Dodaj do ulubionych

Candydoza a depresja - link

24.07.07, 17:04

www.candida.info.pl/objawy.html
Obserwuj wątek
    • gdy_przyplywaja_dobre_mysli Re: Candydoza a depresja - link 25.07.07, 00:27
      lekarze, ktorzy lecza witaminami (nie pamietam nazwy tej specjalnosci), podobno
      jak sa objawy choroby psychicznej to pierwsze co robia to karza odstawic cukier
      z diety, zeby sprawdzic czy on nie jest przyczyna.

ale ta kandydoza to jakos dla mnie mialowiarygodna, jest jakies forum jej
      poswiecone i walka z ta choroba na forum jest niemal jak religia. jest tam
      lekarz-guru, ktory twierdzi ze chyuba wszystkie choroby sa winna kandydozy.
      • aurelia_aurita Re: Candydoza a depresja - link 25.07.07, 01:14
        podobnie jest z resztą z boreliozą.
        (a swoją drogą, forum borelioza jest niezmiennie od miesięcy najpopularniejsze w
        dziale fora prywatne/zdrowie)
        • planasana Re: Candydoza a depresja - link 25.07.07, 13:35
          Moze macie racje. Moze candydoze powinno sie przemianowac na hipochondroze wink?
          Neuroze wink ? A Forum Candida na Forum Hipochonrium/ wink
          (przepraszam za to slow-ciecie-giecie, ale zdaje sie mam hipomanie, aczkolwiek
          wrocilam dzis grzecznie do Lamictalu).

Jednakowoz, tak se mysle, ze candydoza to drozdzyca, a wiec - grzybica - wiec
          to niekoniecznie wkrecanie sobie objawow. Wszak zarcie fermentuje w zoladku
          (szczegolnie, jesli czlowiek odzywia sie smieciowym zarciem), wiec ja bym tak
          calkiem tej candydozy nie bagatelizowala. Nie od dzis wiadomo, ze to co jemy
          wplywa na samopoczucie, naped, nastroj itp. (wiem wiem, macie zle skojarzenia z
          marchewkami Maska wink)
    • gdy_przyplywaja_dobre_mysli Re: Candydoza a depresja - link 25.07.07, 17:29
      o tutaj czytalem o cukrze
      www.zdrowie.klips.org/cukier_krzepi.htm
      • gdy_przyplywaja_dobre_mysli Re: Candydoza a depresja - link 25.07.07, 17:31
        www.sfd.pl/Cukier_-_uzalezniajaca_trucizna-t304596.html
      • planasana Re: Candydoza a depresja - link 25.07.07, 18:07
        Szanowny gdy_przyplywaja_dobre_mysli, dziex za rewelacyjny link!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka