matiti2 17.02.10, 18:24 czy Wasze dzieci miało takie badanie?? na czym ono polega?? słyszałam ze dziecko dotyka sie prądem??? lekarz okreslił ze nie jest ono przyjemne.... troche sie boje o moja 4-letnia córeczke... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nastjaa Re: badanie EMG 17.02.10, 19:34 Elektromiogramię (EMG) wykonywano o Oddziaale, na którym kiedys pracowałam (na Neurologii). Widzialam je setki razy, ale niestety u dorosłych, a nie u dzieci. Z tego co ja się orientuję to najbardziej nieprzyjemne jest tu wkłuwanie igieł (elektrod) co kilka centymetrów. Panie wykonujace badanie zawsze mówiłly pacjentom, ze najbardziej boli wkłuwanie, a potem mozna czuć dyskomfort. Tylko szczerze mówiąc to nie mam pojęcia skąd ten dyskomfort- czy z powodu obecności tych igieł czy przepływu prądu. A samo badanie sprawdza stan mięści. Odpowiedz Link
matiti2 Re: badanie EMG 17.02.10, 20:56 dzieki za odp. lekarka obiecała ze nie bedzie wkłuwania igieł.... Odpowiedz Link
ada-25 Re: badanie EMG 18.02.10, 10:45 Nie wiem jak wygląda takie badanie u dzieci. Ja osobiście je miałam i jest dość nieprzyjemne, zwłaszcza ten prąd. Odpowiedz Link