11.05.14, 12:47
Witajcie,
Czy ktoś brał z Was Ketrel. Chciałabym wiedzieć w jakich dawkach go braliście, jak się po tym czuliście i na jakie objawy lekarz Wam go zapisał.
pozdr
gorydoliny-xq.blog.pl/
Obserwuj wątek
    • lemmy26 Re: Ketrel 11.05.14, 15:16
      Witam biorę ketrel/ketilept/od kilku lat w różnych dawkach od 25mg.-150mg.w zależności od samopoczucia Śpię po nim jak zabita i kanary po głowie nie latają -skutkiem ubocznym u mnie jest przyrost masy ciała ok.10kg.pozdrawiam
      • marysia_live Re: Ketrel 11.05.14, 20:40

na jakie objawy Ci zapisał go lekarz?
        gorydoliny-xq.blog.pl/
        • lemmy26 Re: Ketrel 11.05.14, 20:53
          bezsenność ,manię,depresję pozdr
    • okludin Re: Ketrel 19.05.14, 14:00
      witaj!
      ja biorę kwetiapinę od 3 miesięcy, na razie w dawce 300 mg, zaczynałem od 25 mg. jedna lekarka stwierdziła, że po kilku miesiącach od hipomanii-w której zacząłem przyjmować lek, powinno się zejść do dawki ok. 100 mg. druga lekarka powiedziała, że dawka 300 jest normalną dawką, obecnie prowadzi mnie ta druga, więc nie liczę na szybkie obniżenie dawki.

lek przyjmuję 1 raz dziennie-wieczorem, działa jako atypowy stabilizator nastroju, ja reaguję na niego bardzo dobrze, ma również działanie usypiające, gdyż miałem bardzo poważne problemy ze spaniem. fakt faktem, że od marca przybrałem dość znacznie na wadze, ale wiąże się to raczej z moim charakterem - w sytuacjach stresowych się objadam.
      mam nadzieję, że przez regularne ćwiczenia uda mi się zredukować wagę
    • blekitnawoda Re: Ketrel 19.05.14, 22:30
      Bardzo długo trwało u mnie dobranie właściwego leku i ten lek hamuje u mnie fazy choroby tak samo depresję jak i manię, pomaga mi wyciszać bardzo silne emocje i natarczywe myśli. Jednak dopiero po jakimś okresie zażywania Ketrelu zaczął działać tak jak powinien, na początku nie byłam zadowolona z działania tego leku, bo byłam bardzo ospała. Biorę go jedynie na noc, bo działa bardzo nasennie (bynajmniej w moim przypadku). Przyrost masy był 5 kg, ale w końcu zaczęłam funkcjonować tak jak przed chorobą. Lekarz przypisał mi Ketrel w okresie, kiedy wzrosły u mnie skłonności do zachowań ryzykownych. Dawki biorę różne w zależności od tego jak się czuję. Kiedy jest dobrze nie biorę wcale, jak jest już źle to 50-100mg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka