Dodaj do ulubionych

Moklobemid

05.03.16, 23:32
hej wszystkim, jestem na zwolnieniu lekarskim, jak wrócę to na jakieś pół etatu, dopóki nie znajdą kogoś innego... ale nie przejmuję się tym. To było doświadczenie, które jak powiedział mój lekarz - było kolejną cegiełką, jaką postawiłam budując moje "życie" po chorobie. Mam kilka pomysłów na "przyszłość", ale na razie... dostałam moklobemid. Brał ktoś, pomagało? w jakiej dawce? Mi smutno, jakoś tak beznadziejnie smutno i ciemno... Ale to tylko na jakiś czas.

Macie jakies doświadczenia z tym lekiem? na ulotce i na wikipedii napisane jest pięknie, "Moklobemid poprawia nastrój, znosi uczucie wyczerpania i zmęczenia, pomaga w koncentracji, wpływa pozytywnie na pewność siebie. Działa już po pierwszym tygodniu leczenia". Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • 39.a Re: Moklobemid 07.03.16, 18:22

Nie smuć się. Będzie dobrze! Znowu trzymam kciuki!
      • jaskolka82 Re: Moklobemid 07.03.16, 20:06
        Z niektórymi to naprawdę szkoda gadać
        • za_mszowe Re: Moklobemid 07.03.16, 21:05
          Nie przejmuj sie,ktos specjalnie zalozyl konto zeby jednorazowo sie czepic. Idac dalej maniera tego osobnika, to l4 nie bierze sie z powodu 'the end of month's sickness', tylko od razu 'blue-ish half-a-year holiday of the lifetime'. Oczywiscie zartuje sobie niniejszym ze zlosliwostek kogos,kto tu trolluje pod nickiem naprawdeszkodagadac.

Moklobemid bralam jedyny raz w zyciu 9lat temu,akurat zaliczylam na nim ostatni semestr przed obrona licencjatu. Nie bylam wtedy jednak ustabilizowana i do leku nigdy wiecej nie wrocilam.
      • jaskolka82 Re: Moklobemid 07.03.16, 20:08
        dzięki sad
    • ergo_pl Re: Moklobemid 07.03.16, 21:56
      Wrzuc moze w wyszukiwarke
    • jaskolka82 Re: Moklobemid 14.03.16, 06:11
      Dziwny to lek, znalazłam opinie ze nie działa nic nie zmienia takie cukiereczki
      • jaskolka82 Re: Moklobemid 14.03.16, 06:12
        Na mnie tez nie zadziałał a juz po tygodniu jest lepiej
        • za_mszowe Re: Moklobemid 15.03.16, 13:45
          To dobrze ze jest lepiejsmile trudno ocenic skutecznosc po tygodniu. Trzymaj sie cieplokiss
          • jaskolka82 Re: Moklobemid 28.03.16, 03:06
            W moim poprzednim poscie chodzilo mi o to, ze w ulotce pisza ze juz po tygodniu jest lepiej, u mnie nie bylo... dzieki za buziaki wink
    • drugikoniecswiata Re: Moklobemid 16.05.16, 16:19
      Jeśli brać pod uwagę parametr "nastrój", to dla mnie to zdecydowanie najlepszy lek ze wszystkich, jakie brałam i faktycznie pomaga stosunkowo szybko. Tydzień to trochę nadmiar optymizmu, ale w porównaniu z SSRI to jednak dużo szybciej.

ALE w dwóch podejściach przekonałam się, że 300 mg (czyli standardowa dawka startowa) to dla mnie za dużo, buja wtedy maniakalnie/ w mix, bardzo niefajne. Za trzecim razem postanowiłam być mądrzejsza i zatrzymałam się na 225 mg, potencjalizowane małymi dawkami lamotryginy i jest to zdecydowanie najwięcej, co do tej pory wyciągnęłam z psychoproszków. Bardzo pomógł też innej koleżance na zwykłą depresję. Spotkałam natomiast lekarzy, którzy go bardzo nie lubią.

Kłopot z moklobemidem jest "tylko" taki, że nie można do niego dołączać innych antydepresantów, a po odstawieniu potrzebna przerwa przed włączeniem innego leku. Co w sytuacji gdy człowiek czuje się słabo jest trudne.
      • drugikoniecswiata Re: Moklobemid 16.05.16, 16:20
        Dopiero zobaczyłam, że to post z marca, ciekawa jestem, jak się czujesz teraz
    • grzegorz_rzeszow Re: Moklobemid 16.05.16, 18:29
      Poprawia nastrój bo powoduje, że więcej masz dopaminy w mózgu (a dopamina odpowiada za dobre samopoczucie, podobnie jak serotonina). Uważaj na interakcje leku z innymi - czytaj uważnie ulotkę leku i stosuj się do niej bezwzględnie !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka