matrioszka42 19.10.09, 13:42 Mam schodzić pomału z kwetiapiny i na noc wprowadzić triticco (wszystko bardzo powoli). Jakie są Wasze wrażenia z brania tego specyfiku? Czy można na nim schudnąć? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ssig.ma Re: Triticco 19.10.09, 21:10 Przy odrobinie starań można, tuczące to to nie jest. Niestety u mnie nie regulowało snu, budziłam się tak samo często jak nie biorąc nic. Efekt uboczny; bóle głowy, prawie stale lekki, a migreny i takie tam nasilone do granic wytrzymałości. Może to mija po dłuższym czasie, ale ja zrezygnowałam po 4 miesiącach. Poza tym miałam wewnętrzy wstręt przed łykaniem tegoż specyfiku, jakby mój organizm traktował go jak coś szkodliwego. Z pozytywowów to nie przymula i nie zakłóca libido, poza bólami głowy (ale to może być moja specyficzna reakcja) opinia pozytywna. Odpowiedz Link
beatrix-kiddo Re: Triticco 20.10.09, 06:20 Znajomy brał i mówi, że to placebo... Ale na każdego działa pewnie inaczej, więc może u Ciebie się sprawdzi? Odpowiedz Link
obecna_xyz Re: Triticco 21.10.09, 11:02 Uwaga!U mnie podniósł ciśnienie śródgałkowe-jaskra. Odpowiedz Link
xsenia Re: Triticco 21.10.09, 16:04 zgadzam się, że nie tuczy co do ciśnienia, to u mnie akurat obniżał tętnicze skutecznie usypia z tym, że w max dawce tak skutecznie, że chciałoby się spac, spac i spac ogólnie nieźle wspominam, ale kwetiapina lepsza Odpowiedz Link
matrioszka42 Re: Triticco 22.10.09, 08:34 Tyle że kwetiapina działa antypsychotycznie, a ja w tej chwili potrzebuję antydepa i pacyfikatora agresji i niepokoju. Takiego antydepa, który nie będzie indukował manii. I podobno tritico odpowiada tym potrzebom. Zobaczymy. A kwetiapina pewnie wróci. Chyba, że nastąpi cud i będę się obywać bez neuroleptyka. Odpowiedz Link