Dodaj do ulubionych

RATUNKU ZARAZ ZEJDE NA ZAWAŁ

15.10.10, 18:27
Właśnei odebrałam wyniki z krwi i juz na poczatku ciazy ok 3 tydzien mam podwyższony ALAT czy ktoraś miałą też RATUJCIE KOBIETY CO MAM ROBIĆ W poniedziałek ide do lekarza Panika mnie ogarnęła.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mama-cudownego-misia Re: RATUNKU ZARAZ ZEJDE NA ZAWAŁ 15.10.10, 20:16
      Spokojnie, poczekaj, co lekarz powie. A dużo masz ten ALAT podwyższony? Jak wyglądały wyniki sprzed ciąży? Ja mam stale troszkę podwyższony, nawet jak nie biorę żadnych leków, może Ty też?
      • szczesliwi_rodzice Re:Wspaniała Mamo Cudownego Misia 15.10.10, 20:39
        Na ten moment 50 a norma jest 31 a to dopiero poczatek sad az strach pomyśleć co będzie dalej. Przed ciążą miałam w normie.sad
        • mama-cudownego-misia Re:Wspaniała Mamo Cudownego Misia 15.10.10, 20:55
          Kurcze, no troszkę podwyższone, ale chyba coś za szybko podskoczyło... Poza tym nie wiem, w jakich jednostkach jest to 50. W moich badaniach zawsze były normy 5-40 U/I i takie normy znajduję też w necie - to by znaczyło, ze może wcale nie jest bardzo podwyższone. Poza tym te wyniki w laboratoriach... U mnie kiedyś nowotwór na podstawie błędu laboratoryjnego podejrzewali, następne badania wychodziły już w porządku, ale małżonek zdążył osiwieć smile
          Wiem, ze trudno się nie martwić, ale idź do lekarza i daj znać, co powiedział, może Cię uspokoi. A ja bardzo bardzo trzymam kciuki.
        • nastjaa Re:Wspaniała Mamo Cudownego Misia 15.10.10, 21:04
          Powtórz badanie w najbliższym czasie. Fakt, że masz podwyżsozne wyniki, ale na tym etapie ciąży nie wiązałabym tego z cholestazą cieżarnych, gdyz ta wystepuje dużo później (na ogół w 3 trymestrze), rzadko między 20 a 25tc. Przejdź od razu na ditę wątrobową. Co mówi Twój lekarz?
          • szczesliwi_rodzice Re:Droga nastjaa 15.10.10, 21:18
            Dziękuję Ci za te słowa otuchy i wsparcie. Rzeczywiście na zdrowy rozsądek to chyba troche za wcześnie na tą cholestaze. być może to wynik brak diety przed ciążą w zasadzie przed faktem kiedy dowiedzieliśmy się ze jestem w ciązy czyli 3 dni temu jadłam wszystko smażone, tłuste, surowe i być może to jeszcze jest efekt mojego odżywiania się przed ciążą. A lekarz to jeszcze mnie na oczy nie widział bo kolejki są długgiiieee w poniedziałek wszystko się wyjaśni.
            Dziękuje jeszcze raz na zwrócenie uwagi na ten fakt ze to chyba troche za wczesniesmile
            pozdrowionka
            • nastjaa Re:Droga nastjaa 15.10.10, 21:24
              Trzymam za Was kciuki smile
              • szczesliwi_rodzice Re:Droga nastjaa 15.10.10, 21:34
                smile Dziękujemy kisskisskiss
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka