Dodaj do ulubionych

objawy hipo

27.08.06, 17:15
hej. zdiagnozowali u mnie chad typu II, ale ja jakos nie jestem prezkonany. jak sie czujecie bedac w hipomanii? czy jej objawem jest na przyklad niemozliwosc usiedzenia w jedym miejscu, chodzenie? jakie wy macie objawy?
Obserwuj wątek
    • bozena855 Re: objawy hipo 27.08.06, 18:54
      nie usiedzisz w jednym miejscu napewno.chodzić bedziesz ciagle i mówił bedziesz
      dużo baaardzo dużo.nie daj boże zebyś krecił interesy bo jak się ockniesz to
      wielkie długi do spłacenia.radzę brać leki tak jak przepisał lekarz i czekać aż
      się wyciszysz,życzę powodzenia
      • elfrid Re: objawy hipo 27.08.06, 20:30
        hej. dzieki. no zaczynam lykac leki. byc moze ta diagnoza faktycznie jest trafna. nie potafie usiedziec w miejscu, mam gonitwe roznych mysli i pomyslow. sam juz nie wiem
        • ry-bka Re: objawy hipo 28.08.06, 11:09
          Jeśli na pomysłach się skończy to będzie ok smile

Mnie wtedy ciągnie do nowych znajomości (całe szczęście że się na razie w żadne problemy przez to nie wpakowałam), zakupów (długi też w sumie zawasze były takie znośne), zmiany pracy (tu nie zawsze mi to na dobre wychodzi), planuję sobie jakieś wyprawy do dalekich krajów, mam super pomysły na własną firmę... W sumie to nawet lubię tą swoją hipomanię...
          Gorzej jest w dołku: siedze w domu i płaczę, nie odbieram telefonów, unikam wszelkich kontaktów ze znajomymi, wizje przyszłaści są w czarnych kolorach albo tej przyszłości juz wogóle nie ma, pomysły to raczej dotyczą sposobu zakończenia mojej smutnej egzystencji.
          Dołki są dla mnie znacznie bardziej groźne.

A najbardziej przeraża mnie to, że mając świadomość swojej choroby nigdy nie zdecyduję się na dziecko...

No, ale nie ma co się użalać nad sobą, tylko trzeba łykać piguły i walczyć o w miarę normalny kolejny dzień smile
          powodzenia życzę

• elfrid Re: objawy hipo 28.08.06, 22:17
            > Jeśli na pomysłach się skończy to będzie ok smile

No wlasnie nie konczy sie tylko na pomyslach. A ich realizacja z perspektywy czasu nie jest dla mnie dobra. Podroze, nowe przedsiewziecia najczesciej odbijaja sie finansowa czkawka, podobnie mam z nowymi znajomosciami i ze spolfalaniem sie w towarzystwie. takze chyba bede musial zgodzic sie z moja lekarka.wink
            • bozena855 Re: objawy hipo 29.08.06, 11:12
              witaj!obowiązkowo musisz zgodzić się ze swoją lekarką.bo ten stan może się
              jeszcze zaostrzyć wylądujesz w szpitalu bo sam się nie zatrzymasz.dobrze że
              zacząłeś zdawać sobie sprawe że jesteś chory i w pore bierzesz się za
              leczenie!!!życzę powodzenia!
    • avoid Re: objawy hipo 30.08.06, 23:09
      wydaje mi sie, ze czesc objawow ktore moi porzednicy opiasali to juz raczej
      nalezy do manii
      Hipomania raczej objawia sie podwyzszonym nastrojem i rzeczywiscie trudno
      uspokoic siebie
      Podobnoz Chad wynika rowniez z nieleczonego ADHD co slyszalam od psycholozki.
      Zatem nie przejmuj sie za bardzo to swoja expresja i [pewnie
      ekstscentrycznoscia bo to typowe dla hipomanii.
      Konsultowalam to z psychiatra
      U mnie jest znowu czesc objawow negatywnej manii.
      Ale to juz inna bajka.
      Pzd
      A
    • donata20 Re: objawy hipo 31.08.06, 10:29
      moja pirwsza diagnoza to teżCHAD II :ale ja lubię swoją
      hipomanię:jestem "elokwentna",bardziej operatywna,ale muszę potem
      żałowaćniektórych swoich wypowiedzi czy zachowań.CZy wy też to tak odczuwacie?

Pzdw.wszystkich
      • gemmell Re: objawy hipo 01.09.06, 00:06
        Tez mam CHAD II. Hipomania to przyjemny stan, nawet mania jest dla mnie
        przyjemna, tylko do tej pory zawsze sie zle dla mnie koniczyla (szpital).
        Wlasnie dobiega konca moj drugi "po-maniowy" pobyt w klinice.
        Co bym doradzil? W hipomanii zaczac brac lekki i uspokoic sie, tzn. nie chodzic
        tyle. Mysle, ze lezenie i patrzenie w sufit moglo by miec dzialanie
        terapetycznesmile a tak powaznie to polecam spacery po parku, lesie, kontakt z
        przyroda... Chociaz wiem ze w stanie hipomanii nie zawsze do czlowieka dociera
        co sie dzieje
        • ja-44 Re: objawy hipo 05.09.06, 22:26
          witam i pozdrawiam Was Wszystkich
          Osobiscie wole stan depresyjny a hipomanii sie bardzo boję bo jak mnie dopadła
          to niestety ale narobiłam sobie samych kłopotów/pozyczałam pieniadze,rozdawałam
          ciuchy i inne rzeczy/ wydawało mi sie ze uszczęśliwie cały świat!!!,plany
          miałam wspaniałe a pomysłów jeszcze wiecej.Teraz mam kłopoty finansowe i nie
          tylko.Hipomania oczywiscie sie zakonczyła szpitalem.
          Kazdy dzien zaczynam i koncze braniem leków a i tak nie jest to stan
          normalności,jak tylko sie czuje szczęsliwsza to sie boje czy czasem znów mnie
          nie dopada hipomania
          pa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka