39.a 31.03.16, 21:58 To co masz, to Zespół Sudecka? Popatrzylam dziś na zdjęcia w necie... Ciągle przewija się w Twoich postach śmierć. A może tylko/aż zmęczenie chorowaniem. Dawaj tu znać, gdyby myśli dryfowały niebezpiecznie ku............ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
za_mszowe Re: Za_mszowe? 31.03.16, 22:48 Wlasnie mam po co/dla kogo zyc. Tylko mi ogromnie smutno,gdy porownuję się do... samej siebie sprzed ok.5ciu lat. Niestety z trudem sie w tym odnajduje. Przydlugie rekonwalescencje w 4 scianach mocno okroily mi grono realnych znajomych (a ze wyjechalam tuz przed klopotami zdrowotnymi do innego miasta,to jeszcze jakos tak bardziej obco. Od kilku lat nie oswoilam Warszawy,orientuje sie tylko w okolicach,w ktorych wynajmowalam pokoj/mieszkanie. Noga zle wygladala, á la te zdjecia ręki z wikipedii (zaniki,wykrecenie stopy na zewnatrz,zmiany w skorze/paznokciach, do wrzesnia 2014),po rehabilitacji domowej i serii bolesnych zastrzykow zaczela byc bardziej uzywalna. trwałe zmiany(poza opuchlizna) są widoczne w tej chwili raczej tylko w wynikach badan diagnostycznych. Na pamiatke mam troche zwiotczaly i niestabilny mimo systematycznych cwiczen staw skokowy. Zyje z widmem nawrotu,ale od zeszlego lata nie jest najgorzej(nie boli w najbardziej intensywny sposob i nie jestem unieruchomiona w lozku. Kule inwalidzkie/stygmatyzuja/ zamienilam jakis czas temu na kijki do nordic walking,chodzilam czesto z nimi zanim mi sie ten cyrk z noga przytrafil. Potrafie przejsc kawalek bez podpierania sie. Przykurcze (ostatnio non stop) wracają z powodu noszenia ponczoch/rajstop kompresyjnych,ale juz wiem co jest tego powodem i sprowadzę z Niemiec wyroby bardziej dopasowane do ksztaltu i dlugosci stóp. Odpowiedz Link
ergo_pl Re: Za_mszowe? 01.04.16, 02:36 > Wlasnie mam po co/dla kogo zyc. I to jest to. Ciesze sie, naprawde. Jestes mloda, tego sie trzymaj. Jeszcze raz zycze Ci CUDU. Niejednego. Odpowiedz Link
szarowianka Re: Za_mszowe? 01.04.16, 07:46 Przepraszam za wczorajszy egoizm,masz rację muszę się cieszyć że mam dobrego chirurga ortopedę i ,naprawi' mi stopę Tobie życzę CUDU bo się zdażają i powiem że mi zaimponowałaś hartem ducha byłam już na targu i kupiłam kwiatki do ogrodu--posadzę dziś tobie wysyłam wirtualne bratki Odpowiedz Link
za_mszowe Re: Za_mszowe? 01.04.16, 13:41 Dzieki Wam wszystkim za wsparcie,jakkolwiek jestem rwalistka i jak najbardziej wierze co najwyzej w zatrzymanie postępu chorob. Zrobie co tylko w zakresie moich mozliwosci aby jak najdluzej pozostac w miare sprawna. Odpowiedz Link
za_mszowe Re: Za_mszowe? 01.04.16, 13:42 *realistką. Dzieki za bratki (wyobrazam sobie fioletowo-żólte) ,rozweselają w deszczowy dzien. Odpowiedz Link
szarowianka Re: Za_mszowe? 02.04.16, 08:13 fioletowo-żółte też...ja uwielbiam miniaturkowe bratki a teraz są takie kolory różowe i błękitne powaliły mnie na kolana,mam takie szczęście że leżąc na kanapie oglądam je przez okno (taki komfort mieszkania na wsi gdzie mam dom z ogrodem) jeszcze nie umiem ale syn ma nauczyc mnie wklejania zdjęć tylko nie wiem czy wolno? Odpowiedz Link
sensi47 Re: Za_mszowe? 02.04.16, 00:22 Ode mnie też masz pozytywne wibracje Kciuki trzymam. Z kwiatków mogę podesłać słoneczniki, pozytywnie działają na mnie, to może i Tobie pomogą. Pozdrawiam Odpowiedz Link
eydur8791 Re: Za_mszowe? 02.04.16, 20:55 Jesteś silną kobietą i życzę Ci, nie tylko wyzdrowienia, ale i zachowania tej niezłomności ducha. Podziwiam Cię. Trzymaj się ciepło Odpowiedz Link
klaudia1508 Re: Za_mszowe? 04.04.16, 09:02 za_mszowe ja tez podziwiam!!! Życzę dużo zdrowia i szczęścia. Dajesz przykład walki o siebie podziwiam. Odpowiedz Link