06.02.15, 12:04
Witam,

mój mąż od 10 lat choruje na Chad, od ponad roku się "leczy". Tz. raz bierze leki a raz nie. Generalnie jest wiecznie w hipo z przerwą 3-4 dniową na spanie non stop. Bierze Depakine Chrono 500 1x dziennie i Sulpiryd 100 1x dziennie. Właśnie wyczytałam, że sulpiryd w tak niskiej dawne powoduje dodatkowy wyrzut dopaminy, czyli podsyca jego hipo! Do lekarza idzie za tydzień (wybiorę się z nim, bo chyba nie mówi prawdy lekarzowi), ja wiem, że bez konsultacji itd. ale może by tak zwiększyć dawkę? Tylko, błagam, nie "krzyczcie" na mnie, mam i tak już piekło w doku...
Obserwuj wątek
    • obecna_xyz Re: Sulpiryd 06.02.15, 13:43
      Dawka Depakiny 500 mg jest poniżej poziomu terapeutycznego i nie ma prawa uspokoić hypomanii. Sulpiryd jest neuroleptykiem i działa głównie antyautystycznie. Bardzo nietypowo został zastosowany w CHAD. Mam poważne wątpliwości co do kwalifikacji Waszego psychiatry. Poszukajcie lepszego. Pozdrowienia smile
      • jakasik0 Re: Sulpiryd 06.02.15, 14:36
        Dzięki za odzew.
        To jest już 3 lekarz i każdy przepisuje mu te same leki ale w innych dawkach.
        Przejdę się z nim do lekarza, bo myślę, że on im po prostu mówi, że czuje się dobrze po tych lekach i dlatego tego się trzymają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka