Dodaj do ulubionych

synagis...???

17.09.10, 11:20
Dziewczyny czy jest szansa żeby po 6miesiącach powtórzyć szczepienie synagisem(w ramach nfz) czy może nie ma już takiej potrzeby. Jak to jest u Was???
pozdrawiam ewa
Obserwuj wątek
    • karro80 Re: synagis...??? 17.09.10, 13:16
      powinni szczepić co miesiąc od października do marca czy kwietnia, bo on tylko na miesiąc strarcza, znając życie pow ielkiej walce może zrefundują od grudnia, jesli jesteś z Łodzi to mimo, że zrefundują od grudnia jak masz szczęście to załapiesz się na 1-2 dawki(mimo np tego, że dziec ma wszelkie wskazania).

Ja olałam ich jedną dawkę, bo mi dzieć mimo dysplazji nie chorował i nie choruje. A jak jest u Was? czy dysplazja się zmniejsza, czy dziecko łapie infekcje?
    • mama-cudownego-misia Re: synagis...??? 17.09.10, 13:30
      jak zobaczę, to uwierzę...
      • qba_tata_karola Re: synagis...??? 17.09.10, 15:12
        Wczesniaki z dysplazja powinny otrzymywac Synagis do 24 miesiaca zycia. czyli teoretycznie dwa "sezony". Niestety w tym roku ( drugi sezon Karola ) nie ma najmniejszych szans na refundacje. Poinformowano Nas ze dla "drugosezonowców" kasy NIE BEDZIE!

• karro80 Re: synagis...??? 17.09.10, 15:40
          no u nas i na 1szy sezon nie było, a srał ich pies i cały ten system...
          • bijou82 Re: synagis...??? 17.09.10, 19:29
            Synagis powinien być podawany w odstępch 1miesiąca
            Moja mała miała podane 3 dawki
            Nie wiem czy pomogło czy nie
            Miała dysplazję III stopnia
            Wycofała sie całkowicie
            W przeciągu 3,5roku (nie licząc wrodzionego zapalenia pluc i tego które złpała na rce) tylko raz chorowała na zapalenie oskrzeli
            Z tym że Synagis chroni tylko przed wirusem RS a nie przed infekcjami w ogóle
            • jaewa2009 Re: synagis...??? 18.09.10, 10:37
              My dostaliśmy 3dawki w lutym,marcu i kwietniu, synuś ma indywidualny kalendarz szczepień na które jeżdzimy do W-wy.Zapytam, zobaczę co powiedzą w tej W-wie i dam znać.Taka pora że wszyscy kichają i trochę mnie to martwi a przed nami operacja na przepuklinę sad
              Pozdrawiam
          • olaaa-calineczka Re: synagis...??? 19.09.10, 16:39
            no my dostalismy pierwszy sezonsmile3 dawki a teraz chyba juz nie dostaniemy
            • mlociny12345 Re: synagis...??? 16.10.10, 00:41
              Witam, na przelomie pazdziernika/listopada bedziemy podawac corce Synagis w szpitalu na Nieklanskiej. Nasza mala otrzyma ok. 70ml, a wiec z dawki 100ml ok 30ml sie zmarnuje. Jezeli jednak tego samego dnia preparat bylby podawany takze innemu dziecku, to mozna to podzielic. Chetnie zatem odsprzedamy te 30ml i uzgodnimy koszty - pewnie ok. 1500.
              Prosze o kontakt, jezeli sa tu rodzice, ktorzy finansuja synagis samodzielnie dla swoich pociech.
              pozdrawiam,
              Łukasz
              • noname_net Re: synagis...??? 26.10.10, 10:35
                nam brakuje 7mg, wiec moze 10mg bysmy mogli odkupic, znalezliscie juz kogos? kiedy szczepicie coreczke?
              • mamapatrysia1 Re: synagis...??? 20.12.10, 15:08
                w Połowie stycznia będe szczepić synka synagisem. Zostanie mi ok 30 ml.Szukam rodziców dzieci którzy chcieli by podzielić koszty szczepienia tym preparatem. Szczepienie byłoby w CZD w Międzylesiu lub Legionowie
                mój email: monikamonika77@wp.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka