Dodaj do ulubionych

Niby remisja

19.02.13, 18:12
Po dłuższym podejściu zrezygnowałam z antydepa. Okazało się, że jestem niezmiernie płaczliwą osobą, choć nie zdarzało mi się beczeć od paru lat. Sił brak - wstyd się przyznać - nawet na pozmywanie garów po obiedzie. Noc - koszmary, pobudka - lęki i niemożność zwleczenia się z posłania. Powiedzcie, że to przejdzie i choć parę miesięcy przeżyję bez venla. Powiedzcie cokolwiek sad((
Obserwuj wątek
    • lolinka2 Re: Niby remisja 19.02.13, 18:31
      A skoro lek robił ci dobrze, to w imię czego się torturujesz funkcjonowaniem bez niego?
      Branie leków nie jest tożsame z "brakiem bohaterstwa" ani niebranie leków nie równa się "bohaterstwu".
      • avi_co Re: Niby remisja 19.02.13, 18:46
        Postanowiłam choć częściowo odpocząć od chemii. Leki układam już do pudełeczek typu: poniedziałek rano - wieczór, wtorek ..., itd. Chad to zaledwie jedna z moich współistniejących chorób. Marzy mi się przetrwać bez venla do jesieni, wiadomo, że marzenia spełniają się nader rzadko. Nie chciałabym jednak polec. Poza tym w jakiś sposób nie godzę się na uzależnienie. Nie palę od października, a tu taka venla robi ze mnie fontannę i pozbawia resztek energii. Nie życzę sobie być w mocy kapsułek z granulatem. Mam nadzieję, że mnie rozumiesz.
        • 39.a Re: Niby remisja 20.02.13, 10:20
          Droga Avi,
          venla jest substancją, z której "schodzi" się dość paskudnie. jeśli już leczysz się samodzielnie - zmniejszaj stopniowo i rozsądnie jej dawki. powiem Ci, że w trzecim bodajże dniu po odstawieniu miałam wyłącznie myśli typu "a teraz się zabiję". nie życzę Tobie takich myśli, rzecz jasna. mam podobny problem - współistniejące schorzenia. i mam serdecznie dość bycia małym laboratorium chemicznym, niemniej...jeszcze mam włączony zdrowy rozsądek. jeszcze. Avi, wróć proszę do venla. Pozdrawiam Cię ciepło, już nie 39, ale ciągle a.

aha, remisja to ustąpienie objawów choroby, tu widać raczej równię pochyłą.
          • avi_co Re: Niby remisja 20.02.13, 11:08
            Dziś czuję się lepiej. Jeśli zacznie mnie w ciągu najbliższych dni bujać, oczywiście cofnę się do venla. Rozłożyłam zmniejszanie dawek w długim czasie, a tu maszsad((
    • tlenoterapia Re: Niby remisja 20.02.13, 18:20
      Wenla jest lekiem trudno odstawianym tak samo jak pakstin - po dostawieniu murowane pogorszenie nastroju- dwa miesiące do 3 w płaczach ale im dalej tym lepiej.
      • avi_co Re: Niby remisja 20.02.13, 19:22
        Spróbuję przetrzymać. Jeśli nie, polegnę. Ale jak długo można się wspierać antydepem i dołączać go do kompletu innych specyfików?
        • lolinka2 Re: Niby remisja 20.02.13, 21:25
          długo.

dopóki nie zacznie ci samo odbijać w drugą stronę.
        • czubata Re: Niby remisja 20.02.13, 21:29
          U mnie, przy odstawianiu venla występowało niesamowite rozdrażnienie które czasem trzeba było odreagować płaczem.

Ale jak długo można się wspierać anty
          > depem i dołączać go do kompletu innych specyfików?

Dopóki niema przeciwwskazań do brania, albo dopóki korzyść przewyższa niekorzyść?
    • waters123456 Re: Niby remisja 20.02.13, 22:54
      Ja to chyba jestem jakimś "ewenementem", przeskakiwałam z seroxatu na venle, z venli na seroxat i na prawdę nie odczuwałam zadnych skutków ubocznych.
      Miałam kilka miesięcy przerwy w zażywaniu antydep. i było ok.
      Teraz przymierzm sie sama do odstawienia seroxatu, oczywiscie pomalutku, tak przez najbliższe 30 dni,
      zobacze co bedzie,
      mam cały zapasik na wszelki wypadek,
      spróbuje pociagnąć od wiosny na samej lamo,
      ma dość !!! tego syfu, to już nieprzerwanie 3 lata,
      zaryzykuję jak będzxie bez depa wink
    • avi_co Re: Niby remisja 02.03.13, 21:54
      Tydzień, 2 lub nawet 3 ... Nie czuje się ani lepiej, gorzej. Zatem po co mi to było?wink
    • avi_co Już po remisji 14.03.13, 11:30
      Wylądowałam z powrotem na venla (150 mg). Powoli zarzucam myśl o remisji. Pewnie już nigdy nie nastąpi, a ja - wegetująca pod kreską - będę przywracać się życiu antydepem. Koniec ze złudzeniamisad((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka