Dodaj do ulubionych

co mam począć?

20.06.07, 14:59
Jestem kobietą, która dobiega do 30stki. Mam bezstresowe życie, kochanego
faceta, z którym jestem od ponad dwóch lat. Mieszkamy razem. Całe życie byłam
typem kobiety - która nie za bardzo przepada za seksem. Nigdy nie miałam
orgazmu, tylko łechtaczkowy. Mój mężczyzna uwielbia moje ciało, uwielbia mnie
pieścić, kochać się ze mną. Szaleje jak mnie widzi. Jest przy tym czuły.
Bardzo zalezy mi na naszym związku i boję się, że dla niego po pewnym czasie
seks 2 razy w tygodniu, czasem rzadziej - czasem częściej - nie będzie
wystarczający. Jestem otwarta na wiele rzeczy, on też. Nie wiem tylko ,czemu
częściej podczas seksu czuję jakiś ból, dyskomfort, a nie podniecenie.
Uwielbiam seks oralny. Taki to czasem jest codziennie i w moim wykonaniu i
jego. Tradycyjny też czasem jest niesamowity, ale czemu częściej jestem
zmęczona i nie mam ochoty w realu, a w myślach marzę, aby zdarzało się to
cześciej. Nie rozumiem siebie i zaczynam siebie nie lubić.
Obserwuj wątek
    • kto.kogo Re: co mam począć? 20.06.07, 15:16
      Myślę, że powinnaś zgłosić się do seksuologa. Fakt, że zauważyłaś u siebie
      problem już jest dużym krokiem. Nie olewaj tego co się z Tobą teraz dzieje z
      nadzieją, że kiedyś się polepszy, bo tak nie będzie. Z czasem będzie tylko
      gorzej. Musisz udać się po pomoc do fachowca. I tyle.
      • zawsze_do_przodu Re: co mam począć? 20.06.07, 15:24
        No ale co on mi powie? Ja lubię siebie, kocham mojego faceta - tylko nie mam
        ochoty za bardzo na seks...choć uwielbiam jak schodzi między moje nogi....
        Czuję jakiś ból jak się z nim kocham,albo nie, to nie jest ból - tylko to
        rzadko jest coś niesamowicie przyjemnego, a mój facet jest naprawdę czuły, dba
        o mnie....nie wiem co zrobić. Może będę więcej myślała o seksie, to wtedy mnie
        najdzie większa ochota.
        • kto.kogo Re: co mam począć? 20.06.07, 15:30
          Nie wiem, co odpowie Ci specjalista, ale wydaje mi się, że jeśli szczerze
          opowiesz o swoich problemach to jednak znajdzie się jakiś sposób aby Ci pomóc.
          Czy większy problem leży w Twojej psychice i niechęci do seksu (chociaż raz
          piszesz, że to lubisz, potem, że nie lubisz) czy w fizyczności? Może fakt, że
          odczuwasz ból przy stosunku jest następstwem jakiegoś schorzenia? Byłaś z tym
          problemem u ginekologa? Badałaś się, czy wszystko w porządku? Może powinnaś
          zmienić formę antykoncepcji (nieodpowiednio dobrana potrafi skutecznie
          zniechęcić do seksu).
          • zawsze_do_przodu Re: co mam począć? 20.06.07, 16:30
            Po pierwsze - czasem jest naprawdę niesamowicie, nie mam orgazmu, ale jest
            super. Ale większość czasu jest tak...no ok...i tyle. Jeżeli chodzi o seks
            oralny - jest super, zawsze mam orgazm. Ale męczy mnie to, że mi się często -
            ot tak zwyczajnie nie chce kochać.
            Regularnie chodzę do ginekologa - jestem zdrowa (usg, cytologie itp).
            Nie biorę tabletek, choć kiedyś brałam i było identycznie - zazwyczaj
            dyskomfort, czasem fajnie. Teraz tylko gumki a czasem nie stosujemy nic, bo
            ciąża nie będzie dla nas żadnym problemem.
            Tak też naprawdę zastanawiam się gdzie leży przyczyna.....
    • cheyenne20 Re: co mam począć? 21.06.07, 09:19
      Weź 200 zł i wal do lekarza od głowy czym prędzej.
    • lancelotte Re: co mam począć? 21.06.07, 13:45
      Pocznij niemowlę hah i jedź na urlop do zimnych krajów.
      • zawsze_do_przodu Re: co mam począć? 21.06.07, 14:01
        cheyenne20 - niesamowicie pomocny post, naprawdę...
        • lancelotte Re: co mam począć? 21.06.07, 14:03
          Nie karmić troli -a 200 złotych to w tym przypadku kwota astronomiczna
          • zawsze_do_przodu Re: co mam począć? 21.06.07, 15:09
            Dużo osób na tym forum ma problemy tego typu co ja. Nie będę szła do
            psychiatry, żal mi wyrzucać na to pieniądze. Sama sobie jakoś z tym poradzę. A
            na pewno już z moim partnerem. Wierzę, że będzie dobrze, wystarczy się
            postarać, a zawsze znajdzie się rozwiązanie. Przecież nie jestem jakimś
            straconym typem, jeżeli kocham się ze swoim facetem 2 razy w tygodniu. Seks
            oralny prawie codziennie.....
            • orys100 Re: co mam począć? 24.06.07, 10:50
              Wierz mi, a piszę z perspektywy prawie 20-letniego związku... nie poradzisz
              sobie jakoś sama. Sama wola i chęć nie wystarczy. Można sie oszukać na krótką
              metę ale Twój facet to szybko wyczuje. Ewidentnie masz (macie) jakiś problem..
              jaki nie wiem.. od tego są specjaliści choć i oni mogą nie potrafić pomóc .. ot
              takie jest życie :-)

pozdrawiam
              • zawsze_do_przodu Re: co mam począć? 25.06.07, 11:21
                Najśmieszniejsze jest to, że na pierwszy rzut oka, jestem typem, który znajomi
                oceniają jako bardzo seksualny, kobiecy....
                Wiem, że muszę coś z tym zrobić. Ale tak mi ciężko bo nie wiem z czego to może
                wynikać, że mam jak mam...
                Ale na przykład mam koleżankę, dla której seks przed 30 mógł nie istnieć, a
                teraz ma 36 lat i od kilku lat dosłownie jest sex machine - może codziennie,
                więc może jest jakaś nadzieja. A ja sama pochodze z rodziny, która raczej: np
                rodzice, brat - nie są typem osób, dla których seks jest straszliwie istotny.
                • jakniejatokto Re: co mam począć? 25.06.07, 14:14
                  Czy ty sie przypadkiem sama przed soba nie usprawiedliwiasz? Jest problem -
                  zauwazylam go, robie cos, zeby go rozwiazac. Jezeli uznaje, ze nie ma problemu,
                  to nic z tym nie robie. Czekasz az ktos tutaj powie ci, ze wszystko z toba w
                  porzadku i ze jakos sie ulozy. Niestety, takie rzeczy same sie nie ukladaja,
                  zycie to nie jest Harlequin ani bajka, czasem trzeba dopomoc swojemu szczesciu.
    • dmouth Re: co mam począć? 25.06.07, 14:28
      idz do seksuologa dziewczyno. nie wiem, czy pomoze, ale przynajmniej bedziesz
      sobie mogla powiedziec, ze zrobilas wszystko. byc moze przyczyna jest blaha...
      jesli liczysz, ze samo sie rozwiaze, to moze masz racje ale nie wiesz jak sie
      rozwiaze. po co kochajacy sie ludzie maja sie rozchodzic i potem wylewac swoje
      zale przyjaciolkom lub na forach internetowych?
      a moze masz opory przed lekarzem? ja tez mialem. przed innym, ale mialem. :) co
      nas nie zabije to nas wzmocni. :)
      • zawsze_do_przodu Re: co mam począć? 26.06.07, 10:11
        Powiem tak, łapię coraz większego doła z powodu tego co rzeczywiście czytam.
        Muszę iść do seksuologa, ale czy mam to zrobić z nim, czy sama? Problem na
        pewno nie leży po jego stronie, bo ja tak samo miałam ze wszystkimi partnerami.
        Tylko obawiam się, żer usłyszę u seksuologa: zacznij się starać bardziej,
        ubierz ładną bieliznę, myśl więcej o seksie i tego typu brednie....
        • zawsze_do_przodu Re: co mam począć? 26.06.07, 10:48
          No nic...wybrałam seksuologa w moim mieście. Umówię się na najbliższy możliwy
          termin. Jestem szczerze ciekawa, co z tego wyniknie. Sprawdziłam opinię o tym
          lekarzu, mam nadzieję, że będzie pomocna ta wizyta lub wizyty..Ale obawiam się,
          że nie ma pomocy, może niektórzy ludzie nie są stworzeni do seksu? No bo co
          zrobi,powie jakiś lekarz - żebym ja poczuła taką prawdziwą ochotę, jaką
          niestety czuję rzadko.
        • dmouth Re: co mam począć? 26.06.07, 15:37
          pisalas, ze czujesz bol, dyskomfort. wiec nie sadze, zeby lekakarz pisal cos o
          bieliznie czy staraniu sie. mysle, ze pomocy (odpowiedzi) warto szukac zarowno
          na forum jak i u specjalsitow.
          • zawsze_do_przodu Re: co mam począć? 27.06.07, 09:15
            A może to jest kwestia dłuższej gry wstępnej, wczoraj byłam bardzo wilgotna i
            seks był przyjemny. Orgazm niestety tylko łechtaczkowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka