marysia2773 18.02.12, 12:49 Czy ktoś może coś powiedzieć o tym przenośnym monitorze . Wcześniaki - blizniaki mają bezdechy , chcemy się przygotować na powrót do domu , no i powstał dylemat ; jaki monitor kupić Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbiszkopcik Re: monitor odechu Respisense 18.02.12, 13:53 Ja uzywalam tego monitorka dla swojej corci. Nie chciala spac w lozeczku, weic sila rzeczy musielismy miec przenosny. Musze przyznac, ze niezle sie spisywal,zdarzaly sie falszywe alarmy jak monitorek sie obsunal albo kiedy bateria byla na wyczerpaniu. Ogolnie jestem z niego zadowolona. Odpowiedz Link
anchela77 Re: monitor odechu Respisense 18.02.12, 13:55 Ja ne polecam. Ordynator odziału gdzieleżał nasz synek chciał abym właśnie ten monitor kupiła, ale się podowiadywałam troszkę i cieszę się, że kupiłam coś lepszego, choć droższego. Ten respisense, jest bardzo ciężki, metalowy. Zakładasz go na pieluchę. Ja kupiłam Angelcare z nianią elektroniczną. Jestem bardzo zadowolona. Przede wszystkim śpię spokojnie. Odpowiedz Link
kol196 Re: monitor odechu Respisense 20.02.12, 00:32 nie jest ani ciężki ani metalowy mieliśmy i sprawdzał sie świetnie, mniej wygodny gdy maluch spi na brzuszku. Odpowiedz Link
anna_fv Re: monitor odechu Respisense 18.02.12, 18:31 My mieliśmy i Respisense i Angelcare. Najpierw kupiliśmy Respisense, bo wydawal nam się taki uniwersalny, przenośny, można go zabrać ze sobą do wózka, do auta ... ale w nocy średnio się sprawdzal. Glównie dlatego, ze dzieci często spaly na brzuszku i wtedy im się poprostu odgniatal. Więc dbając o ich wygodę kupiliśmy Angelcare do lóżeczek. A Respisense byl tylko jako przenośny na spacery czy podróż w aucie. Odpowiedz Link
anio-uek Re: monitor odechu Respisense 18.02.12, 19:26 anna_fv napisała: > My mieliśmy i Respisense i Angelcare. Najpierw kupiliśmy Respisense, bo wydawal > nam się taki uniwersalny, przenośny, można go zabrać ze sobą do wózka, do auta > ... ale w nocy średnio się sprawdzal. Glównie dlatego, ze dzieci często spaly > na brzuszku i wtedy im się poprostu odgniatal. Więc dbając o ich wygodę kupiliś > my Angelcare do lóżeczek. A Respisense byl tylko jako przenośny na spacery czy > podróż w aucie. Wg naszej lekarki na Karowej ten respisens nie działa gdy są inne drgania. Nie działa więc w podróży czy w czasie jezdy wózkiem. To urządzenie wówczas wyłapuje ruchy wózka czy pojazdu. Nie nadaje się równiez jak zresztą każde inne do łóżka w którym spi inna osoba niż monitorowane dziecko. Ja kupiłam chłopcom babysense i bylismy bardzo zadowoleni. Odpowiedz Link
mama_janka007 Re: monitor odechu Respisense 18.02.12, 19:30 dokladnie. dlatego ja tez polecam angelcare. jak juz maty nie beda potrzebne, dziala jak zwykla niania. informuje tez jezeli w pokoju temperatura zbyt nisko spada. ogolnie fajne urzadzenie. Odpowiedz Link
misiekjasiek Re: monitor odechu Respisense 18.02.12, 20:05 Otóż to, ja też jestem zadowolona z Angelcare - zarówno z modelu z nianią jak i bez. Obydwa spisywały się b.dobrze. Na "naszym" oddziale pielęgniarki od razu mówiły, że mam kupić i przynieść do przetestowania aniołka. Respisense u nas by się nie sprawdził. ----- Justyna & Jaś (1740 g) i Michaś (1540 g) 31 tc, ur. 10.2009 r. Odpowiedz Link
anna_fv Re: monitor odechu Respisense 18.02.12, 20:05 >Wg naszej lekarki na Karowej ten respisens nie działa gdy są inne drgania. Nie działa więc w podróży czy w czasie jezdy wózkiem< Wiesz co, tu nie do końca zgadzam się z tą teorią, bo nam zdarzylo się nieraz, że zacząl wyć wlaśnie w trakcie spaceru bo np się uwolnil. I z tego co pamiętam, to producent podawal, że nadaje się do jazdy samochodem. Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: monitor odechu Respisense 19.02.12, 09:05 Ten przenośny będzie lepszy, jeśli: - dziecko śpi z Wami - potrzebuje monitorowania cały czas Ale to monitor na parę miesięcy, bo jak się zacznie obracać, to mu będzie przeszkadzał. A wcześniak powinien raczej mieć monitor włączany przez cały pierwszy rok życia. Dlatego jeśli maluch będzie spał w swoim łóżku, kup angelcare. Odpowiedz Link
marysia2773 Re: monitor odechu Respisense 19.02.12, 09:50 Dziękuję Wam wszystkie Mamy za opinie . Chyba będziemy musieli kupić 2+ 2 . Bezpieczeństwo jest jednak najważniejsze. Maluszki dopiero ucza się jeść z butelki, ale czas szybko leci. Odpowiedz Link
marysia2773 Re: monitor odechu Respisense 28.02.12, 08:43 Jeszcze raz wracam do tematu monitorów. w dalszym ciagu mamy dylemat , niektórzy odradzają ich zakup, twierdzac ,że będa wywoływać w nocy fałszywe alarmy . Czy miałyście takie dośwadczenia? Dzieci bezdechów z sinieniem nie mają , ale zdarzają się spadki saturacji , i same sobie z tym radzą . Odpowiedz Link
anna_fv Re: monitor odechu Respisense 28.02.12, 10:39 Falszywe alarmy się zdarzają. Przy Respisense wtedy gdy np troszke się ześlizgnie i nie przylega do cialka. A przy Angelcare - czasem zdarzalo się, że dziecko spalo w śpiworku, do tego podwinęlo pod siebie kocyk i drgania nie byly tak wyczuwalne. Albo kiedy wkladka pod materacykiem przesunęla się w mniej optymalne dla niej miejsce. Nie bylo to zbyt częste, ale prawde powiedziawszy wolalam czasem wstać niepotrzebnie w nocy a mieć dzieci pod kontrolą. Odpowiedz Link
nastjaa Re: monitor odechu Respisense 28.02.12, 13:57 Babysense 2: Tak zdarzyło się nam 2 razy na początku - monitor obudził nas i małą i sama nie byłam pewna czy za mocno usnęła i przestała oddychać, czy alarm był fałszywy. Monotora używaliśmy baaardzo długo (chyba do skończenia 1,5 roku przez córkę) i nigdy więcej się nie włączył. Aczkolwiek trzeba wziąć pod uwagę , że moje dziecko nigdy nie wędrowało po łóżeczku - od zawsze śpi w jednym miejscu. Respisense: zdarzało się czasami, że zsuwał się i zaczynał wyć. Szybko z niego zrezygnowaliśmy. Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: monitor odechu Respisense 28.02.12, 16:24 Eee... To niech się zdarzają, ważne, żeby dzieci były bezpieczne. W angelcare fałszywe alarmy zdarzały się jak baterie były słabe, albo gdy wtyczka zaśniedziała (trzeba nią było trochę poruszać w gniazdku monitora) - w sumie może ze 2-3 razy w ciągu roku. W używanym monitorze mogą się zdarzać częściej, no i nie do końca można być pewnym, ze dobrze działa... Odpowiedz Link
marysia2773 Re: monitor odechu Respisense 02.03.12, 16:14 Juz niedługo będziemy testować monitory na dzieciątkach w domu . dziękujemy za opinie. Odpowiedz Link