Dodaj do ulubionych

mięśnie kegla

27.12.06, 20:42
Witam,
wiem, że temat wałkowany, ale chciałam zapytać kobiety które ćwiczyły te
mięśnie: czy ćwiczenia mięśni kegla przynoszą efekty? I jakie? Czy warto?
Wyczytałam w książce seksuologa Depko, że dobrze wytrenowane mięśnie kegla
można zacisnąć na członku tak mocno, że nie jest możliwe wysunięcie go z
pochwy (!). Brzmi mi to jakoś nieprawdopodobnie, to naprawdę możliwe?
Obserwuj wątek
    • europa63 Re: mięśnie kegla 27.12.06, 20:44
      Nie wiem czy możliwe, ale potrenować można. Nie zaszkodzi tak troszkę na nim
      zacisnąc:))))
    • klaris29 Re: mięśnie kegla 27.12.06, 21:54
      Hej, po porodzie , aby uzyskać z seksu przyjemność ( i nie tylko dlatego)
      musiałam ćwiczyć te mieśnie bardzo często. Po paru miesiącach doszłam do
      wniosku, że robię to bezwiednie. Moje odczucia podczas sesku się spotęgowały .
      Nie wiem jednak czy to zaśługa tych ćwiczen. Muszę jednak powiedzieć, że teraz
      fajnie mi się kontroluje stosunek ;-). Poza tym wypróbowałam pewną technikę,
      opisaną przez Wisłocką, i podczas seksu rytmicznie przy wchodzeniu zaciskam,
      przy wychodzeniu odpuszczam, najlepiej na boku, od tyłu, nogi w nożyce, uf
      wtedy działa, co do innych zalet to nie powiem, bo po prostu za rzadko to
      robię :-(, ale na pewno warto te mięsnie wzmocnić, bo efekty w doznaniach są
      znaczne, przynajmniej u mnie.
      Klara
    • gomory Re: mięśnie kegla 28.12.06, 00:10
      Czy cwiczenia miesni kegla przynosi efekty??? Widzialem taki intrygujacy pokaz ktory urzadzala pewna malutka Chinka, ktora dzieki swoim miesniom Kegla potrafila: "zionac" ogniem, wyrzucala pileczki pingpongowe w publicznosc na jakies 15 metrow, wystrzelic strzalkami ktore przebijaly balony uczepione ochotnika, palic papierosy i wyrzucac je w publike, i naprawde mocny trick. Wsuwala w siebie pileczke, ktora na sznurku miala uczepiona skrzynke z butelkami coli (jak bedziecie w markecie to sprobujcie udzwignac w rekach). Potrafila tak sie zacisnac na tej pileczce, ze unoszac sie na nogach jednoczesnie podnosila skrzynke pelna butelek.
      Brzmi niepradwopodobnie? Dla niedowiarkow - moglbym sie dogrzebac do zdjec ktore wtedy pstryknalem. Ale to raczej nie na grupe, bo wiadomo, ze sa raczej no... powiedzmy obsceniczne ;).
      Dla mnie to bylo bardziej imponujace niz jogin ktory sobie nawinal interes na patyk i wiadro wody nosil ;).
      • yoric Re: mięśnie kegla 28.12.06, 00:40
        Dobrze, żeś w oko nie dostał taką piłeczką.
        • gomory Re: mięśnie kegla 28.12.06, 00:50
          Raz, ze mam niezly refleks, a dwa wyobraznie by wiedziec gdzie sie ustawic ;).
    • eeela Re: mięśnie kegla 28.12.06, 00:50
      Przynosza efekty. Spore. Rytmiczne zaciskanie miesni przy stosunku znacznie
      poteguje doznania. Wielce przydatne przy tajniackim seksie pod koldra, kiedy
      jedzie sie z wizyta do rodzicow i spi w pokoju, do ktorego moze gwaltownie wpasc
      jakas siostra albo co. Partner moze sie prawie nie poruszac - samymi ruchami
      miesni mozna doprowadzic siebie i jego do orgazmu.
      • mreck Re: mięśnie kegla 28.12.06, 10:35
        przyczym doznania faceta w efekcie takiego zaciskania, przy pracujacej
        wyobraźni też są nie do opisania. szczególnie jak sie uprawia taki tajniacki
        seks. ;))) wiem. (hura)
        • europa63 Re: mięśnie kegla 28.12.06, 12:55

przyczym doznania kobiety w efekcie takiego zaciskania, przy pracujacej
          > wyobraźni też są nie do opisania. szczególnie jak sie uprawia taki tajniacki
          > seks. ;))) wiem. (hura)
          Mreck, taka mała zmiana płci, a jakby o mnie:)
          I dziękuję:)))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka