bosa_mysz 15.06.08, 13:01 ostatnio od czasu do czasu (raczej nie często bo i kiedy?) zdarza mi się spać do południa. I CO JA MAM TERAZ ZROBIĆ Z LEKAMI??????????? chlip Nie wiem wziąć czy nie (bo tak długo to jeszcze nie zaspałam ja dziś) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czareg Re: południe i leki-help! 15.06.08, 13:36 Największe doświadczenie mam z antydepresantami i stabilizatorami: jeżeli następną dawkę mam wsiąść po 8 - 10 godzinach to biorę (w szpitalu odstępy między dawkami to przeważnie 5 godzin!). Jak mam rozłożone na trzy, to obiadową dzielę na dwa i po połowie z ranną i wieczorną. Antydepresanty i stabilizatory przeważnie długo utrzymują stężenie we krwi, więc to że jedną kolejkę w tygodniu opuścisz to nie tragedia. Z innymi lekami nie praktykowałem. Ważne! Jeżeli to lit, ze względu na jego toksyczność lepiej nie nadrabiać dawek, jak opuściłaś to machnij ręką. Odpowiedz Link
i_am_the_army Re: południe i leki-help! 15.06.08, 21:05 ... albo zmień porę brania leków i codziennie bierz koło południa... nie wiem opuszczanie dawek to też nie jest zbyt dobry pomysł, wiadomo, raz można, ale jak to ma się powtarzać.. Odpowiedz Link
bosa_mysz Re: południe i leki-help! 15.06.08, 21:46 w sumie chyba nawet by się dało, bo późno chodzę spać, więc można by chyba i leki wziąć tak ok. 23 Odpowiedz Link