoną....
                              • petar2 Re: Pytanie do Mężczyzn... 15.11.05, 12:27
                                Dixia, ale o co Ci chodzi???
                                Będziesz teraz każdemu wmawiał o co mu chodzi?? :-)))))))
                                • dixia Re: Pytanie do Mężczyzn... 15.11.05, 12:35
                                  W sumie masz rację... Zacytuję jednego z forumowiczów, który żywcem zaczerpnął
                                  od Wałęsy: "idzie mi o to o co mi szło"... ;)))
                                  • gonia28b Re: Pytanie do Mężczyzn... 15.11.05, 13:59
                                    Hahaha... Nigdy jakoś szczególnie nie byłam zwolenniczką pana prezydenta, ale
                                    dowcip ma, że ho ho...
                                    A Tester3000 po prostu próbuje mnie jakoś pocieszyć, chociaż nie zmienia to
                                    faktu, że jestem żoną mojego Męża i to właśnie On ma jakąś blokadę przed
                                    miłością z ciężarną żoną.
                                    • dixia Re: Pytanie do Mężczyzn... 15.11.05, 14:08
                                      Hmmm... to ja juz nie wiem o czym w końcu piszemy...
                                    • gonia28b Re: Pytanie do Mężczyzn... 15.11.05, 23:38
                                      No właśnie o tym, że mój mąż ma jakąś blokadę przed kochaniem się ze mną, bo
                                      jestem w ciąży. Nie bardzo rozumiem, natury tej blokady - czy jestem jakaś
                                      aseksualna, czy coś innego. Chciałabym zgłębić tę stronę męskiej natury i
                                      przełamać jakoś tę blokadę.
                                      Tak jak wcześniej napisałam, nie jestem "odkurzaczem", którego można wyłączyć z
                                      prądu, zależy mi na miłości fizycznej również będąc w ciąży.
                                      No ale dowiedziałam się już, że tego nie da się w żaden sensowny wytłumaczyć,
                                      uważam więc, że dalsza dyskusja jest jałowa. Kręcimy się w kółko wokół tego
                                      samego.
                                      • telek12 Re: Pytanie do Mężczyzn... 20.11.05, 11:32

A ja uważam że dla mężczyzny jego kobieta w ciąży jest atrakcyja, czasem nawet
                                        bardzo-z własnego doświadczenia -wszystko to jest związane z tzw"chemią" czyli
                                        z hormonami i to zarówno u kobiety jak i u mężczyzny.Oczywiście że istnieje
                                        pewna obawa o ciążę,ale w późniejszych tygodniach(po 20) już nie jest tak
                                        uzasadniona jak na początku.Ja w każdym razie b.przyjemnie wspominam ten okres
                                        pod względem doznań seksualnych-zawsze można trochę poeksperymentować i
                                        odpuśćić sobie "standard misjonarski" na rzecz innych pozycji i metod ;-)
                                        • gonia28b Re: Pytanie do Mężczyzn... 20.11.05, 22:31
                                          Dziękuję za odpowiedź, ale muszę dodać, że jesteśmy "wyzwolonymi" kochankami i
                                          pozycja misjonarska to dla nas... rzadkość w ogóle.
                                          Obawa o ciążę??? Ani ja ani mój Mąż nie znamy tego problemu.
                                          Problem tkwi zupełnie gdzie indziej - niestety.
    • gonia28b :-) 14.11.05, 09:29
      OK, dziękuję za Wasze odpowiedzi - każda inna, to dobrze, bo jest szeroki
      pogląd na sprawę.

Dodam jeszcze tylko, że stosunek mojego Męża do upraiwania seksu ze mną zmienił
      się już od samego początku ciąży, jeszcze kiedy prawie nic nie było widać. To
      by powierdzało teorię o aseksualności (tylko, qrde, jak to wytłumaczyć
      facetowi, że kobita w ciąży chodzi bardziej niewyżyta niż kiedykolwiek ;-]).
      A co do papek, to ja wiem, wiem, że nie tak prędko, bo najpierw karmienie
      piersią :-) Pisałam tak ogólnie - chodziło mi po prostu o zmęczenie i
      niewyspanie świeżo upieczonej mamy.
      Pozdrawiam serdecznie.
      • woman-in-love Re: :-) 14.11.05, 09:33
        Jakie tam zmęczenie! Seks po porodzie ma być NAGRODĄ za okres bólu i wysiłku.
        Należy się jak psu miska. :-)
        • gonia28b Re: :-) 14.11.05, 09:39
          Ja tam nie wiem. Niedawno urodziła moja Przyjaciółka i po prostu jej nie
          poznawałam. Kiedyś do mnie zadzwoniła, ba miała chwilę spokoju, rozmawiając ze
          mną miała okrrropnie zmęczony głos, gdyby mogła chlipałaby mi chyba do
          słuchawki conajmniej godzinę. To była zupełnie inna kobieta - kompletnie do
          siebie niepodobna!
        • gonia28b Re: :-) 14.11.05, 09:40
          Ale mam nadzieję, może w moim przypadku będzie inaczej - oby.
          • woman-in-love Re: :-) 14.11.05, 09:52
            Przez to, że kobiety są odsunięte od innych kobiet - nie mają wsparcia, zostają
            same z dzieckiem, z dala od sióstr, matek, ciotek, babek, kuzynek - często
            wydane na pastwę wrednej teściowej - dodatkowo czytają kretyńskie poradniki, z
            których wynika, że pielęgnowanie dziecka to czysta katorga, dodatkowo są
            straszone przez lekarzy (czy już zaszczepiłaś swoje dziecko -itp.)popadają w
            depresję i tracą radość zycia, seksu, nacierzyństwa. Warto powiedzieć
            otoczeniu: wszyscy won ze swoimi radami!
            • petar2 Re: :-) 14.11.05, 10:00
              Woman, udało Ci się zaprzeczyć dwukrotnie samej sobie i to w dwóch zdaniach!
              Ale robisz to z temeperamentem i uroczo, w dodatku słoneczny poranek,
              poprawiłaś mi nastrój :-)
    • szczery43 Re: Pytanie do Mężczyzn... 14.11.05, 14:43
      Nie o to chodzi, przynajmniej w moim przypadku. Kiedy żona była w ciąży
      zwyczajnie bałem się z nią współżyć, bałem się, że spowoduję jakieś komplikacje,
      albo gdzieś niechcący za nisko nacisnę or sth... Kiedy człowiek się podkręci to
      się zapomina...
      • gonia28b Re: Pytanie do Mężczyzn... 14.11.05, 20:35
        No właśnie problem w tym, że on bardzo dobrze wie, że nie zrobi mi żadnej
        krzywdy. Ciążę przechodzę całkowicie bezproblemowo i nie mam żadnych
        przeciwskazań w tym względzie.
    • drak62 Re: Pytanie do Mężczyzn... 15.11.05, 17:44
      Niektórzy faceci tak mają i tyle. Myśle że po porodzie wszystko wróci do normy.
      • sagittka Re: Pytanie do Mężczyzn... 15.11.05, 18:57
        drak62 napisał:
        > Niektórzy faceci tak mają i tyle. Myśle że po porodzie wszystko wróci do
        normy.

Niekoniecznie wróci.
        Niezależnie jakie są pobudki faceta, odtrąca on żonę, daje jej odczuć, że jest
        niechciana w łóżku. I myślisz, że nagle po kilku miesiącach takiego zachowania
        wszystko wróci do normy? Nic nie bedzie jak dawniej, i to nie tylko dlatego, ze
        oboje będą także rodzicami, ale również dlatego, ze teraz jest źle w sferze
        seksu.

Mam dwoje dzieci, wiem co to ciąża, miałam przerwy we współżyciu z różnych
        powodów, wszystko "wracało do normy" tylko dlatego, że mimo zmian żadne z nas
        nie czuło się odpychane i niechciane.
        • drak62 Re: Pytanie do Mężczyzn... 16.11.05, 13:23
          sagittka napisała:

> drak62 napisał:
          > > Niektórzy faceci tak mają i tyle. Myśle że po porodzie wszystko wróci do
          > normy.
          >
          > Niekoniecznie wróci.
          > Niezależnie jakie są pobudki faceta, odtrąca on żonę, daje jej odczuć, że
          jest
          > niechciana w łóżku. I myślisz, że nagle po kilku miesiącach takiego
          zachowania
          > wszystko wróci do normy? Nic nie bedzie jak dawniej, i to nie tylko dlatego,
          ze
          >
          > oboje będą także rodzicami, ale również dlatego, ze teraz jest źle w sferze
          > seksu.
          >
          > Mam dwoje dzieci, wiem co to ciąża, miałam przerwy we współżyciu z różnych
          > powodów, wszystko "wracało do normy" tylko dlatego, że mimo zmian żadne z nas
          > nie czuło się odpychane i niechciane.

To nie jest kwestia odtrącania żony, już wcześniej ktoś napisał że niektórzy
          faceci obawiają się że coś może się popsuć . Nawet jeżeli nie ma żadnych
          przeciwskazań medycznych to pozastaje jakiś taki podświadomy opór.
          Dlatego nie winiłbym męża za to że czasowo jego zainteresowanie seksem spadło.
          tak bywa .
    • luzmaryja Re: Pytanie do Mężczyzn... 15.11.05, 18:33
      Nie jestem facetem ale z mojego doświadczenia wynika, że są aseksualne i to dla
      większości facetów. Niektórzy boją się o dziecko (nawet jeśli nie ma podstaw do
      strachu), a niektórym poprostu nie podoba się kobieta z brzuszkiem.
      • gonia28b Re: Pytanie do Mężczyzn... 15.11.05, 23:41
        O! Miło mi również poznać zdanie Pań :-)
        • luzmaryja Re: Pytanie do Mężczyzn... 16.11.05, 09:24
          Tym bardziej, że po dwóch ciążach;)
          • orales73 Re: Pytanie do Mężczyzn... 16.11.05, 10:11
            kobiety z ciążowym brzuszkiem są jak najbardziej seksowne
    • elle29 Re: Pytanie do Mężczyzn... 17.11.05, 21:08
      Ja Ci powiem, że po porodzie i tych ciężkich pierwszym ok. trzech miesiącach
      seks wraca do normy. Ja osobiście chyba b. dojrzałam seksulanie, poczułam się
      dojrzalsza... nie wiem. Ale teraz, mając prawie 30 l. czuję się naprawdę seksy
      i chcę się kochać często bo sprawia mi to wielką radość.
      • gonia28b Re: Pytanie do Mężczyzn... 17.11.05, 22:19
        Dziękuję. Mam nadzieję, że po porodzie i tych pierwszych najgorszych miesiącach
        po nim moje (i Męża też) pożycie seksualne wróci do normy. Jestem niewiele
        młodsza od Ciebie (28 l - tak jak w nicku) i też zauważyłam, że jestem inną,
        mam na myśli lepszą, kochanką niż parę lat temu kiedy debiutowaliśmy :-)
    • ewakub Re: Pytanie do Mężczyzn... 17.11.05, 22:42
      Cóż mój mąż kochał się ze mną aż do miesiąc przed porodem. Wtedy stwierdził,że
      boi się aby nie zrobić małej krzywdy. Strach bywa dla mężczyzn odstraszającym.
      Po zatym ja straciłam dla mojego M w ciąży intymny zapach, który go zawsze
      podniecał. Może rzeczywiście faceci są stworzeni do prokreacji a ciężarna
      kobieta ich nie pociąga i dlatego wielu facetów zdradza wtedy swoje żony?
      • gonia28b Re: Pytanie do Mężczyzn... 17.11.05, 23:18
        Kiedy z nim rozmawiałam, to stwierdził, że on nie wie, ale chyba jakieś
        feromony mam teraz nie takie jak trzeba :-/
    • elle75 Re: Pytanie do Mężczyzn... 18.11.05, 16:10
      Nie zawsze tak jest. Jestem obecnie w 7 miesiacu ciazy i moj M chce sie kochac
      ze mna codziennie. Twierdzi, ze kobieta w ciazy jest bardzo sexy. To raczej ja
      mam obawy o bezpieczenstwo maluszka.
      • gonia28b Re: Pytanie do Mężczyzn... 18.11.05, 17:30
        Hmm, najwyraźniej można podzielić mężczyzna na dwie grupy:
        1. na takich co im się kobiety w ciąży baaardzo podobają,
        2. i na takich co im w kobiecie ciężarnej wszystko przeszkadza.
        Cieszę się, że trafiłaś na tego z pierwszej grupy - pozazdrościć...

Pozdrawiam serdecznie.
    • bartnik1 Re: Pytanie do Mężczyzn... 20.11.05, 13:36
      a ja bym chcial kiedys, zeby moja przyszla zona zgodzila sie ze jak bedzie ciezarna to da sie sfotografowac ;-).......tylko mi i tylko dla mnie.......zachowam ta tajemnice gleboko pozniej....
      • gonia28b Re: Pytanie do Mężczyzn... 20.11.05, 22:34
        Hmmm... zdjęcie? Chciałabym, żeby mojemu Mężowi przyszło to kiedykolwiek do
        głowy, ale straciłam już na to nadzieje.
        Zresztą... w moim przypadku nie widzę już też żadnego sensu fotografowania
        ciążowego brzusia. Ja już tęsknię za sylwetką sprzed ciąży. Qrde, nie mogę po
        prostu patrzeć na baby, które nie są w ciąży i mają płaskie brzuchy :-(
    • gonia28b Znaleźliśmy rozwiązanie: 20.11.05, 22:40
      Całkiem przez przypadek.
      Jakiś czas temu ubrałam się w sukienkę wieczorową sprzed ciąży. Z elastycznego
      materiału więc się zmieściłam, a brzuszek był tylko fajnie opięty. Poza tym
      dekolt obszyty puszkiem... powiększony ciążowo biust wyglądał suuuper. Z boku
      rozcięcie aż po biodro i pończochy samonośne z koronką. W takim rynsztunku
      wyruszyłam do Męża i wyciągnęłam go sprzed telewizora :-))

Teraz... :-D))) Hmmm... sam się upomina o tę fajną sukienusię gdzy mu przyjdzie
      na coś ochota :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka