Dodaj do ulubionych

jest mi zimno

27.01.07, 10:51
Mam 8 letni staż małżeński. Układa się nam dobrze a seks jest fantastyczny.
Mam tylko jeden mały problem ze sobą - odkąd schudłam 30 kg jest mi wiecznie
zimno. Nawet latem śpię w koszulce.Byle chłód na dworze a ja mam problem z
rozgrzaniem i jak tu mówić o jakiś łóżkowych igraszkach poza kołdrą???? Może
ktoś wie co z tym zrobić?
Obserwuj wątek
    • kleo1 Re: jest mi zimno 27.01.07, 12:17
      a nie możecie lepiej nagrzać mieszkanka?
      • patrycja.ros do kleo1 27.01.07, 17:23
        Już bardziej się nagrzać mieszkanka nie da.Każdy kto wchodzi mówi ,że słana - a
        mi zimno!!! :))))
    • ania19755 to wejdź ciepłemu do łóżka ;) 27.01.07, 13:00
      • tamaryszek4 Re: to wejdź ciepłemu do łóżka ;) 27.01.07, 13:25
        A tak lampeczkę z procentami przed igraszkami?,może nie na długo to wystarczy
        ale na pewno zdażycie się wykochać.
        Może coś z krążeniem ?i trzeba poradzić się lekarza?
        • zuza6661 Re: to wejdź ciepłemu do łóżka ;) 27.01.07, 17:45
          No, chyba problemy z krazeniem. Sa na to jakies ziola. A lampka wina jak
          najbardziej powinna pomoc, choc a troszke ;-)
        • niezapominajka333 Re: to wejdź ciepłemu do łóżka ;) 27.01.07, 18:00
          Po tak duzym schudnięciu mogła sie znacznie obnizyc przemiana materii. Po
          pierwsze na skutek diety (jeśli chudłaś szybko lub stosowałas głodówki), po
          drugie na skutek zmniejszonej masy ciała. Ubyło też warstwy izolacyjnej, jaką
          stanowił tłuszcz, a zapewne tez i mięśni. Jeśli w odchudzaniu stosowałaś
          termogeniki (podnosza temperaturę ciała -> zwiększenia metabolizmu ) mozesz
          odczuwac teraz jakieś skutki uboczne.
          Nie piszesz, jaką wagę masz teraz, ile masz tkanki mięśniowej? Ile się ruszasz?
          Musi byc spalanie, zeby było produkowane ciepło. Zwiekszasz spalanie podczas
          ruchu, a w spoczynku wtedy, gdy masz odpowiednią ilośc tkanki mięśniowej. No i
          oczywiście nie napisałaś, ile jesz po schudnięciu. Podejrzewam, że wystarczy
          poczekac, aż organizm wyrówna metabolizm, a nie zaszkodzi pocwiczyc, zeby
          wzmocnic mięsnie. Podobno dobrze robią naprzemienne prysznice ciepłe i chłodne.
          • patrycja.ros do niezapominajki333 28.01.07, 13:33
            Rozpoczęłam dietę ważąc ok 98 kg. Dieta nie była drastyczna i typu "cud". Zmiana
            sposobu żywienia dokładne liczenie kalorii-1500 i ruch ok 15 minut dziennie
            ćwiczeń, trwało to ok 9 mc. Na dziś dzień od roku utrzymuję wagę 68-70kg. I jest
            mi zimno, a co do alkoholu to może być problem bo jestem osobą nie pijącą. Na
            krótką metą pomaga gorący prysznic :))))
            W domu mam cieplutko - ludziska wręcz się rozbierają do rosołu a ja mam lodowate
            ręce i siedzę w polarze - o zgrozo!!!!
    • gabi967 Re: jest mi zimno 28.01.07, 14:41
      Uważam iż powinnaś się koniecznie przebadać,bardzo możliwe że masz słabe
      krążenie lub bardzo niskie ciśnienie.Idz do lekarza powiedz o tym,napewno zleci
      jakieś badania.
      • ptasia30 Re: jest mi zimno 28.01.07, 18:54
        Oj biedna Ty.Ja tez tak miałam.Zapomniałaś juz pewnie jak to jest bez kocyka i
        kołderki się kochać,no i pewnie w skarpetkach!Ale mają racje,żebyś poszła się
        przebadać.Albo może jakiś wielki wysiłek przed żebyś sie rozgrzała.Może goracą
        herbatka skoro wyskokowe odpadają.Ale najlepiej przejdź się do lekarza.
    • patrycja.ros a myślałam ,że lekarz to ostateczność 28.01.07, 21:31
      Czyżby to jedyne rozsądne rozwiązanie????To dziwne 30 letnia dziewczyna idzie do
      lekarza i mówi ,że jej ciągle zimno!!!! - żenada.
      • blaszany_dzwoneczek Re: a myślałam ,że lekarz to ostateczność 29.01.07, 00:42
        patrycja.ros napisała:

> Czyżby to jedyne rozsądne rozwiązanie????To dziwne 30 letnia dziewczyna idzie d
        > o
        > lekarza i mówi ,że jej ciągle zimno!!!! - żenada.

Żenada? Dlaczego? Moim zdaniem nic w tym żenującego :-)
    • gszok Re: jest mi zimno 29.01.07, 21:19
      Witam wszystkich słuchaczy.
      Nie proponuje się odchudzac tak ostro bo ja schudłem 16 kg z 96 na 80 kg
      i zaczołem mieć problemy z jeltem po lewej strone zaczeło się zaciskać
      i był problem a co do ciebie walnij lufe jak ci jest zimno .
    • sedna Re: jest mi zimno 30.01.07, 10:57
      Patrycja..

a badałaś sobie tarczycę???? !!
      • patrycja.ros Re: jest mi zimno 30.01.07, 14:45
        Nie nie badałam!!!!! A to może mieć coś wspólnego z ciągłym zimnem???!!!!
        • sedna Re: jest mi zimno 06.02.07, 13:30
          Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam. Umknął mi jakoś ten wątek..

A wracając do sprawy: no jasne, że może!!!
          Ciągłe, subiektywne, uczucie chłodu jest głównym objawem m.in niedoczynności tarczycy (ale może to być też coś innego).
          Zrób sobie badanie hotmonu TSH. Jest on wydzielany w przysadce mózgowej, steruje aktywnością tarczycy. I skonsultuj się z lekarzem, broń boże sama nie grzeb przy tym gruczole!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka