Dodaj do ulubionych

Przytyłam

08.11.10, 19:12
3 kilo na magicznym lamitrinie.Jak widać sprawdza się twierdzenie że każdy ludz ma inaczej,ja mam zawsze to inaczej.Trudno,muszę przejść na diete bez mączną,bez chlebową,bez ziemniakową.Moja sister w taki sposób schudła sobie już 35 kilo,mnie wystarczy 10. Powiem wam że na naurotopie tak nie tyłam jak teraz.Ale czego to się nie robi dla dobrego samopoczucia psychicznego big_grin Od przyszłego tygodnia zaopatruję się w warzywa na patelnie i suszone owoce do przeżuwania(ktoś tu tak radził) a mnie bardzo się chce na okrągło coś przeżuwać.
Obserwuj wątek
    • kamyczek_0 Re: Przytyłam 08.11.10, 19:48
      No ja też, ale to nie przez Lamitrin, bo już go kiedyś brałam. smile
      Pieczywa, makaronu, ziemniaków nie jem już od dawna. Niestety jem wieczorem, ale raczej coś lekkiego. Z tym, że późno chodzę spać.
    • lolinka2 Re: Przytyłam 08.11.10, 23:39
      heh, ja też przytyłam
      50tka się kłania.
      • czubata Re: Przytyłam 08.11.10, 23:49
        Ło matko,to ci lossmile
        • lolinka2 Re: Przytyłam 09.11.10, 00:07
          ejjjj, z 44!!!!
          • czubata Re: Przytyłam 09.11.10, 00:53
            Niom,ale to u ciebie chiba powód do radoścismile Za 13 kilogramów będę ważyć tyle co tysmile Trzynaście kilogramów mniej oczywiście.Nawet w dziewiątym miesiącu ciąży nie ważyłam tyle co teraz.Wychodzą tatusine kopytka i pyzy.
            • kara.mija Re: Przytyłam 09.11.10, 08:15
              o jeny to co ja mam powiedzieć .... nie bawię się z Wami sad A tak powaznie to po pierwszym poście Lolinko zastanawiałam się czy ta 50 to może wiek i stąd przytycie ....
              • dr.zabba Re: Przytyłam 09.11.10, 08:50
                To może ze mną się pobawisz? Ważę prawie dwa razy tyle co Lolinka przed przytyciem... (prawie robi tu jednak sporą różnicę, na szczęście - ale z 20 kg chętnie bym schudła)
                • czubata Re: Przytyłam 09.11.10, 09:39
                  Wszystko zależy przy jakim wzroście.Ja 1,64cm i 63 kg,to ja nie wiem czy to dobrze,natomiast wiem jak się z taką wagą czuje nieco ociężale.I te kilka kilogramów nadmiaru są u mnie jakoś tak widoczne.Nie bardzo się sobie podobam też ze względu na to że sylwetka mi się zmieniła,ciągle tyłam,potem raptownie chudłam,i to wszystko się jakoś wzięło i po rozciągało,tu by chyba jakaś gimnastyka albo siłownia coś zaradziła,ale za przeproszeniem nie bardzo mi się to widzi puki co.Spróbuję diety,po raz pierwszy w życiu zresztąsmile
                  • dr.zabba Re: Przytyłam 09.11.10, 10:04
                    Ciekawi mnie, czy przy naszym leczeniu tyje się w jakiś szczególny sposób? Posiadana wiedza podpowiada mi, że zależy to raczej od skłonności osobniczych. Ale czy Wy też tyjecie tak nieproporcjonalnie? Mam wielki brzuch, a ponieważ reszta jest raczej drobna, wciąż mnie ktoś pyta czy jestem w ciąży lub - co użyteczne - przepuszcza do przodu w kolejkach big_grin
                    • madau Re: Przytyłam 09.11.10, 10:15
                      Oj z tym brzuchem to mnie rozbawials zabciu. Ja mam identycznie, po abilifayu ( po ktorym raczej sie chudnie ale ja tyje), wazylam 52 kilo, obecnie 69-70, no i wielki brzuch z ktorego korzystam w kolejkach wink Serio, albo w autobusie, ustepuja mi miejsca smile
                      Nie wiem dlaczego przytylam tak "brzuchowo" , acha i mam 162 cm wzrostu. Wiec waga mnie normalnie dobija. Przez rok tyle przytylam uncertain
                      • majagor Re: Przytyłam 09.11.10, 11:10
                        Moja Mama także po lekach na brzuchu utyła. Nawet pupę, uda miała drobne, a brzuszka to nie.

Gdy kiedyś troszkę ja przytyłam - równomiernie mi się te kilogramy ułożyły, ba nawet w piersi dużo poszło wink
                        Ale to dawno temu było. Teraz nie tyję, nie chudnę też. Bałam się początkowo neurotopu, który mocno mi na apetyt zadziałał, szczególnie wieczorno-nocy apetyt. Ale luz. Po roku przyjmowania nie ma wahań. Trzymam się wciąż magicznej, wymienianej już tutaj 50tki smile
                        • kara.mija Re: Przytyłam 09.11.10, 11:31
                          Ja też ostatnio po Depakinie jakoś w brzuchu przytyłam tzn. w oponie czyli jakbym na brzuch, boczki i i nad tyłkiem założyła sobie kółko dmuchane. Mogę się z Tobą Żabbo bawić - prawie tyle co Ty wazyłam co prawda przed wstrętną depą ale i tak masz chyba najbardziej zbliżoną wagę do mojej - reszta to Patyczki jakieś smile
                          • lolinka2 Re: Przytyłam 09.11.10, 11:38
                            Oponka niestety. Plus zrobiłam się miękka w biodrach i na brzuchu, tam gdzie zwykle szło kości wymacać.
                            Biust się 3 ma nieźle.
                    • sensi41 Re: Przytyłam 09.11.10, 15:23
                      Ponieważ jestem wielkim "jabłkiem"proponuję badania porobić:
                      a) wpływ leków stosownych w CHAD na tycie konkretnych części ciała(patrz brzuch)
                      lub
                      b)osoby mające predyspozycję do tycia w "jabłuszko" częściej chorują na CHAD.
                      wink
    • 36.a Re: Przytyłam 09.11.10, 11:34
      Tak czytam... piszecie o wadze piórkowej...
      • kara.mija Re: Przytyłam 09.11.10, 11:47
        No ja sobie wypraszam:.. piórkowa ...pchi .... chyba, że latajacego, opierzonego słonika lub wielorybka .....
        • czubata Re: Przytyłam 09.11.10, 14:29
          Misiek twierdzi że nic innego u mnie nie widać tylko tyłek.
          • 36.a Re: Przytyłam 09.11.10, 14:37
            Miły nie jest

50 to waga piorkowa
            • majagor Re: Przytyłam 09.11.10, 16:01
              36.a napisała:

> Miły nie jest
              >
              > 50 to waga piorkowa

50 to waga normalna.
              Normalna waga normalnej kobiety. No może kobiety troszkę filigranowej wink
              Oczywiście jeszcze od wzrostu to zależy. Ja akurat to najwyższych nie należę, więc z owymi 50 kg świetnie się czuję.
          • sensi41 Re: Przytyłam 09.11.10, 15:25
            Podobno faceci lubią duże pupywink To był zapewne komplementsmile
            • czubata Re: Przytyłam 09.11.10, 15:36
              No właśnie on do takich należy.Jemu też niczego nie brakuje,kałdun ma jak ciężarna na dniach.Oboje będziemy się odchudzać,mamy wspólne celesmile
    • just-me-online Re: Przytyłam 16.11.10, 19:36
      > Od przyszłego tygod
      > nia zaopatruję się w warzywa na patelnie i suszone owoce do przeżuwania(ktoś tu
      > tak radził) a mnie bardzo się chce na okrągło coś przeżuwać.

Raczej kup sobie nawet najtańszy parowar i używaj świeżych warzyw, a nie jakiegoś badziewia do odgrzewania na patelni ...

Dużo smaczniejsze i dużo zdrowsze. A i czas oraz "upierdliwość" przyrządzania obiadu znacznie spadają.

Just Me
      • czubata Re: herbata 17.11.10, 17:51
        Jaka herbata jest lepsza czy też bardziej naturalna, tylko ta sypka, czy może być też w torebkach? Kupiłam sobie zieloną w torebkach "herbapolu". Wiadomo że najlepsza to z herbaciarni, ale ja mam cosik daleko do herbaciarni,bynajmniej nie w moim mieście.
        Tu są znawcy herbaty chibasmile
        • just-me-online Re: herbata 17.11.10, 18:17
          Ważne jest nie tylko "co" ale przede wszystkim "jak".

Na przykład tu masz parę wskazówek:
          krainaherbaty.5m.pl/?q=Zasady+parzenia
          Just Me
          • czubata Re: herbata 17.11.10, 18:42
            Nie mogę otworzyć tej stronki wyświetla się błąd,ale generalnie co nieco mi wiadomo że trzeba odpowiednio zaparzyć,na opakowaniu są wskazówki.Piszę też jakie właściwości ma ta herbata,wydaje mi się że kupiłam dobrze,zważywszy na dietę.Na wszelki wypadek poszukam sobie zielonej w listkach,się rozejrzę. W smaku ta herbata mi nie odpowiada,sama w sobie jest gorzka,no i powinno się ją pić gorzką bez cukru,ale ja nie dam rady,prędzej bym zwymiotowała niż wypiła ją gorzką.Bleee
            • just-me-online Re: herbata 17.11.10, 18:46
              Spróbuj może inną przeglądarką albo kilknij w ten link tinyurl.com/parzenie-herbaty

Jeśli Ci się dalej nie uda to cytuję:

"# Woda powinna być lekka, przefiltrowana lub mineralna o składzie zbliżonym do nautralnego pH (6,5-7), aby zachować naturalny aromat.

# Wodą zagotować do temperatury:

* Czarne chińskie herbaty -90 stopni
              * Indyjskie, cejlońskie lub afrykańskie -85 stopni,
              * Białe chińskie 70-85 stopni,
              * Oolong- 90 stopni,
              * Chińskie zielone -50-60 stopni.

# Samowar Herbaty parzyć pod przykryciem w czajniczku, który wcześniej należy sparzyć wodą o temperaturze 90 stopni.
              # Proporcje: w zależności od pojemności naczynia, w którym parzymy herbatę: około 2 gramy na jedną filiżankę.
              # Powoli zalewać liście wrzącą wodą i trzymać pod przykrywką.
              # Czas parzenia herbaty zależy od jej gatunku:

* Czarne: 3-5 min.,
              * Zielone chińskie: 3-4 min.,
              * Zielone japońskie: 2 min.,
              * Białe: 10-15 min.,
              * Półfermentowane czerwone: do 8 min.
              * Aromatyzowane: 4-5 min.

# Herbata powinna być przygotowywana bezpośrednio przed spożyciem."

Just Me
              • czubata Re: herbata 18.11.10, 13:29
                Muszę przyznać że dzisiaj czuję się bardzo dobrze,czuję się jakaś lżejsza,a to dlatego że zniknęła z brzucha opuchlizna i stałe wzdęcie.Po wczorajszych herbatach i spacerach i chlebie z pestkami czuję się jakbym już schudła.No i przemiana materii się polepszyła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka