est-ii
25.06.11, 16:42
Mam problem,mniej więcej od 1,5 tygodnia u syna na policzkach pojawiły się czerwone krostki.
Skóra w tym miejscu jest sucha a dziś policzki zrobiły się jakby bardziej czerwone.
Smarowałam kremem dla dzieci i obserwowałam ale wydaje mi się że zaczęło się to nasilać.
Czasami zdarzało się że coś zielonego było w pieluszce ale było to raz na jakiś czas i w niewielkiej ilości.Dzisiaj rano kupa mocno zielona miejscami, nawet pupa była zielona i chusteczka po wytarciu.Od tygodnia katar wodnisty bez barwny i ciemieniucha zlikwidowana pojawiła się w innym miejscu.Dziwne to wszystko czy to możliwe aby alergia na mleko pojawiła się dopiero teraz.Mały ma 7 mcy kalendarzowych i praktycznie od początku je mleko infatrini bo słabo przybiera,nie je i ma refluks.Mleko je zagęszczane kleikiem dodaje mu też fantomalt.Je też połowę małego słoiczka obiadku warzywa z indykiem,królikiem itp po 5 mcu.
Dostaje żelazo ale to w saszetkach actiferol nie to czerwone w płynie.
Nie wiem co robić pediatrę w przychodni mamy w środę przy okazji szczepienia ale ona Jasia tylko szczepi na pneumokoki i wypisuje skierowania nie leczy go .Nasza neonatolog na sympozjum i niedostępna telefonicznie.Może powinnam zmienić mleko sama nie wiem co robić i na jakie mleko?