30.12.10, 18:01
Wczoraj mój synuś skończył roczeksmile
Kiedy się urodził w 25tc był maleńki miał 29cm i ważył 900gram a dzisiaj 8620g i 75cm-nie wiem czy to dużo czy mało ale to nie ma teraz znaczenia najważniejsze że rośnie i że po prostu jestsmile to był trudny rok dla niego i dla nas wiem że jeszcze dużo przed nami ale dużo też za nami.To nic że nasz Piotruś jeszcze nie stoi wiem że potrzebuje czasu ale neurolog i tak jest z niego zadowolona a my bardzo mocno go kochamy...
Piszę bo Wy mamy wcześniaków wiecie jaka to radość kiedy wcześniak małymi kroczkami idzie do przodu i musiałam się troszkę wygadaćwink Pozdrawiam serdecznie Ewa
Obserwuj wątek
    • marcowa82 Re: Roczek:) 30.12.10, 18:12
      Wszystkiego najlepszego dla dzielnego zucha smile
    • mama-cudownego-misia Re: Roczek:) 30.12.10, 19:15
      smile
      Ważne, że dla Ciebie jest go dużo. I że się rozwija.
      Ucałuj solenizanta!
    • ewik74 Re: Roczek:) 30.12.10, 19:53
      100 latek dla dzielnego Piotrusia smile
      A nawiasem mówiąc moja starsza pociecha to też Piotruś a ja też Ewa big_grin
    • vanillafields Re: Roczek:) 30.12.10, 20:12
      Wszystkiego Najlepszego dla synka! Wyglada,ze super sobie radzi, zazdroszcze wagi (moja z 34ego miala na rok 7200 czy jakos tak).
      https://www.suwaczek.pl/cache/3182457d54.png
    • zdunia1979 Re: Roczek:) 30.12.10, 20:29
      Zdróweczka i jeszcze raz zdróweczka życzę smile
    • mamaolenki25 Re: Roczek:) 30.12.10, 20:52
      Idzie misio... Idzie słonik...
      Idzie lalka... No i konik...
      Wszyscy razem z balonami...
      Z najlepszymi życzonkami...
      Bo to dzień radosny wielce...
      Masz już jeden roczek więcej...
      100 lat i zdrówka życzę
      • wyspa-ela Re: Roczek:) 30.12.10, 22:01
        Super!!! Piotruś dzielny chłopiec i mamusia też wink (dzielna dziewczynka ) wynik macie świetny mój synuś ur. w 29 tyg. waga 850 g na roczek ważył równe 9 kg a mierzył 78 cm - Piotruś trzymam kciuki i duuużo zdrówka smile
        • jaewa2009 Re: Roczek:) 31.12.10, 11:39
          Dziękujemy WSZYSTKIM za ciepłe słowasmile
          • alicjontko Re: Roczek:) 31.12.10, 14:29
            najlepsze życzenia urodzinowe ode mnie i od mojej Alicji! Przede wszystkim dużo zdrowia! smile
    • mama_magdalenki Re: Roczek:) 01.01.11, 21:51
      sto lat!
      dzielny chłopak big_grin
      napisz coś więcej o Syneczku big_grin ja chętnie poczytam... czym się lubi bawić, jak Wam śpi, co potrafi? big_grin
      • tolka11 Re: Roczek:) 02.01.11, 14:41
        Jaewa bardzo się cieszę, ze to tak fajnie wszystko wyglada. I oby tak dalej. byle do przodu z radoscia i miłościasmile
      • jaewa2009 Re: Roczek:) 02.01.11, 15:00
        Jak każdy tak skrajny wcześniak nasz synuś dużo przeszedł a teraz Piotruś to super gośćsmile
        z niezłym charakterkiem który potrafi już pokazać, najbardziej uwielbia bawić się z siostrą i wtedy buzia się nie zamyka, śmieje się od ucha do ucha, noszenie na rękach i pokazywanie różnych rzeczy czy zabawa w a kuku szczególnie przez tatę to też frajda.Wszystko wędruje do buzi od jakiegoś czasu wszystkie ruchy paluszkami są bardzo precyzyjne,cała podłoga należy do niego i tam gdzie akurat chce tak czy inaczej się dostaje nie ma mowy aby mu przerwać jego plansmileze spaniem w ciągu dnia bywa różnie w nocy zresztą też(czasem budzi się po kilka razy)a zabawki?-to najlepiej takie którymi można hałasować, potrząsać...
        mamo-magdalenki w jakim wieku jest Wasza kruszynka i w którym tc się urodziła
        • bubu-siek Re: Roczek:) 02.01.11, 15:44
          WSZYSTKIEGO NAJ NAJ I DUŻO ZDRÓWKA.

Jak ja bym już chciała zeby moja Gabrysia miała juz roczek. teraz ma skończone 2 miesiace. ciesze sie oczywiscie z każdego dnia ale wizja tych wszystkich kontroli specjalistycznych i najgorsze ta niepewność czy wszystko bedzie dobrze.
        • mama_magdalenki Re: Roczek:) 03.01.11, 00:52
          cudnie! big_grin uwielbiam czytać o wcześniakach big_grin dużo radości mi dają historie dobrze się kończące big_grin
          nasza jest z 27 tygodnia. Aktualnie ma skończone 15 miesięcy (ale już niebawem będzie skończony 16). Korygowane 12 (za 2 tygodnie 13) smile
        • aga.n.f Re: Roczek:) 03.01.11, 13:57
          Brawa dla krasnalasmile
          Duzo zdrówka, Piotrusiusmile
          • czarnawrona.online Re: Roczek:) 04.01.11, 19:57
            Super sobie radzi! Wszystkiego najlepszego!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka