Dodaj do ulubionych

Uncle Uwo (podryw) - ktoś zna/czyta?

26.03.09, 16:35
Witam,

jeden z niedawnych postów zawierał link do artykułu z portalu

sztuka-uwodzenia.pl
Portal prowadzi niejaki Uncle Uwo - nie udało mi się niczego konkretnego o nim dowiedzieć. Zawartość - na pierwszy rzut oka - i treść podobna do DeAngelo, ale nie twierdzę, że to kalka. Trochę dziwi mnie fakt, że autor się nie ujawnia (imię, nazwisko, życiorys itp.) - ciekawe, dlaczego? Czy ktoś ma jakieś uwagi/refleksje na temat Uncle Uwo i prezentowanych przez niego materiałów? Czy gość jest szerzej znany, czy ma własny dorobek (czy też jest "kompilantem"), co są warte jego materiały itp.
Obserwuj wątek
    • marek_gazeta Blog 26.03.09, 17:03
      W sumie główna zawartość jest na jego blogu:

www.uwodzic-uwodzicielki.pl/
      • yoric Re: Blog 27.03.09, 03:43
        Moim zdaniem koło DeAngelo to to nawet na półce nie leżało. Jak na mój gust to
        są któreś tam popłuczyny po oryginalnym seduction community - ale może jestem
        uprzedzony do polskich materiałów.
        • zakletawmarmur Re: Blog 27.03.09, 09:02
          Może Ty Yoric już po prostu zbyt wyedukowany w tych sprawach jesteś?
          To tak jak profesorowi matematyki wpada w ręce podręcznik szkolny z
          jego dziedziny. Raczej nic inspirującego on tam nie znajdzie...
          Jednak dla zwykłego ucznia podręcznik będzie miał duże walory
          edukacyjne.
          :-)
          • yoric Re: Blog 27.03.09, 11:59
            Faktycznie może zbyt pochopnie potraktowałem to z buta. Przeczytałem kilka
            wpisów i sam tekst to jeszcze nie jest kalka słowo w słowo. Ale koncepcyjnie
            jest zerżnięte dokładnie - w szczególności uderzyła mnie struktura wpisów -
            sztuczne wstawki typu "Pomyśl o tym chwilę", "Czy kiedykolwiek zdarzyło ci
            się..." - chwyty żywcem z tekstów guru z USA.
            • marek_gazeta Re: Blog 27.03.09, 13:01
              Dokładnie to miałem na myśli - "amerykanizację" stylu. Nie wiem, czy styl DeAngelo jest typowy (dla tego typu speców od podrywu), czy oryginalny - w sumie poza DeAngelo wiele nie czytałem - ale uderzyło mnie podobieństwo. Dlatego zastanawiam się, czy facet prowadzi własne badania, obserwacje itp., czy jest raczej kompilantem. No i zdumiewa mnie chowanie się na pseudonimem.
              • yoric Re: Blog 27.03.09, 17:13
                Dobrze robi, że się chowa.

Postrzeganie środowiska Seduction Community przez społeczeństwo jest
                ekstremalnie negatywne. Ciekawostka jest taka, że jakoś nikt nie potrafi
                uzasadnić tej negatywnej oceny - ta negatywna ocena to jest sam w sobie ciekawy
                temat na badania.

Pozdr
                • gardenersdog Re: Blog 05.03.10, 11:29
                  Może stąd negatywna ocena, że to jest manipulacja??
                  • z_mazur Re: Blog 05.03.10, 11:57
                    Co nazywasz manipulacją?
    • kaczdaniels Re: Uncle Uwo (podryw) - ktoś zna/czyta? 04.03.10, 11:38
      W sierpniu minie 2 lata odkąd zapisałem się do Uncle Uwo i szczerze pisząc przez ten cały czas dręczy mnie również pytanie: kto to wogóle jest??
    • lilyrush Re: Uncle Uwo (podryw) - ktoś zna/czyta? 04.03.10, 15:48
      Pamiętam,ze jakiś czas temu przeczytałam te cudowne wytyczne dotyczące uwodzenia
      kobiet dla panów i miałam niezły ubaw. Pewnie zupełnie nie jestem targetem tego
      uwodzenia , ale jakby na mnie ktoś to próbował stosować to w zależności od
      nastroju albo bym zrobiła sobie z gościa niezłe jaja albo od razu wysłała na
      jakieś nieopierzone naiwne małolaty
      • yoric Re: Uncle Uwo (podryw) - ktoś zna/czyta? 04.03.10, 17:43
        Miałem kilka wyznań miłości od kobiet 'na które to w ogóle nie działa, bo
        absolutnie nie są targetem takich rzeczy'...
        • lilyrush Re: Uncle Uwo (podryw) - ktoś zna/czyta? 05.03.10, 11:35
          Biorąc pod uwagę, ze miłość to ja ewentualnie wyznawałam ze 2-3 razy na mnie na
          pewno nie trafiło. I z żadnym z tych panów nie spotkałam sie w sytuacji w której
          takie podrywanie moznaby zastosować
          • z_mazur Re: Uncle Uwo (podryw) - ktoś zna/czyta? 05.03.10, 11:56
            Pisząc "sytuację, w której takie podrywanie można zastosować",
            potwierdzasz jak niewiele wiesz na ten temat. Takie podrywanie można
            zastosować w każdej sytuacji gdy dochodzi do spotkania mężczyzny z
            kobietą.

No chyba, że piszesz z celi klasztornej, albo więziennej. :))))
        • gardenersdog Re: Uncle Uwo (podryw) - ktoś zna/czyta? 05.03.10, 11:58
          Yoricku, to proste:
          Jaki Pan, taki kram!
          :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka