elfrid 27.08.06, 17:15 hej. zdiagnozowali u mnie chad typu II, ale ja jakos nie jestem prezkonany. jak sie czujecie bedac w hipomanii? czy jej objawem jest na przyklad niemozliwosc usiedzenia w jedym miejscu, chodzenie? jakie wy macie objawy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bozena855 Re: objawy hipo 27.08.06, 18:54 nie usiedzisz w jednym miejscu napewno.chodzić bedziesz ciagle i mówił bedziesz dużo baaardzo dużo.nie daj boże zebyś krecił interesy bo jak się ockniesz to wielkie długi do spłacenia.radzę brać leki tak jak przepisał lekarz i czekać aż się wyciszysz,życzę powodzenia Odpowiedz Link
elfrid Re: objawy hipo 27.08.06, 20:30 hej. dzieki. no zaczynam lykac leki. byc moze ta diagnoza faktycznie jest trafna. nie potafie usiedziec w miejscu, mam gonitwe roznych mysli i pomyslow. sam juz nie wiem Odpowiedz Link
ry-bka Re: objawy hipo 28.08.06, 11:09 Jeśli na pomysłach się skończy to będzie ok Mnie wtedy ciągnie do nowych znajomości (całe szczęście że się na razie w żadne problemy przez to nie wpakowałam), zakupów (długi też w sumie zawasze były takie znośne), zmiany pracy (tu nie zawsze mi to na dobre wychodzi), planuję sobie jakieś wyprawy do dalekich krajów, mam super pomysły na własną firmę... W sumie to nawet lubię tą swoją hipomanię... Gorzej jest w dołku: siedze w domu i płaczę, nie odbieram telefonów, unikam wszelkich kontaktów ze znajomymi, wizje przyszłaści są w czarnych kolorach albo tej przyszłości juz wogóle nie ma, pomysły to raczej dotyczą sposobu zakończenia mojej smutnej egzystencji. Dołki są dla mnie znacznie bardziej groźne. A najbardziej przeraża mnie to, że mając świadomość swojej choroby nigdy nie zdecyduję się na dziecko... No, ale nie ma co się użalać nad sobą, tylko trzeba łykać piguły i walczyć o w miarę normalny kolejny dzień powodzenia życzę Odpowiedz Link
elfrid Re: objawy hipo 28.08.06, 22:17 > Jeśli na pomysłach się skończy to będzie ok No wlasnie nie konczy sie tylko na pomyslach. A ich realizacja z perspektywy czasu nie jest dla mnie dobra. Podroze, nowe przedsiewziecia najczesciej odbijaja sie finansowa czkawka, podobnie mam z nowymi znajomosciami i ze spolfalaniem sie w towarzystwie. takze chyba bede musial zgodzic sie z moja lekarka. Odpowiedz Link
bozena855 Re: objawy hipo 29.08.06, 11:12 witaj!obowiązkowo musisz zgodzić się ze swoją lekarką.bo ten stan może się jeszcze zaostrzyć wylądujesz w szpitalu bo sam się nie zatrzymasz.dobrze że zacząłeś zdawać sobie sprawe że jesteś chory i w pore bierzesz się za leczenie!!!życzę powodzenia! Odpowiedz Link
avoid Re: objawy hipo 30.08.06, 23:09 wydaje mi sie, ze czesc objawow ktore moi porzednicy opiasali to juz raczej nalezy do manii Hipomania raczej objawia sie podwyzszonym nastrojem i rzeczywiscie trudno uspokoic siebie Podobnoz Chad wynika rowniez z nieleczonego ADHD co slyszalam od psycholozki. Zatem nie przejmuj sie za bardzo to swoja expresja i [pewnie ekstscentrycznoscia bo to typowe dla hipomanii. Konsultowalam to z psychiatra U mnie jest znowu czesc objawow negatywnej manii. Ale to juz inna bajka. Pzd A Odpowiedz Link
donata20 Re: objawy hipo 31.08.06, 10:29 moja pirwsza diagnoza to teżCHAD II :ale ja lubię swoją hipomanię:jestem "elokwentna",bardziej operatywna,ale muszę potem żałowaćniektórych swoich wypowiedzi czy zachowań.CZy wy też to tak odczuwacie? Pzdw.wszystkich Odpowiedz Link
gemmell Re: objawy hipo 01.09.06, 00:06 Tez mam CHAD II. Hipomania to przyjemny stan, nawet mania jest dla mnie przyjemna, tylko do tej pory zawsze sie zle dla mnie koniczyla (szpital). Wlasnie dobiega konca moj drugi "po-maniowy" pobyt w klinice. Co bym doradzil? W hipomanii zaczac brac lekki i uspokoic sie, tzn. nie chodzic tyle. Mysle, ze lezenie i patrzenie w sufit moglo by miec dzialanie terapetyczne a tak powaznie to polecam spacery po parku, lesie, kontakt z przyroda... Chociaz wiem ze w stanie hipomanii nie zawsze do czlowieka dociera co sie dzieje Odpowiedz Link
ja-44 Re: objawy hipo 05.09.06, 22:26 witam i pozdrawiam Was Wszystkich Osobiscie wole stan depresyjny a hipomanii sie bardzo boję bo jak mnie dopadła to niestety ale narobiłam sobie samych kłopotów/pozyczałam pieniadze,rozdawałam ciuchy i inne rzeczy/ wydawało mi sie ze uszczęśliwie cały świat!!!,plany miałam wspaniałe a pomysłów jeszcze wiecej.Teraz mam kłopoty finansowe i nie tylko.Hipomania oczywiscie sie zakonczyła szpitalem. Kazdy dzien zaczynam i koncze braniem leków a i tak nie jest to stan normalności,jak tylko sie czuje szczęsliwsza to sie boje czy czasem znów mnie nie dopada hipomania pa Odpowiedz Link