aga031 26.12.06, 20:00 podczas stosunku bardzo boli obojętnie w jakiej pozycji. Co może być przyczyną. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misssaigon Re: Ból-podczas stosunku 26.12.06, 20:59 obawiam sie ze etatowy forumowy fotel ginekologiczny jest akurat w remoncie i nikt ci nie odpowie rzetelnie na to pytanie. Odpowiedz Link
ewolwenta Re: Ból-podczas stosunku 27.12.06, 10:49 Przyczyn może być bardzo wiele a zgadywanie nie ma sensu. Ból często jest związany z dolegliwością fizyczną, budową ciała, psyche. Im szybciej się tym zajmiesz tym lepiej. Pamiętaj, że są choroby w których czas się liczy. Nawet zwykły stan zapalny – nie leczony - może spowodować bezpłodność, o bardziej niebezpiecznych konsekwencjach nie wspominając. aga031 idź do ginekologa. Odpowiedz Link
agatita1982 Mnie też boli 27.12.06, 20:42 Ja tez odczuwam silne bóle. U ginekologów byłam juz trzech z tym problemem i wszyscy mają mnie w du.pie, twierdząc, że to z powodu infekcji. Ciekawe czemu wpadli na takie głupie wytłumaczenia, skoro ja nie mam żadnej infekcji... (To musi być chyba jakaś najłatwiejsza wymówka?) Faktycznie nasze zgadywanie nic ci nie pomoże. Musisz znaleźć dobrego ginekologa! Mam nadzieję, że nie będzie to tak jak w moim przypadku - szukanie igły w stogu siana. Odpowiedz Link
ewolwenta Re: Mnie też boli 27.12.06, 22:39 A jak stwierdzili tę infekcję (wymaz?) i jak leczyli? Czemu uważasz, że nie masz? Odpowiedz Link
wielorak Re: Mnie też boli 28.12.06, 12:47 wszystko leży w głowie, odpowiedz sobie na pytanie czy masz ochote na ten sex OBLICZA ZDRADY zdrada.zlotemysli.pl/zrobto.php Odpowiedz Link
agatita1982 Re: Mnie też boli 28.12.06, 13:41 Miałam różne infekcje przez prawie dwa lata. Odpowiednia wydzielina, swędzenie, pieczenie są oznakami infekcji, miałam robione wymazy, cytologie, bakteriologie itp stąd wiadomo że była. Leczyli mnie stosem róznych leków, których nazw nie pamiętam. Od mniej więcej roku jest juz spokój. Co 6 mies mam pojawiac sie na kontrolę. Wyniki ostatniego badania były negatywne- ale na pytanie czemu mnie boli lekarka odpowiedziała, że to przez infekcje i żeby uzywać żelu. Poszłam do innego lekarza ( w tej samej przychodni co prawda) i powiedział to samo. Tłumaczę, że nie ma to nic współnego z suchośćią i jest to ból ewidentnie przy włożeniu panisa- tak jakby jakis nerwoból promieniujący na cały brzuch. Odpowiedz Link
agatita1982 Re: Mnie też boli 28.12.06, 13:44 kurcze enter mi się kliknął. Więc próbuje im opisać ten ból, ale im sie jakoś chyba nie chce dociekać skąd to i co to... Odpowiedz Link
mreck Re: Mnie też boli 28.12.06, 13:45 musisz odwiedzić więc takze innych lekarzy. moja mama wiele lat miała bardzo nieprzyjemny ból lewej części twarzy. czasem odzywał sie przy jedzeniu, a czasem tak sobie zatruwał jej zycie. pomógó jej neurolog, ale przedtem dentysci usuneli jej cztery różne zęby, które miały niby ten ból powodować. tymczasem było to zapalenie nerwu trójdzielnego. Odpowiedz Link
lostka Re: Mnie też boli 01.01.07, 23:05 Nie porównuj nerwobólu nerwu trójdzielnego do bólu w trakcie stosunku.To zupełnie coś innego.Jeśli chodzi o ten drugi to najczęstszą przyczyna są żeczywiście infekcje dróg rodnych bądź wady rozwojowe a czasami przebyte i nierozpoznane złamanie kości guzicznej.Chyba trzeba iść z tym do dobrego ginekologa,zrobić USG i ew.prześwietlenie. Odpowiedz Link
ewolwenta Re: Mnie też boli 01.01.07, 23:08 lostka ma rację warto zrobić usg i ewentualnie prześwietlenie. Przykro to mówić ale ci lekarze do których chodziłaś chyba nie do końca zrobili co powinni. Może spróbować jeszcze u kogoś innego? Odpowiedz Link
agatita1982 Re: Mnie też boli 03.01.07, 23:26 Bardzo dziękuje za dobre rady. Do lekarza się oczywiście wybieram (mam wizytę za tydzień). No i mam nadzieję, że tym razem trafie na kompetentną osobę...ale to jak szukanie igły w stogu siana Odpowiedz Link