sibeliuss 26.12.08, 23:05 miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,6100423,Patyczki_higieniczne___narzedzie_zabojstwa_.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joy76 Re: Wykastrować taką jędzę 27.12.08, 13:32 przydałoby się....czytając takie doniesienia nie umiem zrozumieć,czemu ktoś po prostu nie zrzeknie się dziecka,tylko je krzywdzi. wystarczy zwykłe oświadczenie woli...tak nie wiele,a dla takiego maltretowanego dziecka bardzo wiele. a w kwestii kastracji - sądzę,że gdyby kastracja była u nas legalna, to wiele kobiet by się na nią zdecydowało, niestety nikt nie daje nam prawa wyboru. Odpowiedz Link
insomnia0 winą powinno obarczyc się personel! 28.12.08, 09:49 Wiecie ze istnieje cos takiego jak depresja poporodowa?? Personel..powinien szczegolowo obserwowac kobiety po poodzie.. zwracac uwage jak pielegnują dzieci , jak sie zachowują, jak i co robią dziecku, jak sobie radza z nową rolą. A personel..zamiast tego siedzi kawke pije..jak o cos pytasz to cie spuszcza na tzw drzewo! nie interesują się.. i stad takie tragedie. Ja urodzilam byłam przeszczesliwa.. dzieki personelowi w ciagu 2 dób.. byłam smutna i zdołowana.. z nie jestem dobrą matką dziecko plakało- to sie dowiedziałam ze widocznie najadłam się "czegos" - jestem nieodpowiedzialna(słowa pielegniarek) dzieckomiało zołtaczke- moja wina! bo źle karmilam synka!.. płacze w nocy- nie potrafie uspokoic dziecka.. dodam ze zle czysciłam małemu pepuszek..bo nikt nie chciał pokazac "jak" wiec robilam jak umialam. dowiedziałam się ze tak czyszczac to wywołam zakazenie u synka. Gdyby nie mąż i rodzina to siedziałabym i płakała cały czas... Kobieta ktora m depresje poporodowa nie wie co robi. Miałam kontakt z taka kobieta- bedac na praktykach w szpitalu. Z tym ze ja obserwowałam kobiety. wykryłam dwie z problemami psychicznymi. Kobiety te od rzu były pod opieką psychologa. Rodzina wiedziała o stanie psychicznym matek. Moze tez dlatego nic się nie stało. Powiem tak najłatwiej jest kogos ocenic- krytykowac..zwłaszcza ludziom ktorzy nigdy nie mieli nic wspolnego z ciążą, porodem i kobietą w połogu. Wy tez jestescie slepi na problem... Tak wykastrowac kobiete!!! szkoda słów na takich ignorantow... Odpowiedz Link
betonator Re: winą powinno obarczyc się personel! 01.01.09, 17:44 bardzo podoba mi sie Twoja wypowiedz. Jest dojrzala i swiadoma. Czytajac komentarze rzadko sie spotyka kogos operujacego innym jezykiem niz: "wykastrowac" etc., tym bardziej doceniam to co napisalas Odpowiedz Link
jaonmyi sibellius, JESTEŚ IGNORANTEM DO SZEŚCIANU! 02.01.09, 13:40 Ja również popieram tą wypowiedź. Odpowiedz Link