ka_an 03.12.08, 20:28 Czy ktoś wie, czy można ją łączyć z Fluoksetyna i Mirtazapiną? Internistka powiedziała, że nie można tylko z inhibitorami MAO a poza tym jest zupełnie nieszkodliwa. A w interniecie to cuda - wianki na ten temat piszą. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr.zabbon Re: Kodeina??? 03.12.08, 20:37 Kodeina jest słabym narkotykiem, działa depresyjnie na ośrodkowy układ nerwowy i pewnie stąd ostrożność. Pewnie jak w małej dawce i nie na długo, to nic się złego nie stanie. Tak samo jak niby noie można łączyć alkoholu z naszymi lekami, ale przy małycn ilościach większości z nas nic się nie dzieje. Ale NIE WIEM, nie zaglądałam do żadnych książek pisząc to, to moje wolne refleksje. A w ogóle: męczy Cię kaszel? Może lepszy będzie budezonid? Odpowiedz Link
ka_an Re: Kodeina??? 03.12.08, 20:41 Ja jej nie wykupiłam, bo się wystraszyłam ale mi ją lekarz przeciwbólowo przepisał. Odpowiedz Link
dr.zabbon Re: Kodeina??? 03.12.08, 20:47 Słaby narkotyk, słabe działanie przeciwbólowe. Najlepiej robi na kaszel. Paracetamol, ibuprofen nie pomagają? Jednakże warto wiedzieć , że ja łączyłam swój koktail antypsychotyczny z tramadolem, lekiem przeciwbólowym, który znacznie silniej działa na komórki nerwowe niż kodeina. Łączyłam i żyję Odpowiedz Link
ka_an Re: Kodeina??? 03.12.08, 20:53 Nie pomagają Spróbuję je razem z kodeiną, jak coś to zadzwonię po dr.zabbona Odpowiedz Link
bezsennaaa Re: Kodeina??? 02.05.09, 21:36 hehe zalezy w jakiej dawce chcesz brac ta kodeine ..czy do ćpania czy w terapeutycznej bo jak w normalnej to mozna laczyc , a jak wedle fazy bierzesz to nie mozna laczyc z antydepresantami bo moze wystapic zespol serotoninowy Odpowiedz Link
malgkrzys Re: Kodeina??? 08.05.09, 08:04 tak jak dziewczyny napisaly:mozna w dawce terapeutycznej.Nie tylko na kaszel.Polaczenie kodeiny z paracetamolem jest bardzo dobrze na niektorych dzialajacym lekiem p/bolowym.np.efferalgan z codeina.ja biore czesto bo mam bole glowy po zabiegu,lacze z antydepresantami i nic sie nie dzieje..ale proponuje sprawdzic gdy sie nie wychodzi z domu,bo moja corka np.ma nudnosci i jest bardzo senna. Odpowiedz Link
stardusts Re: Kodeina??? 08.05.09, 08:56 Kodeina w dawce terapeutycznej ok, accodin na kaszel też, tramal przeciwbolowy- mało nie zeszłam z tego świata.... Accodin w dużej dawce pobudza. Kiedyś chcąc pozbyć się kaszlu zeżarłam chyba z 7 tab. Nie polecam...a kaszel i tak został, a ja się naćpałam przez przypadek... Kodeina w większej dawce niż dwie tabletki w doła mnie wpedzala, więc brałam zamiast niej nefopam, albo dicloduo Takie są moje doświadczenia Odpowiedz Link
corimre Re: Kodeina??? 08.05.09, 09:30 Na mnie syropy z kodeiną bardzo źle działają. Kiedyś po niby zwykłym przeciwkaszlowym nosiło mnie całą noc. Ale w końcu to jeden ze składników opium. Odpowiedz Link
malgkrzys Re: Kodeina??? 08.05.09, 11:14 tak oczywiscie.Roznie sie reaguje.Ja np.po Tramalu to prawie zeszlam z tego swiata..a Kodeina super dziala,nie mam zadnych objawow ubocznych,tzn efferalgan z codeina.chwilowo boje sie probowac cos innego.nawet ketonal mnie totalnie rozwalal.. Odpowiedz Link
stardusts Re: Kodeina??? 08.05.09, 11:21 ja po ketonalu przytomoność stracilam...po tramalu tez odlecialam...eferalgan z kodeina spoks ale trzeba uwazac... bo kazady innaczej reaguje. Odpowiedz Link